Saturday, July 31, 2010

Pagi Yang Indah

Indah sungguh pagi nie..
Malam tadi nyenyak tidur tanpa sebarang gangguan
Namun terjaga awal... He.he.. 

Hari nie suasana sejuk sahaja..
Sesejuk hatiku yang nyaman dan indah
Aku ingin melupakan segala masalah 
Agar aku sentiasa tenang untuk hari-hari yang mendatang
Semua orang punyai masalah yang tersendiri
Begitu juga aku

Namun... 

Aku sedar, masalah itu akan datang bila-bila
Tanda Allah menyayangi aku dengan menguji tahap kesabaran dan keimananku
Namun.. Alhamdullillah..
Dengan berkat keizinanMu
Aku mampu mengatasinya..
Biarpun tidak mampu diselesaikan
Tetapi aku bisa merasa tenang
Kerna ketenangan itu memberikan aku seribu kebahagiaan 
Biarpun kebahagiaan itu aku nikmati dengan caraku sendiri

Aku masih lagi punyai kekuatan
aku masih lagi punya kesabaran yang tinggi
Seteguh itu hatiku dengan keizinanMu
Aku menyakini..
Hanya Kau yang mengerti akan segala sesuatu..
Dan aku berserah kepadaMu 
Tatkala aku lemah menghadapinya
Kerna kuyakin Kau selalu ada..
Ya Allah


Friday, July 30, 2010

Great Moment

In the great moment that I meet him
I think he could give me some space to make me breath
To make me feel happy and cherish my life

He always there when I sad
When I face problem
When I’m crying
He makes me happy
He gives me some inspiration when I have no idea
He create my mood when I’m down
He makes me smile when I couldn’t smile

We are very happy
Enjoy our life without any problems
We spend time together even it was short
We share our problem, even it different
We share our happiness, even it little
We share everything, even not all
We be together even a minute
We walk around even it was dark

Holds my arm, look into my eyes
Your deep eyes, there is some destiny
The hopes and I understand
We couldn’t be together
Because we are different
And I know if there is a given space for us
We can create a great memory
That we can't forget it forever

  
ps: so long didn't wrote anything in english, maybe some problems with my grammar.. so.. faham2 jer lah he..he..

Wednesday, July 28, 2010

Nak Further X Nak?

Entry Pendek ...

Tetiba duduk2 tengk website..entah aper2nyer..
Terpegi balik website Universiti dihatiku 
Aper lagi Uitm lah..

Teringin nak further study semula..
MySpace
Memang itu yang dicitakan..
Tapi kenapa macam lari dari flow nie?
MySpace
Yer... Nak further
Mesti.. Harap2 Mencapai impian..yang tertangguh 
MySpace

Awards: Award dari Dinda.Teja

Pagi tadi cek Shoutmix ader orang tag saya.. nie dia yang tag saya

Miss Dinda.Teja
Bawah nie Award dari Dinda

award banner
Pinky Tuk Gurl / Blue Tuk Man

Nie ader soalan dia suh Anne jawab..

Nyatakan perasaan anda
Emm kalau perasaan dapat award nie.. happy..
Masa tengah tulis entry perasaan tengah ngantuk.. ho..ho..

Beri award kepada 3 blogger paling cantik & Macho..
Ho.Ho.. saya tak tau.. tapi nak bagi jer kat sesiapa yang saya nak bagi..
He..he..

Raito Nagata
Long Haffiz Long Hassan
Tubelawak
Hawa
Miss Annaz (Kakak Tersayang)

Kalau sudi Amiklah awards anda yer..


Golongan Lelaki Ditarik Wanita

Assalamualaikum..
Terbaca Anne akan satu artikel yang anne baca dari salah satu forum. Terasa ingin berkongsi dengan rakan-rakan semua. Sama-ama kita renungkan..Sekiranya ada sebarang pendapat bolehlah kita berkongsi bersama.

Tajuk: 4 golongan lelaki ditarik wanita:

Daripada Aisyah r.a. 
"Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuan lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka."

Seseorang wanita itu apabila di yaumal alkhirat akan menarik empat golongan lelaki bersamanya ke dalam neraka? Na'uzubillah, artikel ini bukan untuk memperkecilkan wanita tetapi sebaliknya iaitu supaya kaum lelaki memainkan peranannya dengan hak & saksama serta berwaspada akan tanggung-jawab yang kita pikul!

PERTAMA - AYAHNYA
Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji & sebagainya. Dia memperbiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat, tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

KEDUA - SUAMINYA
Apabila sang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun dia seorang alim seperti solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal maka dia akan ditarik oleh isterinya.

KETIGA ABANG-ABANGNYA
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pundak abang-abangnya. Jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

KEEMPAT - ANAK LELAKINYA
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, bila ibu membuat kemungkaran pengumpat, mengata & sebagainya maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak nantikan tarikan ibunya maka kita lihat bertapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat maka kaum lelaki yang bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka yang sebenar dan tidak silap.

Firman ALLAH SWT:-
"HAI ANAK ADAM PERIHARALAH DIRI KAMU SERTA AHLIMU DARI API NERAKA DI MANA BAHAN PEMBAKARNYA IALAH MANUSIA,JIN DAN BATU-BATU..."

Hai wanita, kasihlah ayah anda, suami anda,abang-abang anda serta anak-anak lelaki anda kesihankanlah mereka dan diri kamu sendiri, jalankan perintah ALLAH S.W.T bersungguh dan dengan ikhlas. Akhir kalam, marilah kita berdoa agar kita semua terselamat dari ditarik dan tertarik oleh mana-mana pihak. Harga seseorang muslim adalah sangat berharga.

ALLAH S.W.T nilaikan seseorang muslim dengan SYURGA, semua kaum muslim dijamin masuk syurga (sesiapa yang mengucap kalimah tauhid) dengan itu janganlah kita membuang atau tidak mengendah janji dan peluang yang ALLAH S.W.T berikan pada kita.

Pesanan: 
Artikel ini panjang Jadi ingin membaca lebih lanjut sila ke link dibawah. Di forum ini banyak juga info2 yang boleh dikongsi bersama. 

Tuesday, July 27, 2010

Rahsia Rawat Rambut

Kelapa Gading 
Perawat Rambut Wanita

Anne tadi baca2lah buku herba n perubatan..
So rasa nak share kat sini..
Nie tradisional nyer lah.. Mana yang berminat boleh mencuba



Bahan-bahan:
3 biji kelapa gading (kelapa kuning)
Beberapa kuntum bunga:
~Cempaka
~Kenanga
~Tanjung
~Kesidang
~MawarMelur
~Melati

Cara-Cara
Kelapa gading diparut lalu diperah untuk dapatkan santan sebanyak satu cawan
Masak santan tersebut bersama bunga2 tadi
Biarkan mendidih sehingga keluar minyak
Setelah minyak dihasilkan, tapis dan disimpan didalam botol bertutup (kedap udara) serta ditapakan selama 2 bulan. Maksudnyer disimpan selama sebulanlah.

Khasiat2 Nyer adalah: 
Mampu merawat rambut wanita
Kurangkan kelemumur
Bunuh kutu
Ubati rambut bercabang
Rambut gugur
dan lebatkan rambut

Emm... Selamat mencuba yer..

Monday, July 26, 2010

Aku Mencari Ketenangan

Puas sudah perasaan ini bergolak
Puas sudah jiwa ini berkocak
Puas sudah mata ini menahan
Puas sudah hati ini merintih
Puas sudah fikiran ini bercelaru
Puas sudah wajah ini berselindung

Hari ini...
Aku temui kedamaian
Jiwa ini rasa tenteram
Fikiran ini rasa tersusun
perasaan ini kembali stabil
Mata ini kembali bersinar

Aku mengerti
Kedamaian itu bukannya susah untuk digamai
Aku mengerti
Kegembiraan itu bisa dicipta 
Aku tahu..
Hati yang sakit takkan selamanya sakit
Aku Fahami
Jiwa yang luka takkan selamanya tak terubat
Dan aku tahu
Harapan itu takkan selamnya menjadi harapan

Disebalik apa yang diturunkan
Terselit satu rahmat yang kita sendiri tidak menyedarinya
Disebalik kehilangan itu
Pasti kan bisa dapat kembali..

Dalam aku diberi ruang bersendiri
Lalu aku berkesempatan menilai diri
Lalu aku berpeluang mengimbau kembali
Diantara salah diantara silap
Antara palsu antara benar
Antara kecuaian antara ketelitian

Disini aku berdiri
Dikelilingi memori kehidupan duniawi
Mungkinkah bisa difahami
Kehendak hati dan nurani..
Tekad azam dihati..
Mencari Rahsia diri..
Yang pastinya kembali kepada satu..
Ya Ilahi.. 


I Was Blind

I Was Blind - Delirious

I love your ways
They are beautiful
so beautiful to me
Your mystery

How you know me, yet you love me
Your kindness, it brings me to my knees
Your kindness, it leads me to say sorry

I was blind, but now I see
I was broken but you carried me
I was lost, but now I'm found
I was guilty but you turned me around

I love your ways
They are beautiful
so beautiful to me
I love your mystery

How you trust me yet you know me
Your kindness, it brings me to my knees
Your kindness, it leads me to say sorry

Let it shine on me,
Let it shine on us,
Would you shine on us.

Pakcik... Tak Perlu Marah2 Saya

Pagi nie ader sahaja orang nak rosakkan mood saya
Pakcik... Kereta pakcik tu jauh lagi...
Tapi saya tetap tunggu pakcik jalan dulu 
Jadi tak perlulah nak kata dekat saya
"Nak Mampus Ker?"

Ajal maut tu tuhan tentukan yer..
Tak payahlah nak marah2 saya..
Bukan saya melintaspun...

Nasib baik saya puasa harinie Pak Cik..
Apapun.. Al-Fatihah tuk pakcik
Moga Pakcik Panjang umur murah rezeki.
Amin....


Nasib baik sampai office.. laut tengah bergelora
Sempat rakam video.. 
Maaf video tak lawa..
sebab rakam ngan HP murah..
He..he..
yang penting hati TENANG
Jadi boleh kerja dengan aman..


Friday, July 23, 2010

Mood Balik Kampung

Emm...Tak sabar nak menanti hari esok..
Sebab sok nak balik kampung..
Windu.... dah 2 minggu tak balik kampung..
Ho..Ho...
MySpace

Tadi petang Call ayah.. 
sajer kecek.. suh jemput... Hu.Hu..
last2 cam dapat jer.. 50:50

Dah lama tak jumpa si Afdal yang tak mau campur orang..
Budak kecik yang Nakal..
Mak n Ayah
Adik-adik tersayang...
"Sitam Baram" Siap ko.. aku nak wat Turnado kat ko..
MySpace
Harap2 manggis dah masak..
emm.. Durian masih ader ker.. 
Ader kut..
Leh makan buah lagi..
MySpace

Mood bahgia malam nie.. Ho..Ho..
Saper buat aku marah conpirm tak kene marah..
Hik..hik..
MySpace

Contest: KISAH CINTAKU

Sebentar tadi Anne login GB terlihat ader satu kontest yang benar2 menarik perhatian Anne.. Lantas di klik pad link tersebut.. Emm.. Berfikir sejenak.. Nak masuk ker taknak.. Akhirnya decide untuk masuk.. Mana tahu.. ada luck disebalik kisah cinta saya.. 

Warning: 
This is the story of love that being happen.. mostly true.. Cerita ini diringkaskan bagi mengelakkan unsur2 yang tak diingini berlaku. So read it.. if u like please leave some comment.. TQ

Contest: KISAH CINTAKU


Kisahnyer Begini.....

Perkenalan Anne dengan Si Dia... bermula pada tahun 2006. Masa tu lagi seminggu sebelum Anne dapat tawaran Kemasukan ke IPTA... Masa tu tak tahu terbuka pintu untuk menerima Si Dia.. Si Dia amat rapat dengan keluarga rapat sangat2...  Masa tu tak fikir apa2 terus terima dia.. walaupun masa tu 50:50.. Sebab dia datang macam satu Anugerah dari Allah.. yang tak dipinta n tak diundang

Sebelum masuk ke Uitm dia memberikan hadiah pada Anne. dia minta Anne buka bila sampai sahaja Uitm. Malam lepas siap kemas2 baru Anne buka hadiah tersebut.. Terkejut bila buka.. Dalam tu ada:

Sebatang Pen yang comel, loceng yang digantung (if kene angin dia berbunyi), dua helai note duit, sepucuk surat dan sebentuk cincin emas..

Anne baca surat tertulis(lebih kurang begini)

" Jika awak sudi terimalah hadiah ini seikhlas hati awak... Sekiranya tidak, buangkan sahaja "

Anne mentafsir sendiri:
Pen yang diberi menandakan supaya Anne belajar rajin2, mencapai cita2 yang diimpikan serta menunaikan harapan kedua orang tua Anne yang mahu Anne mendapat segulung Ijazah yang menjadi kebanggaan keluarga.  Loceng yang diberi diibaratkan irama yang berbunyi menyampaikan rasa kasih sayang, rindu dan harapan dia tatkala ia berbunyi ditiup angin. Duit yang diberi untuk digunakan sebaiknya.. beringat dan berjimat.. Dia tahu itu sahaja yang mampu dia tolong Anne. Cincin emas yang diberi menandakan yang dia tidak bermain untuk memiliki Anne, dan mahu Anne memakainya supaya tiada siapa yang dapat miliki Anne selain dia.. tatkala jari manis si gadis disarung cincin emas.. tandanya si gadis telah dimiliki.

Tanggal 11 Ogos 2006 (11/08/06)
Anne dengan rela hati menerima dia sepenuhnya menjadi teman Anne.. hati Anne yakin 100% memilih dia sebagai teman Anne tanpa rasa ragu lagi. Walaupun kami bagai langit dan bumi, perbezaan yang cukup ketara dalam segala hal.. Namun... tatkala hati telah berbisik "Dialah Untukku...Aku Untukmu." 

Suka duka sepanjang perhubungan dengannya terlalu perit.. Pergaduhan, Pertengkaran.. Perkara biasa.. Anne yang masih terlalu muda berbanding dia, agak sukar mencapai keserasian.. Namun, segalanya dapat diatasi dengan izin Yang Maha Kuasa. Memang kebebasan hidup dan pergaulan Anne tersekat.. namun tidak sedikitpun merasakan satu kongkongan.. Walaupun ia kadangkala mendatangkan perasaan memberontak.. Itu tak boleh.. Ini tak Boleh.. sana Tak Boleh.. Marah..  Perkara biasa.. Mungkin sifat sabar yang dianugerahkan kepada Anne menyelamatkan segalanya.

Kenapa Dia Bermakna?
Pengorbanan yang lakukan pada Anne terlalu banyak... Kasih sayang yang tak pernah kurang, dia mengajar erti kejujuran, dia mengajar erti kasih sayang.. Perkataan yang sering diungkap.. "Abang hanya nak Ayang bersikap JUJUR pada abang... Itu sahaja" Susah payah, Sakit Demam Anne dia selalu membantu biarpun Hujan Panas, dia tetap datang berjumpa dengan Anne.. jauh manapun Anne dipindahkan.. Dari Lendu ke Bandar Melaka.. Dia tetap pergi..

Pertengkaran...
Sering berlaku pertengkaran... Tidak Percaya... Cemburu yang teramat sangat... Berperasangka Buruk yang tinggi.. Curiga Melampau.. Memang membuatkan hati menangis.. Namun.. demi kasih dan sayang tak berbelah bagi.. Anne masih mampu bertahan dengan sikap dia.. Mungkin itu ujian dia pada Anne sama ada Anne lah yang terbaik untuk dia.. 

Perkahwinan...
Acapkali Anne ajukan hal perkahwinan dengannya.. Dan acapkali menjadi hampa... Alasannya.. "Mahukah keluarga awak terima saya? Mesti tidak punya.." Belum cuba belum tahu.. Beribu kali tapi macam tu juga.. janji.. habis belajar... xjugak.. lepas dapat kerja... xjugak... lepas Konvo... xjugak..Lantas hubungan renggang.

Mei 2010
Menjadi saksi segalanya... Antara Suka dan Duka, Tawa dan Air Mata.. Antara Pertemuan dan Perpisahan Kata diucap.. hasrat diluah.. Namun... Musnah semuanya... Keadaan menjadikannya begitu... Namun.. tidak pernah aku lemah dan tak bermaya.. biarpun dia berputus asa.. adakah ini cinta terhalang oleh orang tua? bagi Anne tidak... masih ada ruang dan harapan untuk tetap bersama..

June 2010
4 tahun kasih bersemi... Akhirnya..Mahligai indah yang dibina runtuh .. namun semangat ini masih kuat.. Masih tetap menanti Sang Putera Idaman biarpun harapan itu bagai hilang.. Walaupun mampu bermimpi.. tetapi msih berharap sehingga kini.. Mimpi yang tinggal hanya mimpi.. Adakah mimpi menjadi realiti.. Harapan hanya tinggal harapan.. Aku Hawa yang masih tidak putus asa masakan kamu Adam telah mengalah? Perjuangan belum tamat.. Masakan kamu Adam telah berundur..  Hawa berbicara.. Andai Jodoh kita kuat..Pasti Kita bersatu kembali... Kerna  Hawa masih menanti Adam kembali melunaskan JANJI yang diletakkan..

Inilah KISAH CINTA Anne yang dapat dipertandingkan didalam kontest ini.. Kisah ini bukan rekaan tetapi adalah yang benar.. Harap Luck Contest ini Memberi Luck juga kepada Kisah Cinta Anne..

Terima kasih.. 

Akhirnya Dapat Jugak....

Akhirnya....
Aku temui juga Housemate yang bakal memenuhi ruangan kosong rumah besarku..
Ho..Ho..Ho...
MySpace
Thanks Ina & Yati..
So ader gak kawan2 jadi taklah Anne kesunyian dekat sini
MySpace
Sayang U All berdua.. Cepat sikit masuk yer...

MySpace Boleh lari kegembiraan.. Emmm
MySpace Hi.. jiran2 sebelah... Takdalah kamu semua memandang saya dengan curiga lagi..
Tu jer nak share..
MySpace

Bangun Pagi Terus Berfikir

Emmm.... Pagi2 lagi dah bangun... Nak pegi kerja.. Ho..Ho.. Kan elok takyah keje.. Hari2 duit masyuk jer. Bahagianyer hidup kalau macam tu.. Pas Subuh.. emm sambung balik tido jap.. walaupun dah tak lena dah..

Kul 7 bangun balik... Terus duk fikir beberapa perkara:

KERJA: 
Agak2 aku nak cari kejer lain tak? Emmm Kawan ader offer kerja.. sama gak cam kerja aku skang nie.. Tapi tak cukup satu criteria lah pulak.... Tengok bawah nie

LESEN...Ho..Ho...
Emmm nyesal tak ambil awal2.. Kereta dah ader tapi takder lesen.. Kot2 takder lesen takper lh jugak still boleh drive.. Nie drive pun tak tahu.. Ho..Ho.. ( Gelak besar2.. mentertawakan diri sendiri)
MySpace
Takper my cute viva.. u r viva 4ever...Nanti tuan kamu ader lesen... saya bawak yer..  
Peringatan: Nextmonth nak amik lesen... Muktamat!!!!

DUIT...
Nie satu masalah lagi nie... Bila nak banyak duit nie... Alah bukan aku sorang jer.. Ramai lagi.. Ho..Ho.. Still ok jer... Tul Tak?
MySpace

KAWAN
Emmm lama betul tak spend masa dengan kawan2... Ho..Ho.. Hidup kat sini cam tak campur kawan pulak.. Sian kat depa suma... Maafkan cek yer.. (Apsal cakap kedah nie... Aura..Aura..) Hu..Hu.. Sodar lah sikit.. ekau tu oghang Nogori..(Maaf sy orang nogori yang tak tau sangat cakap nogori) Ho.Ho..

Ada masa nak spend ngan dey all... Ingat 31st nie.. kat wedding zz.. emm.. tapi Sepupu kawin da.. time tuh... Sorry again my friends...

SPECIAL ONE
Emmm No komen.... Dan taknak komen aper2 pasal nie... Dan tak perlu kut...

Emm.. Entry nie ditulis sebelum aku start kejer,... Kejer kul 9.00 jadi rewang2 kejap..

Ps: Maaf yer... 

Thursday, July 22, 2010

Contest: TUDUNG KESAYANGANKU

Wah..Wah.. Ader orang invite masuk contest..
Emm tak rugi aper pun.. Cuberlah..
Ada nasih Anne leh menang..
Mekaceh Kakakku Tersayang Miss Annaz atas pelawaan..

Nama Contest Nie: "TUDUNG KESAYANGANKU"

Contest nie dibuat oleh Kak Aleeya..
Klik jer gambar bawah nie yer


Kat bawah nie gambar tudung yang nak dipertandingkan..
Ho..Ho..
Tengoklah yer...


Tudung nie beli dengan bestfriend Anne. Pertama kali pakai tudung sedemikian ruper.
Apapun memori ngan tudung nie adalah.. Dengan bestfriend Anne yang paling Anne sayang merangkap adik saya.

Contest nie nak dikongsi jugak ngan member yang lain..
Tengok siapa yang kene..


ChIpMuNk
Nur Hawa Md Zin


Wednesday, July 21, 2010

Ape-Aper Jer..

Malam nie seperti biasa.
Seperti hari2 sebelumnyer.. 
Sensorang kat dalam rumah yang besar dan takder aper2 nie..

Ho..Ho..Ho..

Bila Housemate nak masuk nie?
Lamernyer saya tunggu awak..
Sib baik ader tenet free...
Dan ader lappy tersayang

Nak masuk GengBlogger malam nie..
Sebab tak der kerje.
Nak BlogWalking
Tunggu saya datang yer..

Da,...


Awards: Thanks Chipmunk

Hari nie dapat Awards lagi...
Terima kasih kepada adik yang cantik molek.. Cik Dila.. aka ChIpMuNk
Nie awardsnyer...


Berikut Soalan yang Anne jawab tuk Awards nie..

Nama panggilan anda?
Anne

Barang yang harus ada dalam bag anda?
Purse, HP, Duit, Pendrive, Minyak Angin 

Sudah punya pacar?
Supposedly Yes

Panggilan anda daripada pacar anda?
Ayang aka Baby

Habit anda yang paling teruk?
Cakap Sorang2

Orang2 yang anda sayang?
Diri-sendiri, TTM, BF, Family, Kucing Tersayang

Anda sayang saya tak?
Sayang sangat2 kat Adik Comel nie 

Nielah jawapan bagi persoalan Adik ChIpMuNk

Awards Nie Nak dikongsi dengan 5 orang rakan saya:




Sunday, July 18, 2010

Contest: HITAM ITU MENAWAN

First time nak masuk contest nie... Kebetulan Blog Anne warna Hitam.
Dah Kene lah tu dengan kontest nie.

" HITAM ITU MENAWAN"

Nie gambar Yang Anne Edit Untuk Contest nie


Nak Tau Cerita Disebalik Gambar Nie?

Gambar nie adalah gambar Anne sama dengan My Best Friend Forever..
Kami nie amat rapat.. Nama di El.. So gelaran kami L & N..
Gambar bie diambil masa Hari terakhir Anne bersama dia sebelum dia berangkat kembali ke Sarawak.
Sedih... Comel tak dia? Dia baru jer memeluk Islam Masa nie..
Alhamdulillah... Miss Her so much.. Sebab memory dengan dia terlalu banyak. Susah senang sama ngan dia..
One thing yang important.. She is My Sister and be part of my sibling... 
Kira dia anak angkat mak and ayah saye.. 
Sayang sangat kat dia..


Nie banner Contest...HITAM ITU MENAWAN
kepunyaan Cik missyaniabdullah



SYARAT2 CONTEST HITAM ITU MENAWAN

1. Menjadi follower missyaniabdullah..
2. Gambar mesti hitam putih..Jadi U all kene edit la jadi hitam putih
3. Gambar bebas janji hitam putih..
4. Buat entry khas dalam blog U all "kenapa korang suka pic itu" dan linkkan kepada blog missyaniabdullah
5. Kena letakkan banner contest di side bar blog u all...and mesti linkkan pada blog missyaniabdullah
6. Sila tinggalkan link u all di bawah contes ini..senang nak usha
7. Tag kan kepada 5 rakan blogger yg lain

8. Contest bermula pada 1hb Julai 2010 - 31 Julai 2010..keputusan akan diberitahu seminggu dr tarikh tutup.
9. hadiah menanti anda : 1st place - album gamba 2nd place -coklat

SELAMAT MENCUBA...


Miracle Or What?

Aku ada kamu...
Kamu ada aku..
Kamu hilang...
Aku pun hilang

Hilang Arah...
Hilang Tujuan..
Mencari-cari
Satu Arah yang tak pasti

Keajaiban datang
Yang telah lama terbentang 
Didepan mata tanpa sedar
Aku Membuka Ruang
Ruang kehadiran keajaiban itu

Keajaiban kala aku kehilangan
Hilang dalam kegelapan
Keajaiban datang menyuluh
Kala bersedihan
Keajaiban memberikan senyuman
Keajaiban xpernah putus memujuk
Menyambut saat terjatuh

Keajaiban memberi bahgia
Bahgia yang kian terasa..

Tiba-tiba...
Datang lagi satu keajaiban

Kamu datang kembali
Apakah hidup ini penuh keajaiban
Keajaiban yang tak terduga..

Dua keajaiban dalam satu masa..
Antara keinginan dan juga kenangan
Antara hati dan juga perasaan

Mampukah memiliki dua keajaiban?
Satu kebahagiaan dan satu harapan
Ya Allah
Inikah keajaiban yang kau berikah?
Berikanlah aku petunjuk
Memrasakan keajaiban yang Kau berikan..
Berikanlah Petunjuk menilai mana keajaiban
Yang terbaik untukku

Aminnnn



Saturday, July 17, 2010

Awards: Creative Blogger Awards


Terima kasih kepada pemberi awards nie dekat saya
 Mekaceh Cik Shaliza

Pengertian Saya Tentang Award Nie

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian dan hasil kreatif karya yang dihasilkan oleh penerima awards ini.

FILEM bergerak tanpa henti
Award ini sentiasa diberikan dari satu blogger kepada blogger yang lain. Khas kepada blogger yang benar2 kreatif dengan karya tulen mereka

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menggunakan alam maya

Untuk maklum balas penerima AWARD ini, ikhlaskan hati untuk membuat entri/posting berkenaan AWARD ini dengan kreatif dan penuh estatik beserta FOWARD kepada 5 orang yang betul - betul layak menerima AWARD ini. anda juga boleh meletakkan AWARD ini di side bar atau dimana - mana yang bersesuaian. Jangan Lupa tinggalkan comment untuk ucapan manis anda yer..

Saya Tag Kepada 5 Blogger bertuah..

sI tEDI
qilamahadi
Haura Malina
-Asy-
Nisa

Sila Amik Award anda..
Mekaceh

Thursday, July 15, 2010

7 hari 7 malam

Saya cuba untuk happy
Namun saya tak mampu untuk meng " happy " kan diri saya..

Dah 7 hari 7 malam saya macam nie 
Adakah 7 hari akan jadi 7 minggu? 
7 minggu akan jadi 7 bulan?
7 bulan akan jadi 7 tahun..
7 dekad? 7 abad? > xmasuk akal yg nie!!!

Apakah kamu mengerti?
Atau sengaja tidak mengerti?
Atau sering menyalahertikan?

Anda cakap senang..
Tapi saya yang rasa...
Anda kata.. boleh..
tapi saya kata tak boleh
Kamu kata terima..
Tapi saya yang tak boleh terima!!!
Ye salah saya...

Awak tak tau dan takkan pernah tahu...
Kalau awak tahupun mungkin awak buat tak tau..
Awak buat saya macam nie.. 
Awak tak rasa bersalah ker?
Yer awak kata baik untuk kita?
Tapi.. baikkah ini?
Awak cakap macam orang putus asa!!!
Kalau saya masih teguh lagi.. kenapa awak pula nak rapuh?

Saya sedih awak buat saya macam nie..
Yer saya akan jumpa orang lagi baik dari awak!!!
Tu kata awak!!!
Saya tak berani jamin.. Tu masa depan.. 
Yang saya kata masa sekarang...


Sampai hati awak...
kalau itu awak inginkan saya terima...
ini kata mulut saya.. tapi bukan hati saya..
Semoga apa yang awak rasa awak buat betul.. betullah..
Saya harap awak tak rasa nyesal tinggalkan saya..
Tapi saya yang sesal.. sebab saya fikir awak kuat..
Bukan sesal sebab awak..
tapi sesal awak tak sekuat saya
Sesal sebab awak menghentikan cerita kita ditengah jalan..

Terima kasih awak..
Sebab awak dah lukakan hati saya!!!
Terima kasih sebab awak lepaskan saya secara hormat..
Tapi awak dah sakiti hati orang yang benar2 sayang dekat awak..
Harap awak bahgia dengan cara awak...

Tamat

Monday, July 12, 2010

Jom ...Kita Minum Dulu

MMalam-malam camnie dengan cuaca yang sejuk pekena milo panas sedap nie...


Natural Goodness ~ of malt, skimmed milk, and cocoa.
ACTIGEN-E® ~ a combination of 8 vitamins and 4 minerals which helps in the optimal release of energy.
PROTOMALT® ~ a malt extract with a mixture of different Carbohydrates that provides energy and nutrients the body needs.

Saye siap quote kan  kebaikannyer..




Jom Minum Dulu... 
Hu..Hu...

Ps: Entry Merapu Untuk mlam ini...Saat2 jiwa sedang kacau!!! Harap maaf

Manja Sungguh Kamu Kat Saye

Pagi tadi hujan lebat sangat... Nak bangun untuk pergi kerja pun malas... Bangun tengok cermin... Waaaa... sembabnyer mata sayer... Emm padan muker awak.. sape suruh awak nangis cam budak2... dah habis tu sudahlah... watper nak nangis lagi.... hu..hu... Lupekan jer lah... Ada hikmah sebalik sumer tu yer..

Rasa nak capai hp and nak msg " Incik.. saye datang lewat arinie yer.. Hujan lebat lah.." Emmm Tak jadilah..

Terus gi mandi... Tup..Tup... Hujan dah reda.... So kene gi kerja lah yer...

Sampai kat tempat biasa tunggu bas, jeng...jeng.... Ader someone tunggu sayer... Bertuahnyer sayer...
dia perasan saye datang terus dia bangun... Manjanyer awak... Siap bagi morning kiss lagi kat sayer....

Bahgianyer saye hari nie... siap gesel-gesel kat saye lagi.. manja sungguh awak... teringin nak bawak awak balik.. Tapi saye nak pergi kerja... Awak janganlah manja2... Awak nak manjat kat sayer... Janganlah.... Bukan tak bagi.. Orang duk pandang kite seganlah...

Berkali-kali awak angkat badan awak nak naik dekat saye.... Manjenyer awak..Bukan tak bagi... Saye pakai baju putih.. Nanti kotor.. Awak duk diam-diam yer...

Teksi dah berhenti nak jemput sayer.. Awak duk diam2 yer...comel.. Nanti balik kita jumpa yer...
Sedihnyer nak tinggalkan dia kesejukan kat situ... Tapi nak buat macam mana.. Dia pandang jer saye naik teksi..Sian kat awak comel... Balik nanti saye ambil awak..harap2 awak ader lagi kat situ...


Bila Balik... Awak takder lagi kat situ....Sedihnyer... Harap2 esok awak ader...

Nota: Sian kat dia kesejukan... Harap2 dapat ambil dia dan jaga dia...

Sunday, July 11, 2010

Easy To Broke It.. Damn It!!!!


You Would Never Know...
Never Ever
Easy To Take and Easy To Broke It
Don't You Feel It???
Really Hate You!!!

Saturday, July 10, 2010

Hari Berlalu Tanpamu Disisi

Malam ini... Aku sendiri
Mengenang Kembali..
Kisah Suka dan Duka
Yang dilalui bersama
Meskipun Ia.. Tinggal kenangan

Sukarnya diriku..
Berjalan sendiri..Tanpa dirimu
Disisiku.. Menemaniku... Setiap waktu

Apakah mungkin...Berakhir disini
Impian kita Hidup bersama..
Teguhnya kasih yang dicipta..
Akhirnya luluh... sekelip mata...

Tak ingin Aku..
Membuang segala.. Kenangan Kita
Walau kita terpisah juga..
Kasih takkan pudar..
Rindu takkan padam
Cinta Takkan Hilang
Sayang berpanjangan

Kulihat diriku... Kini tanpamu
Berat sungguh... Bagai tiada maya
Hilang arah tuju...
Kerna dirimu.... 

Kau membimbing ku.. Agar tidak jatuh..
Kau membentukku.. Agar tidak luluh
Kau tunjukkan ku.. Jalan Hidupku..
Kau berikan..Harapan menggunung
Kini semua... bagai tiada makna..

Aku percaya... Semua takdir tuhan
Ada hikmahnya yang harus kita terima..
Mungkin Masa.. Belum diizinkan..
Namun tetap sabar...
Akan ada ruang.. Yang kekal untuk kita..
Percayalah... Selagi masih kuat..
Pegangan hidup kita..
Bersabar,, Seperti diriku...
Masih tetap percaya..
Pada kasih kita..

Percayalah

Terima kasih Atas Award Awak

Tetiba masa komen kat Blog dia terus dapat nieh..
Sempena Hari Lahir dia, dia bagi Awardkat Sumer Blogger..
Orang dah bagi tak baik tolak tau...

Award Nie Diberi Nama U are Prince / Princess!!!!



Black.. Comel??

Soalan-soalan yang kene jawab ialah:

1) Buatkan 1 entry mengenai award ini..
Award ni adalah pemberian ikhlas dari Cik Norfalyana..Comel orangnyer sempenan sabutan ulangtahun kelahirannye.

2) Ucapkan terima kasih anda terhadap pemberi award ini dan rasa teruja anda menerima award ini..
Terima kasih kepada Cik Norfalyana yang sudi suh saya ambik award dia sempena hari jadinya.. Mekaceh awak!!!!

3) Link kan pemberi award ini dan pencipta award ini iaitu Since 8 july @
Saya dah link dekat awak yer.. Cik Norfalyana

4) Ciptakan 1 rangkap pantun (4 baris) mengenai award ini yang bertajuk I am Prince / Princess.
I'm princess of you,
You Prince Of mine,
This Award giving by you,
The name of " I am Prince / Princes"


5) Tag kan 5 orang bloggers kenalan anda..


6) Letak Award senelah sidebar u all yer..

Mekaceh Sumer.....
Sila amik Award Anda yer..

Iye Ke!!! Awak Sayang Saya?

Bahana Cinta Gelap...
Ayat Cinta Ancam Nyawa

IYE KE!!!
AWAK SAYANG SAYA?

Takutnyer.... Kerna Baju pun dibakar hidup-hidup..
Kenapa sekarang sume orang suka CEMBURU
Suka ambil Jalan pintas 
Suka memilih keganasan sebagai penyelesaian Masalah...

KARUT SEMUA NIE!!!!

Itulah Kalau terlalu mengikut NAFSU amarah!!!

Perhatian Kepada Gadis-gadis semua..
Berhati-hati dengan lelaki jenis ini...

Ps: Minta dijauhkan semua nie

Friday, July 9, 2010

Renungan Bersama..

Ihsan dari seorang teman...
Untuk Renungan Bersama

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...