Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Journey To ExtraOrdinary Life

Friday, April 29, 2011

Kesilapan.... Adakah Kita Menyedarinya?

Setiap dari kita ada melakukan kesilapan.. Antara silap yang besar atau silap yang kecil.. Kadangkala kesilapan itu kita lakukan dengan sengaja atau mungkin dalam ketidaksengajaan. Mungkin ada diantara kita menyedari kesilapan itu dan ada pula yang tidak menyedarinya.

Silap itu sudah menjadi lumrah bagi kita sebagai manusia. Saat melakukan kesilapan kita tidak menyedarinya.. setelah dilakukan.. barulah kita sedar akan kesilapan itu.. Mujur bagi yang menyedari kesilapan tersebut dan memperbetulkannya.. Bagaimana pula antara kita yang menyedari tetapi.. membiarkan ia terus menjadi silap tanpa memperbetulkannya.

Mungkin bagi kita ia satu perkara biasa. Mungkin ia satu kesilapan yang kecil. Tetapi.. anda sering melakukan kesilapan tersebut bukankah ia menjadi besar.. Andai kita membiarkan diri kita terus melakukan kesilapan.. maka selamanya kita akan terus melakukan kesilapan.. Andai kita perbaiki kesilapan tersebut insyaallah ada jalan kesedaran yang diberikanNya.

Terpulang pada diri kita menilai sejauh mana kesilapan yang kita lakukan. Dan bagaimana kita ingin perbetulkannya.. Pada anda dan juga saya yang menyedri akan kesilapan kita segeralah perbetulkannya.. Kerana... silap berterusan membawa padah....

ps: menyedari akan kesilapan diri dan sedia memperbetulkan adalah lebih baik dari orang yang sedar tapi tak buat apa-apa dan biarkan ia berterusan..

Thursday, April 28, 2011

SANTAI BEN ASHARI: KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

Singgah Blog Popular Abang Ben Ashari... Dia ade wat satu entry 
So Anne ambil kesempatan yang banyak amat ni untuk menyibukkan diri menyertai segmen Abang Ben... Lama juga tak menyertai segmen Abang Ben nie.... Jom Sertai Anne juga..

Kenapa Aku Seorang Blogger?
Jawapan:
Anne dah lama berblog sebenarnya. Dari pada bisnes blog hingga ke personal blog.. Anne Berblog bukan mengejar Income@ mengejar Populariti tetapi KEPUASAN DIRI (Satisfaction). Menulis apa yang Anne Suka@Nampak@Fikir@Apa Sahaja Yang Terlintas. Berkata tentang apa yang Anne rasa dan berkongsi tentang idea @ pendapat dengan pembaca yang lain. 

"Sometimes words can tell everything for those who understands the meanings of words"

KLIK PICTURE TO JOIN...

Ps: Tulis apa yang kite suka... Biar apa orang kata... Asal kita bahgia... Tapi menulis mesti ada sincerity.. 

Celcom Bina Pemancar? Bagus!

Tadi pergi beli Metro dekat 7e... Terbaca satu berita yang Celcom Nak Bina Pemancar Dekat Sri Dangi..

Sapalah yang bertuah tu agaknyer... Masih dipikiran nie.... Baguslah nak buat... Sebab memang keperluan yang amat... Dah lah Talian Tetap takda.,... Line Telekomunikasi pun tak dapat... Memang susah yang amat... Nak buat call kena naik atas bukit... Mengah tuh......

Memang susah yang amat.. Pernah juga mohon dekat Celcom... Tapi Almaklumlah.. Sifat Iri hati segelintir masyarakat.. yang tak boleh tengok kelebihan orang lain... Kira mereka nak potong line lah... Tapi tak kisahlah.. kicik punya hal....

Harap-harap penantian kami untuk memiliki talian atau jaringan telekomunikasi yang selama-lama ini diidamkan akan tercapai jua....Memang amat perlu sangat-sangat... Nak berhubung kena keluar cari line telefon.. Bayangkan jika waktu kecemasan.... Amatlah payah....

Kampung langkap tu pun lagi maju... Hu..hu....
Cepat-cepat bina.... cepat2 kami dapat kemudahan telefon.. Biarpun tak masuk talian telekom pun tak perlah.. Janji talian telefon bimbit ader.. Dah memadai

Wednesday, April 27, 2011

Serbuk Naik Selera? Emmm Selera Sangat Ker?

Dah baca Metro? Ada tengok tak Serbuk Naik Selera.... Hu..Hu.... RM 15 ringgit jer tuh....

Tapi yang untung Si lelaki hidung Belang.... Yang Merananya.. Sicantik Manis...

Bahaya juga.... 15 minit jer... hati simanis dapat ditawan.. Terus pergi keranjang...

Awas pada Sicantik Manis....
Anda mungkin terminum air yang dicampur dengan Serbuk Naik Selera....
Terus menyerah segalanya pada lelaki tersebut....

Nak baca berita sepenuhnya.. baca metro hari nie...

Ps: wisau la nak gi minum mana-mana.. dan awas dengan lelaki yang baru dikenali... Hu..Hu...

Seram..... Takut Ker?

Bila sebut pasal hantu.. automatik meremang bulu roma... Betul ker?
Takut ke dengan hantu.. makhluk-makhluk halus ni?
Pernah ke jumpa mereka-mereka ni?
Apa perasaan bila terjumpa? Takut ker? 
Ada ke yang sampai terkucil?

Emm... banyak nye soalan nak tanya.. Memang semua orang sebut pasal hantu ni ada perasaan taku. Tapi kenapalah ada yang sampai takut melampau-lampau.. sampai ada yang histeria.. sampai ada yang terjun bangunan.. sampai ada yang mengikut suara-suara ghaib?

Betul ke semua tu? Terfikir dekat kepala ni..

Kadang-kadang emosi memainkan peranan penting juga. Kekuatan dalaman penting bagi mengatasi segalanya... Contohnya kalau kita ternampak atau merasai kehadiran sesuatu yang aneh atau menakutkan... Jangan kita terlalu emosi membayangkan benda yang terlebih over... memang senang nak dirasuk...

Benda yang hanya kita nampak sekali janganlah kita fikirkan ia terlalu .. seolah2 benda tu memang real.. Anggap sahaja macam gurauan.. Jangan terlalu kita fikir yang benda tu betul2 wujud... hu..hu..

Kawal lah diri anda... Dengan iman yang kuat.... Penah gak merasai semua tu... Tapi... kena kawal diri supaya kita ada kekuatan melawan mereka.... He..he...

p/s: teringin nak jumpa orang bunian... hu..hu...

Bila Tak Bertegur Sapa...

Apa akan jadi bila duduk satu rumah tapi tak bertegur sapa hanya kerna perkara kecil... Emm... Tak boleh jadi macam ni... Tak elok tak bertegur sapa lebih dari 3 hari tau....

So hari nie bertegur saya hai... "Selamat pagi kak"... Terus pergi kat pintu ambil sandal.. terus pergi kerja.. Sebab dia pun  just jawab "emmmm" tak cakap apapun.. Pandang pun tidak... Aisehhhhh

Tak perlah... tengah moody kut... Tapi tetap rasa tak selesa.... Emmm.... Takper tunggu 2 3 hari lagi...

Tapi nak tegur macam mana.. waktu kerja pun tak sama... Balik kerja terus masuk bilik...

Emmmm..... Layan jer lah....

Tuesday, April 26, 2011

Bila Sebut -Sebut Pasal Sayang.... Oppsssss

Bila sebut pasal sayang ker , cinta ker.... Automatik memang terimbas segala kenangan-kenangan mengusik jiwa.. Cheewaahhhhhhh...

Serius ... tak tipu..... Lagi-lagi kalau sebut cinta pandang pertama.... Perhhhhh confirm tak boleh lupa... Tipulah kalau orang kata tak ingat cinta pertama.. Dah lupa.. Tak mahu ingat lagi... Tak ingat.. tapi masih terkenang lagi... Serius ......First love nie bukan kata cinta monyet tau... Tapi cinta pertama ni cinta yang betul-betul serius... Itulah awal dan akhir...

Tapi bila tak kesampaian ke akhirnya... confirm.. frust menonggeng gila tu!!!! Tipu kalau lelaki tak penah menangis sebab putus cinta... Tak menangis kluar airmata pun.. Tapi didalam... merintih tu... Sama juga dengan perempuan... Memang menangis tak henti-henti... Emmmmm

Indahnya cinta pertama sampai kejinjang pelamin dan sampai keahir hayat... Tapi pedihnya bila putus dipertengahan jalan.... Itu dah lumrah kehidupan...

Emmm..... Tapi cinta pertama tu memang mengajar kita segala-galanya.....

Ps: sampai sekarang masih tak lupa cinta pertama,.... sedih juga tak sampai kejinjang pelamin...
tapi.. mungkin ada hikmah tersembunyi..

Monday, April 25, 2011

Pening-Pening? Nak Muntah? Perut Senak? Emmm.....

Kenapalah dah dua tiga hari asyik pening-pening, rasa nak muntah, perut pun rasa senak...
Emmm.... Kenapa? Mengundang ketidakselesaan betul la.... Grrrrrr

Puas pikir.. napa ek?

Emmm..... Agaknya emosi tak stabil kut.... @ pun sebab terlalu consentrate dekat kerja
Bebanan melampau.... Tekanan emosi sebab fikirkan target!!!!

Emmm..... ha.. maybe buat terapi tapi kurang minum air.. jadi badan lemah.... Tak pun... kurang makanan... Sebab badan macam dah turun dah.. Sebab baju yang dah 2 tahun beli yang baru 2 kali pakai boleh pakai dan longgar....

Emm.... Cepatla elok... Nak keje nie...

Ok... Nie saja nak membebel pagi nie.... Jom sambung kerja...

ps: tinggal 4 hari je nak habis bulan 4....Blink...Blink kepala nie

Friday, April 22, 2011

Bang... Tolong Jangan Marah....

Alkisahnya... tengah rehat-rehat sambil tengok cartoon Naruto petang tadi.. Ni baru balik kerja... Tengah syok-syok tengok.. Phone bunyi pula...

"Anne... tolong datang showroom.. ada patient tengah tunggu awak...Cepat yer"

Alamak..... Takper.... Dah tugas,.... Kena laksanakan... Nasib baik dekat je..

Sampai showroom.. terus entertain kakak tu.... Bla...Bla....
Duk cerita pasal diseases... pasal produk... ok... ada potensi... yes! yes!

Tak lama lepas tu datang hubby dia...

Muka macam garang... Pakai jubah lagi tu... Hu..Hu..

Mula keluar dengan nada marah... Tak senang rasanya hati ni... Tapi cover baik...
sian akak tu... Tak sampai hati tengok hubby dia nak marah dia...

Abang nie... tak baik... marah-marah.. Sian akak tu...

Nie kes tak percaya dekat wife la nie... Sib baik kata dalam nie semua perempuan... hu..hu...

ps: agak-agak apa jadi dekat akak tu... harap2 patient anne baik2 aja...aminn.......

Kecoh lagi...

Apalah pagi-pagi lagi dah kecoh....
Tak boleh bagi hati senang sikit...
Pagi-pagi dah menjerit bagai...
Kalau nak lepas geram pun, pergilah naik kat atas bukit ker,
atau pergi terjun bangunan ker...opppssss...
Mengganggu konsentrasi sahaja...

Ada ke time orang sedang lena diulit mimpi..
Diganggu dengan suara-suara jeritan dan pergaduhan..
wah......

Kedengaran "Kau nak jadi along ka? Kenapa kau bela sangat along tu? Aku takkan jejak kaki kat rumah nie lagi" Jelas gila dengar suara mereka... emmmm... Apa kes nie...Nak siasat malas.... Dengar je lah....

Hu..hu.... Pagi -pagi tengah bersiap nak pergi kerja... Dengar pula perempuan menjerit...
Meroyan aper? Ish..Ish.... Rupe..rupenyer... cik adik manis dirumah atas punye suara....
Bergaduh dengan kawan sejenis dia yang ala-ala lelaki lah tu..
Sayang...sayang.....

Ps: agak-agak gaduh sal ape ek?  zasssssss

Thursday, April 21, 2011

Ia Bicara Tanpa Kata

Kadang kala ia bicara sendiri
Bicara ia pelbagai lagu
Bicara ia pelbagai irama
Bicara ia tanpa kata
Bicaranya juga tanpa suara

Kadang-kala bicaranya sepi bersahaja
Dan bicarnya diam seribu bahasa
Tanpa bisa difahami
Dan....
Tanpa bisa dimengerti

Kadangkala ia merintih bahagia
Kadangkala merintih sepi
Kadangkala menjerit gembira..
Kadangkala memendam luka

Kerna ia bicara tanpa suara
Bicara ia tidak bisa dilihat
Tidak bisa terluah dengan kata-kata
Andai ia bicara terpancar pada perbuatan
Pada riak wajah...

Bisanya hati itu berbicara...
Pada empunya dia berkata
Pada empunya dia meluah...
Hanya empunya bisa mengerti
Hanya empunya bisa memahami...

Itulah hati... yang begitu murni
Hati yang begitu suci...
Yang mahu dimengerti dan ingin difahami...

Kerna hati itu segala nadi...
Suci hati.. Sucilah diri..
Murninya hati..Murnilah pekerti..

Ia merintih... dan berkata..
"Jagalah aku... kerna aku bisa mudah dilukai..
walau dengan sepatah kata"

Nukilan: Miss Anne
21 April 2011
7.00pm

Monday, April 18, 2011

Penat Tapi Enjoy

Hai Semua....
Nak update sesuatu hari ni....
Alkisah.... hu..hu... Hari sabtu bersamaan dengan 16 April 2011... Anne dipanggil untuk menghadiri kursus selama sehari di HQ di Kajang.... (Ingat tak mahu pergi... Tapi ilmu tu... harus dan wajib) So gerak dari Melaka ke Kampung dulu.... (apa-apahal... kena jumpa parent dahulu....) sampai dah lewat sikit... So pukul 8 malam... mak dan ayah hantar pergi Kajang...

Dalam pejalanan mak kata masa tu hujan (mak tak berani bagi awak drive seorang diri pergi Kajang... Hujan lebat macam ni) ...mak memang tak benarkan anne drive seorang diri terutama dalam hujan dan waktu malam... Risau..Risau....

Sampai hotel company sekitar pukul 11 malam... Hu.Hu... Sian mak dan ayah... Best nyer dapat bilik VIP... hu..hu... Jumpa dengan rakan seperjuangan yang datang dari Kelantan, Perak, Perlis, Kedah, Kelantan... So Berbual lah dengan mereka....

So Hari sabtu kelas bermula... Sampai pukul 7 lebih... Ngantuk memang mengantu.. Nasib baik encik zul bagi ceramah potensi diri.. Terbaik punyer... He..he...

Malam ada aktiviti menarik... Ada dinner meraikan kedatangan kami ke HQ.... Diner Buat dekat Tasik Idaman... Pertama kali dengar... dan pertama kali pergi... Wow Syok.... Sampai dekat Tasik Idaman Sekitar pukul 9 Lebih.. Kami makan ramai..ramai... So ada Aktiviti lain.. Kami harus dan wajib berkaraoke di pentas yang disediakan...

Malu yang amat... kene nyanyi atas pentas... Berdepan dengan pengunjung-pengunjung lain yang ada di Tasik Idaman... Nasib baik nyanyi berempat.. Kalau seorang diri... alamak terkucil... hu..hu.. Apapun... Semua tetap best.... Walaupun sampai dekat Hotel semula Pukul 2.00pagi...

Lepas tu ada sesi bergambar didalam bilik... (Gambar akan diupload kemudian)

Apapun terima kasih pada Senior2, Abang Fitri, Abang Samsul yang tetap segar meraikan kami semua... Walaupun terpaksa korban tak mandi... sampai tengah malam.. meraikan kami semua... Apapun... Memang Best......Walaupun penat tapi tetap enjoy.....

Anne akan buktikan... yang anne akan berjaya... Yes!!!!! Thanks For All Tips And Guideline Yang diberi...



Ps: Gambar tak dapat lagi... Nanti akan di upload  gambar dan rakaman 
Video nyanyian pertama kali... Hu..Hu...

Thursday, April 14, 2011

Berkasih Dengan Hak Orang Lain... (poligami)

Petang ni nak mengomel sedikit... Sebab dah bosan sangat-sangat.
Sekarang ni trend " Berkasih @ Bercinta dengan Kekasih @ Hak Orang Lain" dah menjadi satu perkara biasa.. Betul... Tak Percaya takper.. Tapi memang betul.... 

Berkasih Dengan Suami Orang @ Kekasih Orang

Yang nie memang dah terlalu kerap kita dengar dah. Kenapa dan Mengapa Suami orang menjadi pilihan? Bukan ramai lagi yang single dan available lagi diluar sana... 

Adakah suami orang matang @ lebih menjanjikan kebahagiaan @ lebih penyayang @ lebih memahami kehendak @ berkemampuan @ sebagainya?

Tak terfikirkah mereka akan merampas hak orang lain itu suatu yang tidak baik.. Bayangkanlah hak kita diambil dan cuba diganggu orang.. Tak ke pedihnya hati?

Kalau dah suka @ cinta lautan api pun sanggup diredah... Dah tak kisah semua tu
Betul tak? Janji bahagia... Tapi kalau nak bahagia pun carilah bahagia yang berpanjangan bukan yang hanya sementara..


Hak kita bila dirampas memang pedih yang amat.....
Cuba letakkan diri kita pada orang yang kita rampas hak dia... Akan terasa pedihnya...
So kita kena hormat hak orang lain....
Supaya orang lain akan hormat hak kita juga...

Tapi kadang-kadang ada juga yang tahu mereka merampas hak orang.. 
tapi kadang-kadang mereka tak ada niat pun nak  merampas hak orang lain...
Tapi kalau itu dah ditakdirkan...
Hu..Hu...

Ps: Masing-masing kene beringat juga... Hu..Hu.... 
Pokok pangkal pada diri sendiri...

Edited: Poligami banyak ditentang isteri pertama bukan kerana mereka menolak hukum Allah swt tetapi merasakan suami mereka tidak layak untuk berpoligami. Ini kerana ada suami sememangnya tidak layak untuk berpoligami dari segi kemampuan zahir namun batin tetap berkeinginan. Ramai marah kerana cinta dikhianati oleh suami, cinta suami beralih arah. dan suami bernikah diluar negara dan berpoligami tanpa izin dan kebenaran isteri pertama walaupun ia tidak perlu mendapatkan keizinan isteri pertama. Seharusnya suami perlu bijak menangani hati isteri dan mencari jalan terbaik menyelesaikan konflik poligami dan isteri-isteri harus bantu suami untuk menjalankan tanggungjawab dengan adil. waulahualam..

Wednesday, April 13, 2011

Phone Sex????? Tak Mau lah...

Psstt.....Psst....

Nak gi tau cerita skit..

Ader orang kata suara Cik Blog... Sedap. Manja.... Serak-Serak Basah
Suara Seksi Meksi gitu....
Tapi dalam phone....
Manja sangat-sangat suara..

Sumber: Google

Emm.. Yer ker....
Bukan macam biasa jer ker?
Mereka salah dengar ker

Tambah lagi.... Ley buat Phone Sex.....
Hah!!!!! Hah!!!!
Xmau..Xmau....Xmau...

Suka Suki je suruh buat phone sex...
Sambar petir baru tau...

Post Tambahan:
Hati-hati menjawab call dari orang yang tak dikenali... Bahaya...
Nanti macam2 dengar... Terus delete no sipemanggil... 

Ps: Agak-agak sipemanggil telefon yang beriya-iya kut.... Jauhilah segalanya.. Amin.....

Tuesday, April 12, 2011

Friday, April 8, 2011

Ragam Aku Seorang Pekerja!!!!

Sebagai seorang pekerja..kite ada etika yang tersendiri yang kite kene ikut..
Tapi ada la sesetengah pekerja nie tak ikut etika..entahlah..layan jer lah
Waktu kerje biasenyer start pukul 9 pagi biasa bagi private company kerajaan tak taulah macam mana

Tp ader pekerja yang kadang-kadang dtg awal & ader pule yang suka suki dtg tak ikut time
Hu..Hu....

Best kalau takder Punchcard... asalkan boleh ngam ngan pekerja lain..Minta tolong cover baik punyer... Kalau Punchcard,... mintak kawan tolong punch kan.. Tul Tak?????
Jangan tipu tak.... Bek ngaku...Hu..Hu..


Tak baik tau... Datang ikut masa bekerja... Kalau sesekali takper.. Jangan selalu tau... Mesti tepati masa... Kalau boleh datang awal sikit...


Ps: penah gak datang lambat.. tapi tak selalu lar... jarang-jarang.. lewat 1 2 minit jer...


Time kerja puler, ada yang duk concentrate gegiler kat kejer.. Bagus..bagus... Jadi pekerja contoh nie... Teruskan usaha... Yang macam nie pun kene tengok jugak…He..he... Kalau dok laju jer taipnyer tu…Yerker buat kejer… or something else.. Jeng..Jeng..Jeng... Sekali nampak kalau tiba-tiba senyum-senyum tu... Ha..ha... Aderlah tu.... Hu..Hu...


Ps: kalau bosan main Fb ker... Blog ker.... chatting... untuk relek sebentar,... he..he....


Cuba you all hitung jam kerja you all cube tolak tambahkan waktu kerje yang you all buat,
dengan waktu rehat serta waktu you all buat kerja yg taksepatutnya (mengula)
rasa2  berapa agaknyer jam yg you all betul2 konsentrate kat kejer
Hu..hu.... well...


Ps: aku penah gak kira... tapi macam banyak mengula... tapi kerja aku releks jer.. sebab tu nampak banyak mengula... Tapi kalau dah bosan memang xleh concentrate kat kejer tul tak????


Bebanan kerja boleh buatkan pekerja jadi tertakan dan tak boleh tumpukan perhatian pada kerja... Jadi.. Cara terbaik relekkan diri dengan minum air... Dan cuba hiburkan hati dengan dengar lagu... atau.. main facebook atau chatting atau lepas geram dekat blog... sebelum sambung pekerjaan semula... Atau jalan-jalan sekitar bilik ofis... jangan duduk lama-lama nanti punggung besar and naik selulit sebab perjalanan darah tersekat...


He..he....
Renung-renungkan....

eeeee same nombor lah....

tadi buka dashboard... emmm tak sangka.. 
lebih kurang sama jumlah post ngan jumlah follower..

tak caya?

tengok nie..

*
*

*


Hu..hu...

tapi tak kisahlah...
Janji menulis untuk keriangan hati..

Bukan mengejar populariti
@
Mengejar Traffic...
Mengejar Follower Teramai..
@
dot...dot...dot...

Laparnyer... nak makan katner malam nie ek..

Terapi Sebentar....

Apabila kebosanan melanda... tak tahu nak buat apa...
Emmm.... apa lagi...pegi terapi sebentar.... 
Terapi dekat mana ek????

Emm... Dekat Showroom lah apalagi...
Free... guna jer lah kan,,,...He..He...

Terapi Medan Elektrostatik.... Namanyer DrJism...
Terasa perjalanan darah macam tersekat jer... Tu yang cuba untuk Negative Voltage,..
Yang nie untuk menenangkan sistem saraf yang tak berapa tenang nie....hu..hu...
 
So sapa yang sakit kepala ker, stress, resdung, asma dll boleh cuba yang nie... Hu..Hu...
Duduk jer... Bukan kene urut atau joging... So.. terasa pening sikit jer... Masa first guna hari tu.. agak pening yang mat dan mengatuk.. Lepas 2 3 kali guna dah ok dah... He..He..... Wat terapi untuk 30 minit..

Pastu... guna Light Wave pulak... Memang harus guna lepas wat terapi...  Ha,..yang nie best... khusus untuk mempercepatkan tindakbalas dan mengurangkan risiko KEGEMUKAN dan penyakit kronik...  So leh kurangkan berat badan nie...yang dah rasa macam dah naik nie..

Kalau kat Slimming Centre kat Jepun.. mereka guna mesin terapi berasaskan Light Wave selama 1 jam tau... sebab 1 jam bersamaan 3 jam buat senam erobik tau... Yang nie aku buat 30 minit... Uhhhh.... lega dah....

So baru ada tenaga yang baik untuk stay kerja sampai 9 malam nie....

P/s:  Lupa bawak cabel hp... nak upload gambar terapi tadi.. ish..ish... kacau daun betul... nie bukan istilah promote tau... nak gitau jer... saye guna terapi tadi... he..he..

Tidur Malam Pakai Apa?

Hari ni nak cakap pasal tidur malam.....
Malam adalah masa yang paling tepat untuk tidur dan rehat...
Terlintas dikepala nie.... Waktu malam masa tidur pakai baju apa ek?
source: google

Jeng! Jeng! Jeng! Jeng!

Malam-malam nak tidur pakai baju lah.... apa lagi... Berikut adalah pakaian-pakaian pada waktu tidur..

Kain batik dan baju t-shirt ---> Nie ala-ala kampung.....Biasa mak-mak, nenek-nenek... yang dah tua.. biasa pakai macam nie...Ada juga anak dara yang pakai macam nie... Tapi kat kampung kut.....

Masa kat asrama dulu.. dilarang keras memakai kain batik.... Kenapa???
Sebab nanti nampak itu dan nampak ini..... Lebih-lebih anak dara yang tidur lasak and terkangkang... Hu..Hu... Siyesly.... Kata warden... nanti orang ceroboh masuk kene rogol baru tau... senang jer kalau pakai kain batik... Oppsss.... bisa tau mulut warden saya dulu.... Pakai seluar panjang  sebab apa-apa jadi senang nak lari... langkat lagi luas...

Seluar Pendek + T-shirt etc ---> Zaman sekarang muda-muda suka pakai seluar pendek dekat rumah... hu..hu... senang dan selesa.. tak panas.... Masa tidur ramai yang pakai seluar pendek... jadi tak panas... hu..hu.... Betul-Betul....

Pakai Bra + Panties ---> Emmm... bahayanyer.... ada gak yang pakai macam nie... dengan alasan panas... hu..hu.... Penah tengok juga.. masa study dulu.... Maybe mereka dah biasa kut.... Yang nie terlebih angin nie.... Hati-hati.... Mengundang kecelakaan pada diri anda.. awas anak-anak dara diluar... takut anda diperhatikan....

Baju tidur @ Baju Kelawar ---> Ramai juga yang pakai baju tidur yang dah siap jual kat shoping-shoping.. sama ada dalam bentuk baju yang labuh atau siap seluar dan baju skali... Biasanya kain jenis lembut dan pengudaraan mudah.. Mendatangkan keselesaan kepada si pemakai... Baju kelawar gak jadi pilihan.. bajunya besar dan tak ketat... Jadi tidak mengganggu tidur... dan ruang pengudaraan juga baik...

Apapun yang kite pakai time tidur... mestilah mendatangkan keselesaan pada kita... Yang penting pengudaraan penting untuk tubuh badan....

P/s: ada yang tak pakai bra and panties masa tidur... baik untuk kesihatan katanyer....

Thursday, April 7, 2011

Kenapa Suka Pergi Disco @ Kelab Malam?

Petang ni nak tulis entry lain yang tiba-tiba terlintas di kepala ni.. Dah banyak hari dah tertanya-tanya.. Dan ada jawapan dan pengakuan daripada beberapa individu (Dirahsiakan)

Rata-rata muda-mudi kita sekarang suka menjejakkan kaki ke Pub @ Kelab Malam @ Disco @ Pusat Karaoke dan sebagainya yang dikategorikan Kelab Malam.
Tapi Persoalannya.....

Kenapa Mereka Suka Pergi Ke Pub @ Kelab Malam @ Disco @ Pusat Karaoke @ ect?

Kita tahu tempat-tempat sedemikian tidak baik terutama bagi kita sebagai umat Islam. Tempat dimana boleh memudaratkan kita. Dah sedia maklum tempat sedemikian memang menyajikan "Hidangan Lazat Lagi Tidak Berkhasiat" tempat dimana melayukan mata memandang dengan "kejelitaan para-para bidadari dunia semata" tempat dimana menyajikan "Minuman yang melalaikan "Air Kencing Syaitan" " Tempat yang membebaskan pergaulan Kaum Hawa dan Adam dan tak terkecuali juga kategori yang tak mengenal jenis..

Kenapa Mereka Masih Pergi Pub @ Kelab Malam @ Disco @ Pusat Karaoke @ etc ?
source: google

Rata-rata berkata: Nak enjoy... Tenangkan fikiran... Cuci mata... Bersuka ria... Menyanyi... Lepaskan Tension... Goyang.... Ada jugak yang nak tengok awek....

Tak semestinya pergi tempat-tempat sedemikian nak buat jahat. Setakat pergi jer..nak hiburkan hati dengan kawan-kawan.. Pandai-pandai bawa diri,.. Jangan lah pergi sebab nak minum air tut! tut! tut! atau nak layan awek-awek kelab tu...

Tak semua yang pergi kelab-kelab malam nie orang jahat... setakat nak enjoy jer... Kalau tak pandai bawa diri.. Hanyut!!!

Pusat-Pusat Karaoke pun walaupun ada disediakan bilik-bilik untuk karok.. tak kisahlah bilik biasa atau vvip ker... tetap ada disediakan bidadari-bidadari... Hu..Hu... Tempat dah lah confirm privasi.. Mesti ada yang ehem..ehem....

Tak jugak.... pandai-pandailah tolak... Janganlah layan sangat.. Bidadari tu nak buat hal dia... Biarkan,,sebab dia dibayar... So.. Kita yang pergi nie... Jangan ikut jer rentak dia.. Nanti hanyut....

Pokok pangkalnya.... Kalau taknak hanyut jangan pergi.... Sebab dah sedia maklum tempat-tempat tersebut memang mengundang maksiat.... Bukan maksiat pada zina sahaja.. maksiat mata, maksiat mulut dan segala bentuk kemaksiatan...

Tapi... kita tak boleh judge orang hanya pada luaran... Kadang kala luaran nampak jahat tapi dalaman baik.... Dan kadang kala luaran baik giler.,.,... tapi dalaman hancuss!!! Manusia sama tetapi tidak serupa....
Orang kata "Don't Judge A Book But Is Cover" Hu..Hu....

Tapi jangan kita pura-pura baik sebenarnya kita jahat... Kadang kala ada orang dia tak jahat sesama manusia,.. Kejahatannya hanya dengan Allah.... so nilailah sendiri siapa diri kita... Yang penting kita tahu dimana kita berada.. dan tahu apa kita nak buat....

Peace...... Buat baik berpada-pada..... Buat jahat jangan sekali.... Tapi... biar baik tu lebih banyak dari jahat ek.....

ps: nasib baik tak penah jejak kaki kat tempat-tempat tersebut....

Kenapa Suka Sebar Gambar Yang Aibkan Orang?

Tadi searchlah kat internet... Tengok blog rakan-rakan blogger... tak kira yang berblog gunakan Blogspot ker, Wordpress ker, Tumbler ker..atau apa-apa sahaja... Adalah sesetengah memaparkan gambar-gambar atau isu-isu yang boleh mengaibkan seseorang...

Emmm maaf kalau entri nie ada yang menyinggung hati dan perasaan sesetengah individu.. Ini hanya pendapat peribadi sahaja...

Kenapa kita suka memaparkan keaiban seseorang? Kenapa kita mesti post atau publish gambar atau video seseorang atau apa sahaja yang boleh mendatangkan rasa malu atau aib pada sesetengah individu? Contohnya gambar keseksian artis muda Miera Leyana baru-baru ini.... Dah dia nak pakai seksi... memanglah tak elok.. tapi dia yang tanggung sendiri... Yang kita takde kene mengena dengan dia tu siap ambil and publish keseksian gambar dia dekat internet mahupun dimana-mana sekalipun...

Ps: Tak letak gambar tu dekat sini... Takyah letak pun takper.. Memang you all sume dah tengok gambar tu..

Yang difokuskan pula gambar tersebut dekat bahagian yang seksi sahaja... Emmm.... Kenapa nak difokuskan bahagian tu sahaja? Well sebenarnya korang memang suka tengok pun.... Hu..Hu...

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
“Wahai golongan yang beriman dengan lisannya, tetapi tidak beriman dengan hatinya. Janganlah kamu mengumpat kaum Muslimin dan janganlah mengintip keaiban mereka, maka barang siapa yang mengintip keaiban saudaranya, nescaya Allah akan mengintip keaibannya dan siapa yang diintip Allah akan keaibannya maka Allah akan membuka keaibannya walaupun dirahsiakan di lubang kenderaannya.”
(Hadis riwayat at-Tirmidzi)
Kita sepatutnya menutup aib sesama Muslim dan berhenti daripada menyebut-nyebut serta menyiarkannya, sebagaimana firman Allah:
“Sesungguhnya orang-orang yang suka menghebah (menyiarkan) tuduhan-tuduhan yang buruk dalam kalangan orang-orang yang beriman, mereka akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya di dunia dan di akhirat.” (Surah an-Nûr:19)
Sabda Rasulullah SAW lagi yang bermaksud:
“Barang siapa menutup aib seseorang Islam, maka Allah akan tutupkan aibnya di dunia dan di akhirat.
(Hadis riwayat at-Tirmidzi)

Banyak lagi contoh lain yang boleh kita lihat... Apa tujuan mereka menyiarkan gambar-gambar tersebut???

Mengejar Ranking????  Mengejar Populariti???  Mengejar Income Melalui Kliks??? Meraih Readers???

Hu..Hu.... Itu Masing-masing punya pendapat dan idea... Tapi dalam penulisan kita kena menjaga hati mereka yang lain... Memang hak kita bersuara... Tapi Batasan Perlu ada... Mungkin Didunia kita menang tapi Di Akhirat... Tak Siapa tahu...

Bagi saya orang yang diaibkan itu agak teruk.. dan yang mengaibkan itu... lagi-lagi1000xxx bertambah teruk!!!

Nauzubillahi min Zalik.....

Ps: Banyak lagi contoh-contoh lain.... Bukan pada artis... tapi orang biasa pun ader... Try tengok lah.. Confirm...adernyer... So... Tepuk dada nya hati... 

Wednesday, April 6, 2011

Izinkan Aku Tidur Dengan Aman

Sejak pindah kerumah baru... Tak pernah aman tidur.. Ada sahaja yang mengganggu..
Tempat privasi... Tapi terasa tak privasi pun... Wa...wa...

Setiap malam ada sahaja gangguan.. Bukan gangguan dari mahkluk-mahkluk yang halus-halus tu.. Tapi makhluk yang besar-besar... Nyamuk... Confirm bukan... Tapi boleh dikatakan Spesis kelawar... Siang tidur... Malam berjaga..

Kita balik kerja letih-letih.. Ingat boleh releks dengan aman waktu malam... Tapi tak juga... Sampai 2, 3, 4, 5 pagi masih ada lagi spesis yang tak tidur lagi... Nak tidur pun tak lena...

Bunyi Tapak kasut tumit tinggi lah... Bunyi orang ketuk pintu lah... Bunyi suara orang jeritlah... Bunyi telefon lagi... Bunyi suara orang berbual lah..

Lebih tak tahan... Bunyi Orang tengah Muntah!!!!! Wek! Wek! Wek!!!!
Nie Spesis yang mabuk sakan.... Geli rasanyer....
Tu la banyak sangat minum air setan tu.... pastu menggelikan orang....
Tak kurang juga yang laki-bini gaduh sebab suami dia balik rumah mabuk-mabuk....

source: google

Ya Allah.... Apakah jenis manusia sekarang nie... Tak kisahlah apa yang anda nak buat... Tapi respect lah jiran-jiran sekeliling yang mahu tidur nie... Bilalah dapat tidur dengan aman...

Ps: Tempat tinggal privasi and ada security.. walaupun selamat.. tapi rasa cam tak selamat jer... 

Tuesday, April 5, 2011

Seksanya Pakai Kasut Tumit Tinggi

Si Pemakai Kasut Tumit Tinggi......

Baru sebentar tadi 2 3 orang amoi-amoi cun lalu depan showroom... Sempat cuci mata tengok mereka pakai agak seksi... Emmm.... Nak makan kat Secret Recepi kot... Aku yang melihat mereka memakai kasut tumit tinggi yang rasa kasihan pulak... Kalau tumitnya besar skiyt and agak stabil boleh lah.. Nie kalau boleh yang tinggi dan runcing... Alahai... Kalau aku pakai confirm terseliuh kaki... tobat tak mau pakai dah...

Macam seksa jer mereka berjalan... ish..ish..ish... Jalan nak ala-ala catwalk.. Kalau boleh kaki bersilang lagi... tapi macam seksa jer... Nampak sangat cara jalan mereka agak lain.. dan seakan menahan ketidak selesaan..

Dalam hati nak jer tanya mereka " Tak sakit ker pakai kasut tinggi-tingi tu?, Saya tengok awak macam seksa jer" He..He...

Fakta: Pemakaian kasut tumit tinggi yang tidak bersesuaian boleh menyebabkan kecederaan pada otot..

Ps: Terfikir aku bila tengok pelayan kelab malam yang ada dekat area tempat tinggal aku pakai kasut tumit tinggi... Tengh bayangkan kalau mereka menari.. Hu..Hu.... Macam gerun jer... menari pakai kasut tumit tinggi

Kecoh Pasal Video Seks

Emmm tak habis-habis lagi cerita pasal politik seks ni. Sememangnya tak mengambil tahu sangat pasal Video yang dah tersebar meluas-luas gila nie... Tengok TV pasal hal ni.. Tengok paper pasal hal ni...
Tengok KOSMO!.. Pap!!! Terpampang muka depan... sebesar-besar alam... Dari muka depan sampai muka 3.. Emmm.. Conpirm ramai beloi KOSMO hari nie... Berita Sensasi Tuh!!!!

Semua.. Politik... Tak ada yang bersihnyer.... Masyaallah....

Ps:... Lupa lak... dah nak dekat pilihan raya kan.... Mesti banyak isu naik.. He.he...

Tapi ada sesetengah pihak ambil kesempatan.. Ada yang sebarkan kepada umum... Untuk apa? Tak tau ker.. Dalam akta mengatakan..

Bagi individu yang memiliki atau mengedar bahan lucah boleh didakwa mengikut Seksyen 292 Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dihukum penjara sehingga 3 tahun atau Denda atau kedua-duanya sekali.

Ada yang meragui imej lelaki yang dikatakan mirip ketua atau pemimpin parti pembangkang... Polis pula mengesahkan Video tersebut adalah Tulen... Tapi.. Keraguan adalah pada individu yang didalam video tersebut..

Macam-macam masalah.... Apa nak jadi dunia politik di Malaysia Kini... Tak habis isu Liwat.. mucul pula isu video seks... Lepas ni apa lagi...

Lantas terfikir akan apa yang akan terjadi pada masa depan Malaysi kalau Percaturan Politik Di Malaysia Kucar-Kacir????

Isu-isu sebegini membawa imej buruk kepada Malaysia di mata dunia... (Mungkin ada yang ketawa @ tersenyum melihat kekacauan politik di Malaysia) dan sebagai salah sebuah negara Islam yang dipandang tinggi...

Tepuk Dada Tanyalah Selera...

Maklumat lanjut boleh baca paper ek.. atau search jer kat internet...

ps: tak mahu libatkan diri dalam politik... ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut kunci..

Monday, April 4, 2011

Kenapa Suka Ambil Gambar Tongkat Dagu?

Masa tengah tengok-tengok gambar... Terlintas satu soalan dikepala...

Kenapa Suka Ambil Gambar Sambil Tongkat Dagu 
Letak Tangan Dekat Dagu / Pipi?

Kenapa ek???? 

Tengok balik gambar-gambar sendiri.. Emmm ada juga terselit gambar-gambar yang tangan didagu..
Hu..Hu... Kenapa dan Mengapa?

Adakah Selesa? @ Kontrol Ayu? @ Terasa Cun Bergambar Sedemikian @ Trademark?

Nak Tanya pendapat anda semua...

Saya rasa suka... Terasa selesa jer bergambar sedemikian rupa.. dan rasa lebih Ayu... He..He... Perasan!!!!

Saturday, April 2, 2011

Happy Birthday Adikku...

Happy...Birthday...

Hari nie birthday Adik lelaki anne yang ke 17
Nama dia Khalil....
Nie dia... Kat bawah nie...


Dia nie rajin wat keje rumah..
Tapi dia nie cepat marah and suka ketuk orang..
Dan dia cepat memberontak.. Ha..ha.. Tapi kalau diganggu lah..
Tapi dia adik yang baik..
Selalu tolong basuh kerete..
He..he...
Sayang dia..
Happy birthday..

Friday, April 1, 2011

Bengang!!!!! Oh Kereta!!!!

Bila tengok orang bawa kereta best jer.. Teringin nak bawa kereta...
Tapi bila sendiri dah bawa jadi tak best..
Ni memang pengakuan gila-gila ikhlas dari pemandu baru seperti saya..

Biasalah baru dapat lesen.. Kalau bawak kereta tergetar-getar lagi,...
Enjin mati tengah jalan.. tu perkara biasa.. Masa tu memang panik lah...
Al-maklumlah dekat bandar... confirm kene hon 2 3 kali... Kene marah pun ada..
Dalam hati kata.. "Ko tak nampak ker sticker P aku..." Mulalah tak senang nak memandu...
Terutama bawak kereta manual... Huh.....

Memang agak fail bab tekan pedal clutch... Memang ketensionan dibuatnyer.. Pastu kete jalan tersenggut-senggut... Sampai satu tahap memang fedup nak bawak kereta.. Lagi satu.. Aku nie kalau parking kete selamba tampa tengok side parking aku pass.. tapi kalau consentrate tengok side parking... confirm fail gile....

Kalau takut memandu... aku lebih rela duduk rumah saja time cuti dari aku bawak kete... Sampai satu tahap rasa tak mahu nak memandu kereta.. Sebab rasa tak syok... Tak syok sebab.. dah biasa orang lain bawakkan kereta... Bila sendiri kene drive.. jadi tak syok... (Sapa nak jadi driver aku hah!)

Sebab... Aku tak tau apa-apa sal kereta... Memang buduh yang amat..
So skang nie.. tengah belajar sesikit sal kereta...
Walupun kat hati tak suka...
Tapi terpaksa... Demi Kerjaya!!!

Sebut sal kete.. Geram gila dengan mamat sorang nie... Aku memang dah bengang gila dengan dia...
So bagi aku exposed nama dia kat sini... Kalau yang kenal tu.. Baguslah.. Yang tak kenalpun.. kira bagus gak..

Si JAMIL!!!!!! Bilalah ko nak settle sal kereta aku nie hah!!!! Dari seminggu ke seminggu.. nie dah sebulan... Ko ingat aku memain ker? aku dah hilang sabar dah nie... Ko tetiba hilang entah kemana.. Aku call ko tak angkat.. Apsal? Ko takut ker? Ayah aku call pun ko tak angkat..
Ko ingat kete depan rumah aku tu nak buat perhiasaan ker? Takat pandang tapi takley bawak!!! Ko ingat kete tu replika ker? 

Ko jangan cari pasal, aku wat report polis baru kau tau... Aku ingat ko betul... Tapi ko orang paling tak betul pernah aku jumpa... Kalau ko diam lagi.. Confirm report polis sampai... Ko ingat kau leh lari ka??? Siap ko nanti!!!!! Aku tak suka kasar.. tapi ko treat aku jadi kasar... Ko ingat tu!!!! Pengecut lah ko nie!!!!!! Nama jer lelaki.. Takder @#$%^^&* ker hah!!!!!

Pagi-pagi lagi mood dah rosak!!!! Eeeeee geram!!!!!!

April Fool!!!... Ha..Ha...

Hari ini 1 April 2011... Emmm dah masuk bulan baru dah nie...
Kesedihan semalam masih lagi terasa... Hati rasa geram gak... Dan rasa tension pun masih ada..
Sedih tak dapat capai target!!!! Waa...wa....wa....

Takper.. bulan baru nie nak cuba lagi.. Insyaallah... Harap semuanya ok..
Hari nie juga.. kalau ikut budaya barat adalah April Fool...
So mesti ramai yang terkena dan mengena..
Emmm.. tapi kalau nak kenekan pun biar berpada, jangan sampai menyakiti hati orang lain.

dari pakcik google..

Tapi April Fool memang Anne tak amalkan...
Budaya orang.. watper nak ikut..
Mana budaya yang baik.. kita ikut..
Yang tak baik jadikan tauladan..

Selamat bekerja semua...
Sapa yang terkene April Fool Tu...
Sabor ek...

Theme Support

Tuan Tanah Ye!

My photo

Write To Express My Thoughts And Feelings,
Like Simple. Not Talk Too Much Unless Needed.
Done!

Jom Klik!

Popular Posts

Blog Archive

MY READER

MY ONLINE STUFF (Sampingan)