Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Wednesday, July 19, 2017

Syawal 2017 dah nak habis

Wednesday, July 19, 2017 Posted by Ann Mohamad No comments
Lagi beberapa hari sahaja Syawal nak habis.. Dah habis Puasa Enam?
Masih berbaki sedikit.. Insya allah sempat melunaskannya.

Seingat Raya 2017 ini memang tak banyak beraya, sebab Fokus pada kerja.
hai kerja sahaja... Antisosial kah kamu nie???

ish taklah.. banyak yang nak diuruskan..
Weekdays sibuk kerja sebelah siang..
malam Aktiviti online.. tugasan dirumah..
Weekend pula berada di kampung menjaga Bidadari kesayangan.
Comel tak dia?


Saja buat muke comel.. bagi ibu rindu..
walaupun everyweekend habis kerja Drive sendirian
sanggup nak jaga dia...
walaupun letih sangat-sangat..
tapi demi amanah dan tanggungjawab..
tp letih hilang bila dah jumpa dia..

Apapun... happy-happy selalu

Wednesday, July 12, 2017

Yey! Dah Habis Raya

Wednesday, July 12, 2017 Posted by Ann Mohamad No comments
Eh.. Rayakan sebulan... masih ada kesempatan lagi untuk beraya.
bagi yang busy yang tak berapa busy nie.. hari raya hanya ada 2 hari sahaja. selebihnya adalah hari bekerja.

So faham-fahamlah kesibukan yang amat.

apapun Selamat berhari raya..

Sekarang waktu memenuhkan POCKET yang dah kering kerana perbelanjaan LUAR BIASA dihari raya

Thursday, June 8, 2017

Jom tukar background Facebook Post

Thursday, June 08, 2017 Posted by Ann Mohamad No comments
Semakin hari banyak pula yang tukar-tukar gambar...
Terikut-ikut pula. Tapi bagaimana mereka tukar background post tu.

Anne pun tercari-cari juga.. Tapi senang jer.. Nak buat sendiri tak tahu. Tapi cuba cara nie.



Kalau you all jumpa sesiapa yang update post ada background yang menarik. Boleh lah korang try.
bawah posting tu kan ada suruh korung try background tu.. So Klik sahaja "Try it"


Lepas tu jadilah macam nie. Taiplah apa yang ada dalam minda korang tu.. dan post.
Senang jer..


Selamat mencuba.
Ada backgound lawa sikit kan..



Cara buat status facebook dengan background gambar

Thursday, June 08, 2017 Posted by Ann Mohamad No comments
Facebook sekarang memang menjadi medan sosial terbesar didunia dengan jumlah pengguna lebih dari 1.7 million.. Begitu banyak pengaruh facebook ini. bukan sahaja dikalangan remaja, malah dewasa, personal, dan business person. Semuanya gunakan facebook, medan paling mudah dan senang serta lebih interaktif abad kini.

Penulis pun tak terlepas dari medan Facebook.

Sekarang Facebook ada banyak perubahan. Dahulunya bila kita buat posting hanya tulisan sahaja tiada background warna atau gambar. Sekarang wow.... dah jadi kesukaan..Sebab macam macam gambar boleh dijadikan background.

Jom tengok contoh-contoh yang ada.


Tetapi, perlu lah Update Versi Facebook terbaru.
Saya update version berikut. tetapi Facebook aplikasi selalu akan ada Update. Jadi anda harus pastikan Applikasi Auto Update.


Cubalah you all try .. Mesti suka kan.. daripada plain color sahaja. Boring..

Macam mana nak dapatkan background gambar pula yer??? KLIK SINI

Sekian Sharing dari Anne...
Selamat mencuba..

Sunday, May 28, 2017

Salam Subuh dan Ramadhan ke 2

Sunday, May 28, 2017 Posted by Ann Mohamad 1 comment
Selepas subuh...
Bidadari terchenta ajak main dam..
Semalam dia xlepas main.. Pagi2 nie ajak ibu dia main..


Masa yang ada nie luangkan dengan dia.. Tak penat oun sebenarnya layan anak nie.. melainkan memang kite rasa amat penat...

Tapi anak nie sebenarnya dia nak perhatian.. manja-manjaan.. Sebab tu kadang meragam takbtrntu pasal..

Alhamdulillah.. walau terpaksa jauh xduduk sama asalkan dia sihat.. Sebab duduk sama tak boleh.. asal sama.. sakit sahaja.. demi awak ibu rela sayang...

Saturday, May 27, 2017

Coretan Ramadhan 2017

Saturday, May 27, 2017 Posted by Ann Mohamad No comments
Alhamdulillah.. Selamat menjalani Ibadah Puasa pada Tahun 2017 , akhir bulan Mei nie..
Alhamdulillah Anne Syukur sangat-sangat.. masih lagi diberi peluang untuk menjalani dan menikmati sehari lagi untuk bernafas..

harini Pejabat Anne tak ambil Cuti untuk First Ramadhan.. Jadi Bekerjalah kita.. Jangan merungut sebab Pekerjaan Itu satu Ibadah juga tau.. Ada pahala dan ganjarannya.. Kalau kerja tapi merungut semacam.. Cuba kita tanya diri kita..

Berkat Tak rezeki yang kita dapat nanti? Berkat ker duit gaji yang kita dapat hujung bulan nanti?

Tepuk dada tanyalah IMAN.. Iman dimana??? Iman di HATI

Ramai juga yang sudah mula buat "Fenomena DONE"
Bagi Anne.. Tak mengapa.. mungkin itu cara mereka menzahirkan Syukur secara Luaran..
Tapi Dalamnya kita tak tahu... Jadi Jangan bersangka buruk... No..No..No...


image from google


Jaga hati Awak tu.... Hati Saya pun saya jaga...hihiii..
Apapun.. Anne ucapkan Selamat Berpuasa Kepada semua Umat Islam Di seluruh Dunia..
Jom kita kumpul pahala banyak2.. tapi kalau dah kumpul pahala.. jangan pula kite buat perkara yang mengurangkan pahala kita yer...

ok selamat berpuasa..

Wednesday, May 24, 2017

Peluang Bisnes Bulan Ramadhan 2017 dan sepanjang tahun

Wednesday, May 24, 2017 Posted by Ann Mohamad No comments
PELUANG BUAT BISNES BULAN RAMADHAN!!!!

Boleh dilakukan secara part time sahaja!

MODAL minimum : RM 50

Kemahiran diperlukan :  N/A

MASA diperlukan : 2 JAM sehari

Kelengkapan diperlukan : FB / IG / BOTH

Cabang pendapatan : Untung Runcit & Bonus Jualan

JUMLAH PENDAPATAN : ANDA TENTUKAN SENDIRI.
(Potensi bulan pertama sehingga RM 3k!!!)

Daftar sekarang utk personal coaching dr sy
 



#1networkingcoach
#projekSTG #projekVOGUEraya
#whynotRM10Kduitraya
#CATrm10jutasebulan
#letsuccessmakesthenoise
#CATchampions

Theme Support