Friday, January 5, 2018

Tengok TV dulu dan Sekarang

Zaman dulu-dulu kami sekeluarga tengok televisyen sama-sama. Kadang-kadang bertekak adik beradik sebab berebut siaran.Ada yang tarik muka ada yang menangis, tak kurang juga aksi cubit mencubit. Tapi sangat seronok..

Ketawa bersama-sama bila cerita lawak. Jerit sama-sama bile tengok bola.. fefiling nagis bila cerita sedih.. feefing marah dengan director sebab cerita tergantung..

sambil makan ringan-ringan depan Televisyen.

gambar hiasan ambil dekat facebook dari siakap keli
memang seronok sangat.. tapi sekarang zaman dah berubah. takda dah tengok televisyen sama-sama. kalau adapun ditangan tak lepas handphone.

memang terasa sangat-sangat. lebih-lebih lagi pasangan suami isteri. kadang suami sibuk dengan handphone. isteri tengoklah tv sorang-sorang. bercakap sorang-sorang.

sepatutnya inilah quality time kena spend waktu. barulah keluarga terasa bahagia. kalau cerita tak menarik. boleh cari cerita yang lebih menarik. kan bagus.


hanya sekadar tulisan.. masing masing pun antara kita pasti merindui saat-saat ini kan?

Minat dengan isteri orang atau Sex with Wife MILF

Zaman sekarang manusia bukan kira anak dara ker, isteri orang ker, mak orang ker, makcik orang ker.. semua nak try..

Maka.. kalau isteri2 atau anak2 gadis yang ada terima msg aplikasi whatsapp atau sms. atau chat ker.. berhati2.. jangan kita terjebak dengan sedemikian perkara..minta dijauhkan..

Anne dah lama tak terima panggilan atau whatsapp sedemikian.. bile terima whatsapp begini agak terkejut..


tak tahulah apa yang ada dalam fikiran mereka... betullah dunia sudah akhir zaman..
setahu anne lelaki tersebut sudah berkahwin dna punyai isteri yang cantik rupa paras... haii... macam2 dunia.. zaman sekarang apa sahaja boleh search...

kita boleh selidik orang dengan mudah... tapi janganlah terjebak dengan perkara sedemikian..
maaflah kalau si dia terbaca atau terjumpa post ini,.. anne tak kenal awak siapa.. dan tak tahu siapa.. saya tak berminat...

kalau ada adik perempuan fikir-fikirkanlah.. atau fikirkanlah emak awak.. mereka pun perempuan.. jadi hormatlah orang perempuan..

Friday, October 6, 2017

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt
salam jumaat penuh barakah..

kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau hanya kata2 namun mampu melukakan

itu baru lisan berlidah.. belum lagi lisan berjari..
lisan berjari pun berbahaya.. bahaya jari menaip tiap bait-bait kata yang melam[au, meghina, mengata, mencemuh, mengumpat dan bermacam2 lagi... tidak kurang hebatnya..

apapun jagalah kedua-dua lisan kita sebaiknya.. kerana setiap apa yang kita lakukan dicatat tanpa tertinggal

Wednesday, July 19, 2017

Syawal 2017 dah nak habis

Lagi beberapa hari sahaja Syawal nak habis.. Dah habis Puasa Enam?
Masih berbaki sedikit.. Insya allah sempat melunaskannya.

Seingat Raya 2017 ini memang tak banyak beraya, sebab Fokus pada kerja.
hai kerja sahaja... Antisosial kah kamu nie???

ish taklah.. banyak yang nak diuruskan..
Weekdays sibuk kerja sebelah siang..
malam Aktiviti online.. tugasan dirumah..
Weekend pula berada di kampung menjaga Bidadari kesayangan.
Comel tak dia?


Saja buat muke comel.. bagi ibu rindu..
walaupun everyweekend habis kerja Drive sendirian
sanggup nak jaga dia...
walaupun letih sangat-sangat..
tapi demi amanah dan tanggungjawab..
tp letih hilang bila dah jumpa dia..

Apapun... happy-happy selalu

Wednesday, July 12, 2017

Yey! Dah Habis Raya

Eh.. Rayakan sebulan... masih ada kesempatan lagi untuk beraya.
bagi yang busy yang tak berapa busy nie.. hari raya hanya ada 2 hari sahaja. selebihnya adalah hari bekerja.

So faham-fahamlah kesibukan yang amat.

apapun Selamat berhari raya..

Sekarang waktu memenuhkan POCKET yang dah kering kerana perbelanjaan LUAR BIASA dihari raya

Thursday, June 8, 2017

Jom tukar background Facebook Post

Semakin hari banyak pula yang tukar-tukar gambar...
Terikut-ikut pula. Tapi bagaimana mereka tukar background post tu.

Anne pun tercari-cari juga.. Tapi senang jer.. Nak buat sendiri tak tahu. Tapi cuba cara nie.



Kalau you all jumpa sesiapa yang update post ada background yang menarik. Boleh lah korang try.
bawah posting tu kan ada suruh korung try background tu.. So Klik sahaja "Try it"


Lepas tu jadilah macam nie. Taiplah apa yang ada dalam minda korang tu.. dan post.
Senang jer..


Selamat mencuba.
Ada backgound lawa sikit kan..



Cara buat status facebook dengan background gambar

Facebook sekarang memang menjadi medan sosial terbesar didunia dengan jumlah pengguna lebih dari 1.7 million.. Begitu banyak pengaruh facebook ini. bukan sahaja dikalangan remaja, malah dewasa, personal, dan business person. Semuanya gunakan facebook, medan paling mudah dan senang serta lebih interaktif abad kini.

Penulis pun tak terlepas dari medan Facebook.

Sekarang Facebook ada banyak perubahan. Dahulunya bila kita buat posting hanya tulisan sahaja tiada background warna atau gambar. Sekarang wow.... dah jadi kesukaan..Sebab macam macam gambar boleh dijadikan background.

Jom tengok contoh-contoh yang ada.


Tetapi, perlu lah Update Versi Facebook terbaru.
Saya update version berikut. tetapi Facebook aplikasi selalu akan ada Update. Jadi anda harus pastikan Applikasi Auto Update.


Cubalah you all try .. Mesti suka kan.. daripada plain color sahaja. Boring..

Macam mana nak dapatkan background gambar pula yer??? KLIK SINI

Sekian Sharing dari Anne...
Selamat mencuba..

Tengok TV dulu dan Sekarang

Zaman dulu-dulu kami sekeluarga tengok televisyen sama-sama. Kadang-kadang bertekak adik beradik sebab berebut siaran.Ada yang tarik muka ad...