Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Friday, April 8, 2011

Ragam Aku Seorang Pekerja!!!!

Friday, April 08, 2011 Posted by Ann Mohamad No comments
Sebagai seorang pekerja..kite ada etika yang tersendiri yang kite kene ikut..
Tapi ada la sesetengah pekerja nie tak ikut etika..entahlah..layan jer lah
Waktu kerje biasenyer start pukul 9 pagi biasa bagi private company kerajaan tak taulah macam mana

Tp ader pekerja yang kadang-kadang dtg awal & ader pule yang suka suki dtg tak ikut time
Hu..Hu....

Best kalau takder Punchcard... asalkan boleh ngam ngan pekerja lain..Minta tolong cover baik punyer... Kalau Punchcard,... mintak kawan tolong punch kan.. Tul Tak?????
Jangan tipu tak.... Bek ngaku...Hu..Hu..


Tak baik tau... Datang ikut masa bekerja... Kalau sesekali takper.. Jangan selalu tau... Mesti tepati masa... Kalau boleh datang awal sikit...


Ps: penah gak datang lambat.. tapi tak selalu lar... jarang-jarang.. lewat 1 2 minit jer...


Time kerja puler, ada yang duk concentrate gegiler kat kejer.. Bagus..bagus... Jadi pekerja contoh nie... Teruskan usaha... Yang macam nie pun kene tengok jugak…He..he... Kalau dok laju jer taipnyer tu…Yerker buat kejer… or something else.. Jeng..Jeng..Jeng... Sekali nampak kalau tiba-tiba senyum-senyum tu... Ha..ha... Aderlah tu.... Hu..Hu...


Ps: kalau bosan main Fb ker... Blog ker.... chatting... untuk relek sebentar,... he..he....


Cuba you all hitung jam kerja you all cube tolak tambahkan waktu kerje yang you all buat,
dengan waktu rehat serta waktu you all buat kerja yg taksepatutnya (mengula)
rasa2  berapa agaknyer jam yg you all betul2 konsentrate kat kejer
Hu..hu.... well...


Ps: aku penah gak kira... tapi macam banyak mengula... tapi kerja aku releks jer.. sebab tu nampak banyak mengula... Tapi kalau dah bosan memang xleh concentrate kat kejer tul tak????


Bebanan kerja boleh buatkan pekerja jadi tertakan dan tak boleh tumpukan perhatian pada kerja... Jadi.. Cara terbaik relekkan diri dengan minum air... Dan cuba hiburkan hati dengan dengar lagu... atau.. main facebook atau chatting atau lepas geram dekat blog... sebelum sambung pekerjaan semula... Atau jalan-jalan sekitar bilik ofis... jangan duduk lama-lama nanti punggung besar and naik selulit sebab perjalanan darah tersekat...


He..he....
Renung-renungkan....

0 comments:

Theme Support