Tuesday, May 29, 2018

Ramadhan 2018

Salam Ramadhan...

Dah 13 hari kita mengerjakan ibadah puasa... 
dah Check diri? Sama ada kita dah laksanakan Azam kita tuk puasa kali nie?

Kebanyakan Azam ...
Nak Khatam Al-Quran puasa nie
Nak Solat terawih di Masjid full tahun nie
Nak solat terawih full dekat rumah sendirian
Nak buat tahajjud banyak2 sepertiga malam
Nak banyakkan bersedekah bulan ramadhan 

dan banyak lagi...

Azam akan tinggal azam kalau tak berusaha buatnya...
apapun selamat berpuasa


#pesanan buuat diri

Friday, January 5, 2018

Tengok TV dulu dan Sekarang

Zaman dulu-dulu kami sekeluarga tengok televisyen sama-sama. Kadang-kadang bertekak adik beradik sebab berebut siaran.Ada yang tarik muka ada yang menangis, tak kurang juga aksi cubit mencubit. Tapi sangat seronok..

Ketawa bersama-sama bila cerita lawak. Jerit sama-sama bile tengok bola.. fefiling nagis bila cerita sedih.. feefing marah dengan director sebab cerita tergantung..

sambil makan ringan-ringan depan Televisyen.

gambar hiasan ambil dekat facebook dari siakap keli
memang seronok sangat.. tapi sekarang zaman dah berubah. takda dah tengok televisyen sama-sama. kalau adapun ditangan tak lepas handphone.

memang terasa sangat-sangat. lebih-lebih lagi pasangan suami isteri. kadang suami sibuk dengan handphone. isteri tengoklah tv sorang-sorang. bercakap sorang-sorang.

sepatutnya inilah quality time kena spend waktu. barulah keluarga terasa bahagia. kalau cerita tak menarik. boleh cari cerita yang lebih menarik. kan bagus.


hanya sekadar tulisan.. masing masing pun antara kita pasti merindui saat-saat ini kan?

Minat dengan isteri orang atau Sex with Wife MILF

Zaman sekarang manusia bukan kira anak dara ker, isteri orang ker, mak orang ker, makcik orang ker.. semua nak try..

Maka.. kalau isteri2 atau anak2 gadis yang ada terima msg aplikasi whatsapp atau sms. atau chat ker.. berhati2.. jangan kita terjebak dengan sedemikian perkara..minta dijauhkan..

Anne dah lama tak terima panggilan atau whatsapp sedemikian.. bile terima whatsapp begini agak terkejut..


tak tahulah apa yang ada dalam fikiran mereka... betullah dunia sudah akhir zaman..
setahu anne lelaki tersebut sudah berkahwin dna punyai isteri yang cantik rupa paras... haii... macam2 dunia.. zaman sekarang apa sahaja boleh search...

kita boleh selidik orang dengan mudah... tapi janganlah terjebak dengan perkara sedemikian..
maaflah kalau si dia terbaca atau terjumpa post ini,.. anne tak kenal awak siapa.. dan tak tahu siapa.. saya tak berminat...

kalau ada adik perempuan fikir-fikirkanlah.. atau fikirkanlah emak awak.. mereka pun perempuan.. jadi hormatlah orang perempuan..

Friday, October 6, 2017

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt
salam jumaat penuh barakah..

kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau hanya kata2 namun mampu melukakan

itu baru lisan berlidah.. belum lagi lisan berjari..
lisan berjari pun berbahaya.. bahaya jari menaip tiap bait-bait kata yang melam[au, meghina, mengata, mencemuh, mengumpat dan bermacam2 lagi... tidak kurang hebatnya..

apapun jagalah kedua-dua lisan kita sebaiknya.. kerana setiap apa yang kita lakukan dicatat tanpa tertinggal

Wednesday, July 19, 2017

Syawal 2017 dah nak habis

Lagi beberapa hari sahaja Syawal nak habis.. Dah habis Puasa Enam?
Masih berbaki sedikit.. Insya allah sempat melunaskannya.

Seingat Raya 2017 ini memang tak banyak beraya, sebab Fokus pada kerja.
hai kerja sahaja... Antisosial kah kamu nie???

ish taklah.. banyak yang nak diuruskan..
Weekdays sibuk kerja sebelah siang..
malam Aktiviti online.. tugasan dirumah..
Weekend pula berada di kampung menjaga Bidadari kesayangan.
Comel tak dia?


Saja buat muke comel.. bagi ibu rindu..
walaupun everyweekend habis kerja Drive sendirian
sanggup nak jaga dia...
walaupun letih sangat-sangat..
tapi demi amanah dan tanggungjawab..
tp letih hilang bila dah jumpa dia..

Apapun... happy-happy selalu

Wednesday, July 12, 2017

Yey! Dah Habis Raya

Eh.. Rayakan sebulan... masih ada kesempatan lagi untuk beraya.
bagi yang busy yang tak berapa busy nie.. hari raya hanya ada 2 hari sahaja. selebihnya adalah hari bekerja.

So faham-fahamlah kesibukan yang amat.

apapun Selamat berhari raya..

Sekarang waktu memenuhkan POCKET yang dah kering kerana perbelanjaan LUAR BIASA dihari raya

Thursday, June 8, 2017

Jom tukar background Facebook Post

Semakin hari banyak pula yang tukar-tukar gambar...
Terikut-ikut pula. Tapi bagaimana mereka tukar background post tu.

Anne pun tercari-cari juga.. Tapi senang jer.. Nak buat sendiri tak tahu. Tapi cuba cara nie.



Kalau you all jumpa sesiapa yang update post ada background yang menarik. Boleh lah korang try.
bawah posting tu kan ada suruh korung try background tu.. So Klik sahaja "Try it"


Lepas tu jadilah macam nie. Taiplah apa yang ada dalam minda korang tu.. dan post.
Senang jer..


Selamat mencuba.
Ada backgound lawa sikit kan..



Ramadhan 2018

Salam Ramadhan... Dah 13 hari kita mengerjakan ibadah puasa...  dah Check diri? Sama ada kita dah laksanakan Azam kita tuk puasa kali n...