Posts

Showing posts from April, 2011

Kesilapan.... Adakah Kita Menyedarinya?

Setiap dari kita ada melakukan kesilapan.. Antara silap yang besar atau silap yang kecil.. Kadangkala kesilapan itu kita lakukan dengan sengaja atau mungkin dalam ketidaksengajaan. Mungkin ada diantara kita menyedari kesilapan itu dan ada pula yang tidak menyedarinya.

Silap itu sudah menjadi lumrah bagi kita sebagai manusia. Saat melakukan kesilapan kita tidak menyedarinya.. setelah dilakukan.. barulah kita sedar akan kesilapan itu.. Mujur bagi yang menyedari kesilapan tersebut dan memperbetulkannya.. Bagaimana pula antara kita yang menyedari tetapi.. membiarkan ia terus menjadi silap tanpa memperbetulkannya.

Mungkin bagi kita ia satu perkara biasa. Mungkin ia satu kesilapan yang kecil. Tetapi.. anda sering melakukan kesilapan tersebut bukankah ia menjadi besar.. Andai kita membiarkan diri kita terus melakukan kesilapan.. maka selamanya kita akan terus melakukan kesilapan.. Andai kita perbaiki kesilapan tersebut insyaallah ada jalan kesedaran yang diberikanNya.

Terpulang pada diri kit…

SANTAI BEN ASHARI: KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

Image
Singgah Blog Popular Abang Ben Ashari... Dia ade wat satu entry  "SANTAI BEN ASHARI: KENAPA AKU SEORANG BLOGGER" So Anne ambil kesempatan yang banyak amat ni untuk menyibukkan diri menyertai segmen Abang Ben... Lama juga tak menyertai segmen Abang Ben nie.... Jom Sertai Anne juga..
Kenapa Aku Seorang Blogger? Jawapan: Anne dah lama berblog sebenarnya. Dari pada bisnes blog hingga ke personal blog.. Anne Berblog bukan mengejar Income@ mengejar Populariti tetapi KEPUASAN DIRI (Satisfaction). Menulis apa yang Anne Suka@Nampak@Fikir@Apa Sahaja Yang Terlintas. Berkata tentang apa yang Anne rasa dan berkongsi tentang idea @ pendapat dengan pembaca yang lain. 
"Sometimes words can tell everything for those who understands the meanings of words"

KLIK PICTURE TO JOIN...

Ps: Tulis apa yang kite suka... Biar apa orang kata... Asal kita bahgia... Tapi menulis mesti ada sincerity..

Celcom Bina Pemancar? Bagus!

Image
Tadi pergi beli Metro dekat 7e... Terbaca satu berita yang Celcom Nak Bina Pemancar Dekat Sri Dangi..

Sapalah yang bertuah tu agaknyer... Masih dipikiran nie.... Baguslah nak buat... Sebab memang keperluan yang amat... Dah lah Talian Tetap takda.,... Line Telekomunikasi pun tak dapat... Memang susah yang amat... Nak buat call kena naik atas bukit... Mengah tuh......

Memang susah yang amat.. Pernah juga mohon dekat Celcom... Tapi Almaklumlah.. Sifat Iri hati segelintir masyarakat.. yang tak boleh tengok kelebihan orang lain... Kira mereka nak potong line lah... Tapi tak kisahlah.. kicik punya hal....

Harap-harap penantian kami untuk memiliki talian atau jaringan telekomunikasi yang selama-lama ini diidamkan akan tercapai jua....Memang amat perlu sangat-sangat... Nak berhubung kena keluar cari line telefon.. Bayangkan jika waktu kecemasan.... Amatlah payah....

Kampung langkap tu pun lagi maju... Hu..hu....
Cepat-cepat bina.... cepat2 kami dapat kemudahan telefon.. Biarpun tak masuk tali…

Serbuk Naik Selera? Emmm Selera Sangat Ker?

Image
Dah baca Metro? Ada tengok tak Serbuk Naik Selera.... Hu..Hu.... RM 15 ringgit jer tuh....

Tapi yang untung Si lelaki hidung Belang.... Yang Merananya.. Sicantik Manis...

Bahaya juga.... 15 minit jer... hati simanis dapat ditawan.. Terus pergi keranjang...

Awas pada Sicantik Manis....
Anda mungkin terminum air yang dicampur dengan Serbuk Naik Selera....
Terus menyerah segalanya pada lelaki tersebut....

Nak baca berita sepenuhnya.. baca metro hari nie...

Ps: wisau la nak gi minum mana-mana.. dan awas dengan lelaki yang baru dikenali... Hu..Hu...

Seram..... Takut Ker?

Bila sebut pasal hantu.. automatik meremang bulu roma... Betul ker? Takut ke dengan hantu.. makhluk-makhluk halus ni? Pernah ke jumpa mereka-mereka ni? Apa perasaan bila terjumpa? Takut ker?  Ada ke yang sampai terkucil?
Emm... banyak nye soalan nak tanya.. Memang semua orang sebut pasal hantu ni ada perasaan taku. Tapi kenapalah ada yang sampai takut melampau-lampau.. sampai ada yang histeria.. sampai ada yang terjun bangunan.. sampai ada yang mengikut suara-suara ghaib?

Betul ke semua tu? Terfikir dekat kepala ni..
Kadang-kadang emosi memainkan peranan penting juga. Kekuatan dalaman penting bagi mengatasi segalanya... Contohnya kalau kita ternampak atau merasai kehadiran sesuatu yang aneh atau menakutkan... Jangan kita terlalu emosi membayangkan benda yang terlebih over... memang senang nak dirasuk...

Benda yang hanya kita nampak sekali janganlah kita fikirkan ia terlalu .. seolah2 benda tu memang real.. Anggap sahaja macam gurauan.. Jangan terlalu kita fikir yang benda tu betul2 wujud..…

Bila Tak Bertegur Sapa...

Apa akan jadi bila duduk satu rumah tapi tak bertegur sapa hanya kerna perkara kecil... Emm... Tak boleh jadi macam ni... Tak elok tak bertegur sapa lebih dari 3 hari tau....
So hari nie bertegur saya hai... "Selamat pagi kak"... Terus pergi kat pintu ambil sandal.. terus pergi kerja.. Sebab dia pun  just jawab "emmmm" tak cakap apapun.. Pandang pun tidak... Aisehhhhh
Tak perlah... tengah moody kut... Tapi tetap rasa tak selesa.... Emmm.... Takper tunggu 2 3 hari lagi...
Tapi nak tegur macam mana.. waktu kerja pun tak sama... Balik kerja terus masuk bilik...
Emmmm..... Layan jer lah....

Bila Sebut -Sebut Pasal Sayang.... Oppsssss

Bila sebut pasal sayang ker , cinta ker.... Automatik memang terimbas segala kenangan-kenangan mengusik jiwa.. Cheewaahhhhhhh...

Serius ... tak tipu..... Lagi-lagi kalau sebut cinta pandang pertama.... Perhhhhh confirm tak boleh lupa... Tipulah kalau orang kata tak ingat cinta pertama.. Dah lupa.. Tak mahu ingat lagi... Tak ingat.. tapi masih terkenang lagi... Serius ......First love nie bukan kata cinta monyet tau... Tapi cinta pertama ni cinta yang betul-betul serius... Itulah awal dan akhir...

Tapi bila tak kesampaian ke akhirnya... confirm.. frust menonggeng gila tu!!!! Tipu kalau lelaki tak penah menangis sebab putus cinta... Tak menangis kluar airmata pun.. Tapi didalam... merintih tu... Sama juga dengan perempuan... Memang menangis tak henti-henti... Emmmmm

Indahnya cinta pertama sampai kejinjang pelamin dan sampai keahir hayat... Tapi pedihnya bila putus dipertengahan jalan.... Itu dah lumrah kehidupan...

Emmm..... Tapi cinta pertama tu memang mengajar kita segala-galanya.....

Pening-Pening? Nak Muntah? Perut Senak? Emmm.....

Kenapalah dah dua tiga hari asyik pening-pening, rasa nak muntah, perut pun rasa senak...
Emmm.... Kenapa? Mengundang ketidakselesaan betul la.... Grrrrrr

Puas pikir.. napa ek?

Emmm..... Agaknya emosi tak stabil kut.... @ pun sebab terlalu consentrate dekat kerja
Bebanan melampau.... Tekanan emosi sebab fikirkan target!!!!

Emmm..... ha.. maybe buat terapi tapi kurang minum air.. jadi badan lemah.... Tak pun... kurang makanan... Sebab badan macam dah turun dah.. Sebab baju yang dah 2 tahun beli yang baru 2 kali pakai boleh pakai dan longgar....

Emm.... Cepatla elok... Nak keje nie...

Ok... Nie saja nak membebel pagi nie.... Jom sambung kerja...

ps: tinggal 4 hari je nak habis bulan 4....Blink...Blink kepala nie

Bang... Tolong Jangan Marah....

Alkisahnya... tengah rehat-rehat sambil tengok cartoon Naruto petang tadi.. Ni baru balik kerja... Tengah syok-syok tengok.. Phone bunyi pula...

"Anne... tolong datang showroom.. ada patient tengah tunggu awak...Cepat yer"

Alamak..... Takper.... Dah tugas,.... Kena laksanakan... Nasib baik dekat je..

Sampai showroom.. terus entertain kakak tu.... Bla...Bla....
Duk cerita pasal diseases... pasal produk... ok... ada potensi... yes! yes!

Tak lama lepas tu datang hubby dia...

Muka macam garang... Pakai jubah lagi tu... Hu..Hu..

Mula keluar dengan nada marah... Tak senang rasanya hati ni... Tapi cover baik...
sian akak tu... Tak sampai hati tengok hubby dia nak marah dia...

Abang nie... tak baik... marah-marah.. Sian akak tu...

Nie kes tak percaya dekat wife la nie... Sib baik kata dalam nie semua perempuan... hu..hu...

ps: agak-agak apa jadi dekat akak tu... harap2 patient anne baik2 aja...aminn.......

Kecoh lagi...

Apalah pagi-pagi lagi dah kecoh....
Tak boleh bagi hati senang sikit...
Pagi-pagi dah menjerit bagai...
Kalau nak lepas geram pun, pergilah naik kat atas bukit ker,
atau pergi terjun bangunan ker...opppssss...
Mengganggu konsentrasi sahaja...

Ada ke time orang sedang lena diulit mimpi..
Diganggu dengan suara-suara jeritan dan pergaduhan..
wah......

Kedengaran "Kau nak jadi along ka? Kenapa kau bela sangat along tu? Aku takkan jejak kaki kat rumah nie lagi" Jelas gila dengar suara mereka... emmmm... Apa kes nie...Nak siasat malas.... Dengar je lah....

Hu..hu.... Pagi -pagi tengah bersiap nak pergi kerja... Dengar pula perempuan menjerit...
Meroyan aper? Ish..Ish.... Rupe..rupenyer... cik adik manis dirumah atas punye suara....
Bergaduh dengan kawan sejenis dia yang ala-ala lelaki lah tu..
Sayang...sayang.....

Ps: agak-agak gaduh sal ape ek?  zasssssss

Ia Bicara Tanpa Kata

Image
Kadang kala ia bicara sendiri Bicara ia pelbagai lagu Bicara ia pelbagai irama Bicara ia tanpa kata Bicaranya juga tanpa suara
Kadang-kala bicaranya sepi bersahaja Dan bicarnya diam seribu bahasa Tanpa bisa difahami Dan.... Tanpa bisa dimengerti
Kadangkala ia merintih bahagia Kadangkala merintih sepi Kadangkala menjerit gembira.. Kadangkala memendam luka
Kerna ia bicara tanpa suara Bicara ia tidak bisa dilihat Tidak bisa terluah dengan kata-kata Andai ia bicara terpancar pada perbuatan Pada riak wajah...
Bisanya hati itu berbicara... Pada empunya dia berkata Pada empunya dia meluah... Hanya empunya bisa mengerti Hanya empunya bisa memahami...
Itulah hati... yang begitu murni Hati yang begitu suci... Yang mahu dimengerti dan ingin difahami...
Kerna hati itu segala nadi... Suci hati.. Sucilah diri.. Murninya hati..Murnilah pekerti..
Ia merintih... dan berkata.. "Jagalah aku... kerna aku bisa mudah dilukai.. walau dengan sepatah kata"
Nukilan: Miss Anne 21 April 2011 7.00pm

Penat Tapi Enjoy

Image
Hai Semua....
Nak update sesuatu hari ni....
Alkisah.... hu..hu... Hari sabtu bersamaan dengan 16 April 2011... Anne dipanggil untuk menghadiri kursus selama sehari di HQ di Kajang.... (Ingat tak mahu pergi... Tapi ilmu tu... harus dan wajib) So gerak dari Melaka ke Kampung dulu.... (apa-apahal... kena jumpa parent dahulu....) sampai dah lewat sikit... So pukul 8 malam... mak dan ayah hantar pergi Kajang...

Dalam pejalanan mak kata masa tu hujan (mak tak berani bagi awak drive seorang diri pergi Kajang... Hujan lebat macam ni) ...mak memang tak benarkan anne drive seorang diri terutama dalam hujan dan waktu malam... Risau..Risau....

Sampai hotel company sekitar pukul 11 malam... Hu.Hu... Sian mak dan ayah... Best nyer dapat bilik VIP... hu..hu... Jumpa dengan rakan seperjuangan yang datang dari Kelantan, Perak, Perlis, Kedah, Kelantan... So Berbual lah dengan mereka....

So Hari sabtu kelas bermula... Sampai pukul 7 lebih... Ngantuk memang mengantu.. Nasib baik encik zul bagi ceramah p…

Berkasih Dengan Hak Orang Lain... (poligami)

Petang ni nak mengomel sedikit... Sebab dah bosan sangat-sangat. Sekarang ni trend " Berkasih @ Bercinta dengan Kekasih @ Hak Orang Lain" dah menjadi satu perkara biasa.. Betul... Tak Percaya takper.. Tapi memang betul.... 
Berkasih Dengan Suami Orang @ Kekasih Orang
Yang nie memang dah terlalu kerap kita dengar dah. Kenapa dan Mengapa Suami orang menjadi pilihan? Bukan ramai lagi yang single dan available lagi diluar sana... 
Adakah suami orang matang @ lebih menjanjikan kebahagiaan @ lebih penyayang @ lebih memahami kehendak @ berkemampuan @ sebagainya?
Tak terfikirkah mereka akan merampas hak orang lain itu suatu yang tidak baik.. Bayangkanlah hak kita diambil dan cuba diganggu orang.. Tak ke pedihnya hati?
Kalau dah suka @ cinta lautan api pun sanggup diredah... Dah tak kisah semua tu Betul tak? Janji bahagia... Tapi kalau nak bahagia pun carilah bahagia yang berpanjangan bukan yang hanya sementara..

Hak kita bila dirampas memang pedih yang amat..... Cuba letakkan diri kit…

Phone Sex????? Tak Mau lah...

Image
Psstt.....Psst....
Nak gi tau cerita skit..
Ader orang kata suara Cik Blog... Sedap. Manja.... Serak-Serak Basah Suara Seksi Meksi gitu.... Tapi dalam phone.... Manja sangat-sangat suara..
Sumber: Google
Emm.. Yer ker.... Bukan macam biasa jer ker? Mereka salah dengar ker
Tambah lagi.... Ley buat Phone Sex..... Hah!!!!! Hah!!!! Xmau..Xmau....Xmau...
Suka Suki je suruh buat phone sex... Sambar petir baru tau...

Post Tambahan:
Hati-hati menjawab call dari orang yang tak dikenali... Bahaya...
Nanti macam2 dengar... Terus delete no sipemanggil... 
Ps: Agak-agak sipemanggil telefon yang beriya-iya kut.... Jauhilah segalanya.. Amin.....

Menyamar Nama Mark Zuckerberg

Image
Tadi masuk dekat blog... Tengok2 ader nama insan yang popular dekat Shoutmix!!!!
Wau!!!! Wau!!!! Wau!!!!

Mark Zuckerberg

Tak lah teruja sangat pun.....

Sebab....
Entah sapa-sapa yang menyamar kut...
Hu..Hu...
Ader gak spesis orang macam nie ek....

Ragam Aku Seorang Pekerja!!!!

Sebagai seorang pekerja..kite ada etika yang tersendiri yang kite kene ikut..
Tapi ada la sesetengah pekerja nie tak ikut etika..entahlah..layan jer lah
Waktu kerje biasenyer start pukul 9 pagi biasa bagi private company kerajaan tak taulah macam mana

Tp ader pekerja yang kadang-kadang dtg awal & ader pule yang suka suki dtg tak ikut time
Hu..Hu....

Best kalau takder Punchcard... asalkan boleh ngam ngan pekerja lain..Minta tolong cover baik punyer... Kalau Punchcard,... mintak kawan tolong punch kan.. Tul Tak?????
Jangan tipu tak.... Bek ngaku...Hu..Hu..


Tak baik tau... Datang ikut masa bekerja... Kalau sesekali takper.. Jangan selalu tau... Mesti tepati masa... Kalau boleh datang awal sikit...


Ps: penah gak datang lambat.. tapi tak selalu lar... jarang-jarang.. lewat 1 2 minit jer...


Time kerja puler, ada yang duk concentrate gegiler kat kejer.. Bagus..bagus... Jadi pekerja contoh nie... Teruskan usaha... Yang macam nie pun kene tengok jugak…He..he... Kalau dok laju jer ta…

eeeee same nombor lah....

Image
tadi buka dashboard... emmm tak sangka..  lebih kurang sama jumlah post ngan jumlah follower..
tak caya?
tengok nie..
* *
*

Hu..hu...
tapi tak kisahlah... Janji menulis untuk keriangan hati..
Bukan mengejar populariti @ Mengejar Traffic... @  Mengejar Follower Teramai.. @ dot...dot...dot...
Laparnyer... nak makan katner malam nie ek..

Terapi Sebentar....

Image
Apabila kebosanan melanda... tak tahu nak buat apa... Emmm.... apa lagi...pegi terapi sebentar....  Terapi dekat mana ek????
Emm... Dekat Showroom lah apalagi... Free... guna jer lah kan,,,...He..He...
Terapi Medan Elektrostatik.... Namanyer DrJism... Terasa perjalanan darah macam tersekat jer... Tu yang cuba untuk Negative Voltage,.. Yang nie untuk menenangkan sistem saraf yang tak berapa tenang nie....hu..hu... So sapa yang sakit kepala ker, stress, resdung, asma dll boleh cuba yang nie... Hu..Hu...
Duduk jer... Bukan kene urut atau joging... So.. terasa pening sikit jer... Masa first guna hari tu.. agak pening yang mat dan mengatuk.. Lepas 2 3 kali guna dah ok dah... He..He..... Wat terapi untuk 30 minit..

Pastu... guna Light Wave pulak... Memang harus guna lepas wat terapi...  Ha,..yang nie best... khusus untuk mempercepatkan tindakbalas dan mengurangkan risiko KEGEMUKAN dan penyakit kronik...  So leh kurangkan berat badan nie...yang dah rasa macam dah naik nie..

Kalau kat Slimming Centr…

Tidur Malam Pakai Apa?

Image
Hari ni nak cakap pasal tidur malam.....
Malam adalah masa yang paling tepat untuk tidur dan rehat...
Terlintas dikepala nie.... Waktu malam masa tidur pakai baju apa ek?
source: google

Jeng! Jeng! Jeng! Jeng!
Malam-malam nak tidur pakai baju lah.... apa lagi... Berikut adalah pakaian-pakaian pada waktu tidur..

Kain batik dan baju t-shirt ---> Nie ala-ala kampung.....Biasa mak-mak, nenek-nenek... yang dah tua.. biasa pakai macam nie...Ada juga anak dara yang pakai macam nie... Tapi kat kampung kut.....

Masa kat asrama dulu.. dilarang keras memakai kain batik.... Kenapa???
Sebab nanti nampak itu dan nampak ini..... Lebih-lebih anak dara yang tidur lasak and terkangkang... Hu..Hu... Siyesly.... Kata warden... nanti orang ceroboh masuk kene rogol baru tau... senang jer kalau pakai kain batik... Oppsss.... bisa tau mulut warden saya dulu.... Pakai seluar panjang  sebab apa-apa jadi senang nak lari... langkat lagi luas...

Seluar Pendek + T-shirt etc ---> Zaman sekarang muda-muda suka pa…

Kenapa Suka Pergi Disco @ Kelab Malam?

Image
Petang ni nak tulis entry lain yang tiba-tiba terlintas di kepala ni.. Dah banyak hari dah tertanya-tanya.. Dan ada jawapan dan pengakuan daripada beberapa individu (Dirahsiakan)

Rata-rata muda-mudi kita sekarang suka menjejakkan kaki ke Pub @ Kelab Malam @ Disco @ Pusat Karaoke dan sebagainya yang dikategorikan Kelab Malam.
Tapi Persoalannya.....

Kenapa Mereka Suka Pergi Ke Pub @ Kelab Malam @ Disco @ Pusat Karaoke @ ect?
Kita tahu tempat-tempat sedemikian tidak baik terutama bagi kita sebagai umat Islam. Tempat dimana boleh memudaratkan kita. Dah sedia maklum tempat sedemikian memang menyajikan "Hidangan Lazat Lagi Tidak Berkhasiat" tempat dimana melayukan mata memandang dengan "kejelitaan para-para bidadari dunia semata" tempat dimana menyajikan "Minuman yang melalaikan "Air Kencing Syaitan" " Tempat yang membebaskan pergaulan Kaum Hawa dan Adam dan tak terkecuali juga kategori yang tak mengenal jenis..

Kenapa Mereka Masih Pergi Pub @ Kelab Ma…

Kenapa Suka Sebar Gambar Yang Aibkan Orang?

Tadi searchlah kat internet... Tengok blog rakan-rakan blogger... tak kira yang berblog gunakan Blogspot ker, Wordpress ker, Tumbler ker..atau apa-apa sahaja... Adalah sesetengah memaparkan gambar-gambar atau isu-isu yang boleh mengaibkan seseorang...

Emmm maaf kalau entri nie ada yang menyinggung hati dan perasaan sesetengah individu.. Ini hanya pendapat peribadi sahaja...

Kenapa kita suka memaparkan keaiban seseorang? Kenapa kita mesti post atau publish gambar atau video seseorang atau apa sahaja yang boleh mendatangkan rasa malu atau aib pada sesetengah individu? Contohnya gambar keseksian artis muda Miera Leyana baru-baru ini.... Dah dia nak pakai seksi... memanglah tak elok.. tapi dia yang tanggung sendiri... Yang kita takde kene mengena dengan dia tu siap ambil and publish keseksian gambar dia dekat internet mahupun dimana-mana sekalipun...

Ps: Tak letak gambar tu dekat sini... Takyah letak pun takper.. Memang you all sume dah tengok gambar tu..

Yang difokuskan pula gambar terseb…

Izinkan Aku Tidur Dengan Aman

Image
Sejak pindah kerumah baru... Tak pernah aman tidur.. Ada sahaja yang mengganggu..
Tempat privasi... Tapi terasa tak privasi pun... Wa...wa...

Setiap malam ada sahaja gangguan.. Bukan gangguan dari mahkluk-mahkluk yang halus-halus tu.. Tapi makhluk yang besar-besar... Nyamuk... Confirm bukan... Tapi boleh dikatakan Spesis kelawar... Siang tidur... Malam berjaga..

Kita balik kerja letih-letih.. Ingat boleh releks dengan aman waktu malam... Tapi tak juga... Sampai 2, 3, 4, 5 pagi masih ada lagi spesis yang tak tidur lagi... Nak tidur pun tak lena...

Bunyi Tapak kasut tumit tinggi lah... Bunyi orang ketuk pintu lah... Bunyi suara orang jeritlah... Bunyi telefon lagi... Bunyi suara orang berbual lah..

Lebih tak tahan... Bunyi Orang tengah Muntah!!!!! Wek! Wek! Wek!!!! Nie Spesis yang mabuk sakan.... Geli rasanyer.... Tu la banyak sangat minum air setan tu.... pastu menggelikan orang.... Tak kurang juga yang laki-bini gaduh sebab suami dia balik rumah mabuk-mabuk....
source: google
Ya Allah.... …

Seksanya Pakai Kasut Tumit Tinggi

Si Pemakai Kasut Tumit Tinggi......

Baru sebentar tadi 2 3 orang amoi-amoi cun lalu depan showroom... Sempat cuci mata tengok mereka pakai agak seksi... Emmm.... Nak makan kat Secret Recepi kot... Aku yang melihat mereka memakai kasut tumit tinggi yang rasa kasihan pulak... Kalau tumitnya besar skiyt and agak stabil boleh lah.. Nie kalau boleh yang tinggi dan runcing... Alahai... Kalau aku pakai confirm terseliuh kaki... tobat tak mau pakai dah...

Macam seksa jer mereka berjalan... ish..ish..ish... Jalan nak ala-ala catwalk.. Kalau boleh kaki bersilang lagi... tapi macam seksa jer... Nampak sangat cara jalan mereka agak lain.. dan seakan menahan ketidak selesaan..

Dalam hati nak jer tanya mereka " Tak sakit ker pakai kasut tinggi-tingi tu?, Saya tengok awak macam seksa jer" He..He...

Fakta: Pemakaian kasut tumit tinggi yang tidak bersesuaian boleh menyebabkan kecederaan pada otot..

Ps: Terfikir aku bila tengok pelayan kelab malam yang ada dekat area tempat tinggal aku pakai k…

Kecoh Pasal Video Seks

Emmm tak habis-habis lagi cerita pasal politik seks ni. Sememangnya tak mengambil tahu sangat pasal Video yang dah tersebar meluas-luas gila nie... Tengok TV pasal hal ni.. Tengok paper pasal hal ni...
Tengok KOSMO!.. Pap!!! Terpampang muka depan... sebesar-besar alam... Dari muka depan sampai muka 3.. Emmm.. Conpirm ramai beloi KOSMO hari nie... Berita Sensasi Tuh!!!!

Semua.. Politik... Tak ada yang bersihnyer.... Masyaallah....

Ps:... Lupa lak... dah nak dekat pilihan raya kan.... Mesti banyak isu naik.. He.he...

Tapi ada sesetengah pihak ambil kesempatan.. Ada yang sebarkan kepada umum... Untuk apa? Tak tau ker.. Dalam akta mengatakan..

Bagi individu yang memiliki atau mengedar bahan lucah boleh didakwa mengikut Seksyen 292 Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dihukum penjara sehingga 3 tahun atau Denda atau kedua-duanya sekali.
Ada yang meragui imej lelaki yang dikatakan mirip ketua atau pemimpin parti pembangkang... Polis pula mengesahkan Video tersebut adalah Tulen... T…

Kenapa Suka Ambil Gambar Tongkat Dagu?

Masa tengah tengok-tengok gambar... Terlintas satu soalan dikepala...
Kenapa Suka Ambil Gambar Sambil Tongkat Dagu  @  Letak Tangan Dekat Dagu / Pipi?
Kenapa ek???? 
Tengok balik gambar-gambar sendiri.. Emmm ada juga terselit gambar-gambar yang tangan didagu.. Hu..Hu... Kenapa dan Mengapa?
Adakah Selesa? @ Kontrol Ayu? @ Terasa Cun Bergambar Sedemikian @ Trademark?
Nak Tanya pendapat anda semua...
Saya rasa suka... Terasa selesa jer bergambar sedemikian rupa.. dan rasa lebih Ayu... He..He... Perasan!!!!

Happy Birthday Adikku...

Image
Happy...Birthday...
Hari nie birthday Adik lelaki anne yang ke 17 Nama dia Khalil.... Nie dia... Kat bawah nie...

Dia nie rajin wat keje rumah.. Tapi dia nie cepat marah and suka ketuk orang.. Dan dia cepat memberontak.. Ha..ha.. Tapi kalau diganggu lah.. Tapi dia adik yang baik.. Selalu tolong basuh kerete.. He..he... Sayang dia.. Happy birthday..

Bengang!!!!! Oh Kereta!!!!

Bila tengok orang bawa kereta best jer.. Teringin nak bawa kereta...
Tapi bila sendiri dah bawa jadi tak best..
Ni memang pengakuan gila-gila ikhlas dari pemandu baru seperti saya..

Biasalah baru dapat lesen.. Kalau bawak kereta tergetar-getar lagi,...
Enjin mati tengah jalan.. tu perkara biasa.. Masa tu memang panik lah...
Al-maklumlah dekat bandar... confirm kene hon 2 3 kali... Kene marah pun ada..
Dalam hati kata.. "Ko tak nampak ker sticker P aku..." Mulalah tak senang nak memandu...
Terutama bawak kereta manual... Huh.....

Memang agak fail bab tekan pedal clutch... Memang ketensionan dibuatnyer.. Pastu kete jalan tersenggut-senggut... Sampai satu tahap memang fedup nak bawak kereta.. Lagi satu.. Aku nie kalau parking kete selamba tampa tengok side parking aku pass.. tapi kalau consentrate tengok side parking... confirm fail gile....

Kalau takut memandu... aku lebih rela duduk rumah saja time cuti dari aku bawak kete... Sampai satu tahap rasa tak mahu nak memandu kereta…

April Fool!!!... Ha..Ha...

Image
Hari ini 1 April 2011... Emmm dah masuk bulan baru dah nie... Kesedihan semalam masih lagi terasa... Hati rasa geram gak... Dan rasa tension pun masih ada.. Sedih tak dapat capai target!!!! Waa...wa....wa....
Takper.. bulan baru nie nak cuba lagi.. Insyaallah... Harap semuanya ok.. Hari nie juga.. kalau ikut budaya barat adalah April Fool... So mesti ramai yang terkena dan mengena.. Emmm.. tapi kalau nak kenekan pun biar berpada, jangan sampai menyakiti hati orang lain.
dari pakcik google..
Tapi April Fool memang Anne tak amalkan... Budaya orang.. watper nak ikut.. Mana budaya yang baik.. kita ikut.. Yang tak baik jadikan tauladan..
Selamat bekerja semua... Sapa yang terkene April Fool Tu... Sabor ek...