Posts

Showing posts from February, 2011

Apa Nak Buat Nie????

Image
Hujan kat luar showroom mengundang rasa ngantuk lak...  Emmm... Tahan... Uittt Makin lebat nieh... Ish..Ish... xley jadi nie...



Nak tunggu pukul 9 malam punya lama... Apsal hari tu tunggu  macam cepat jer.... Takper.. sabar2..

Nie dah nak hujung bulan.... Banyak yang kene improve nie... Kene ader strategi.. Tak boleh macam nie jer... Mesti buat sesuatu..

Target!!! Target!!! Target!!!
Kalau tak capai... Boley Nangis nie


Harap-harap.. bulan depan semua ok!!! Caiyok!!!

Dataran Pahlawan Traffic Jam Giler

Ri nie masuk opis lewat... sebab dataran pahlawan jam gila... Dah arr bahang giler... Air-cond kete rasa cam takdak fungsi jer.. Biasa arr ari jumaat.. budak sekolah kuar... Orang nak g sembahyang jumaat... Yang nak g makan pun ader...Nasib baik... manager baik nyer... hu..hu..

Nak gi tau nie jer.....  Jom sambung kerja...

Oh....Nasi Lemak

Tadi on the way gi kerja.. Singgah sebentar kat kedai tepi jalan yang dulu2 suka makan dengan si dia... Dulu la.... Skang tak lagi.... Nasi lemak dia best... Kat durian tunggal...

Beli lah 3 bungkus tuk mak and ayah skali....
Dah makan... Terasa ngantuk pula.......
Nie penangan nasi lemak pagi2...
Tau jer lah kan.. dah nama nasi lemak...
LEMAK.... ho..ho...

Apapun.... memang best....
Jom... makan....

ps: Makan sorang2 dekat showroom.... Biasalah.. Saya jer bunga yang ader kat sini.... Blek2

Kenapa Lelaki Selalu ....

Kenapa Lelaki selalu CHECK HP GF DIA?
Sebab dia nak tengok sapa yang SMS, CALL GF dia....
Nak tengok sama ada GF dia CURANG atau tak?

Kenapa Lelaki selalu tanya GF dia pergi mana & buat apa?
Sebab dia nak tahu aktiviti GF dia.. Kat mana GF dia pergi, dengan sapa pergi. pendek kata nak tau detail lah... "Ada rasa curiga skit arr kat GF dia"

Kenapa Lelaki nak GF dia slalu bagi report dekat dia?
Sebab dia prihatin... Kalau boleh A to Z lah... No Secret at all. Emmm sanggup ker???? Macam polis lak...

Kenapa Lelaki tak suka GF dia banyak tanya?
Sebab dia tk suka GF dia duk bebel.. Sebab dia rimas.. Emmm...Tapi kalau dia banyak tanya ley pulak... Hu..Hu...

Kenapa Lelaki suka wat GF dia nangis?
Kadang2 dia tak sedar dia wat GF dia nangis. Mean tak sengaja... Sebab gurl nie sensitif... hu..hu... Tapi xkan dia tak perasan kut...

Kenapa Lelaki cepat rasa marah bila dengar kehadiran lelaki lain?
Sebab dia cemburu.. Bukan cemburu buta.. Tapi bimbang menggugat kedudukan dia... Tp dia saya…

Xley Masuk!! Bengang!!!

Image
Napa xley masuk GB aka GENGBLOGGER????? 
Bengang Gila Nie.....
Asyik keluar Login New jer????
Huh... Tension!!!!



FaceBlog.... Komuniti Sosial Blogger

Image
Menarik... Tertarik... Jom Cuba....

Nak sertai komuniti faceblog tak? Silalah tekan button join us dibawah ini.

Anne Dah Join Dah... Baru jer Jom lah sertai Anne juga...
* * * *
" SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THEFACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA "
TERIMA KASIH

Ragam Mak-Mak Bila Bermesyuarat

Semalam berpeluang untuk mengikut emaik hadir mesyuarat... Ingat malas nak teman.. Tapi mak kata "Tingin nak rasa naik kete anak perempuan bawak" Emmm hantarkan jer lah... Lagipun ayah ada urusan..

Pertama kali menghadiri mesyuarat sedemikian memang mengejutkan... Shock gila!!!!
Yang ada sume emak2 dan dan berusia belaka... Tapi... hairan lah.. Dah tua-tuapun masih tak tau adab... Adab mesyuarat ek... He...He... Adab lain tu... emmm ader gak... melampau pun ader.

Masing2 sibuk nak cakap..Ada gak yang protest.. ada gak yang mendiam diri.. ada gak yang ikut hal dia jer... Cakap macam tak puas hati... Hurmmm ... Saya yang muda-mudi nie pun agak terkejut... Orang tengak bercakap dekat depan, dia duk cakap dekat belakang...

Kalau orang bercakap kenelah dengar... Pastu nak complain itu, complain ini... Mak pandang dekat saya sambil tersenyum... Hu..Hu... Fahamlah maksud mak tu....

Camnie rupanya orang-orang disini... Ha..Ha... Jadi tak salahlah apa yang aku dengar ura-ura sebelum …

siji, loro, telu, papat, limo, nenem, pitu, wolu, sanga, sepuluh

Tengah duduk-duduk menanti patient.,.... Teringat pulak zaman sekolah
Masa tu darjah satu tak silap....

Alkisah... Anne bagitau kawan macam mana kira no dalam bahaja jawa.. Biasalah Anne masa tu baru tau.. Budak2 kalau tau satu benda mesti nak citer dekat orang... Arwah atuk bagitau.. Arwah atuk orang jawa..

siji, loro, telu, papat, limo, nenem, pitu, wolu, sanga, sepuluh
tetiba... Anne dituduh kerana mencarut....
Wa.... tak mencarutlah.... yang dikatakan mencarut adalah perkataan "Telo"

Anne ngan kawan anne masa tu masing-masing tak mengaku mencarut...
Start lah bertekak...

Kemudian Cikgu dah marah.. Akhirnya muka kami berdua diconteng dengan pen merah dipipi...
Maka menangis2 duk tahan kene cakap muka... Masa rehat cepat2 pergi tandas tuk cuci muka...

Memang kelakar bila ingat;.... Macam... Macam...

Malware Detected

Image
Sakit hati bila blog diserang Malware... Geram.......

Thanks To Zafirah.....


Maaf kepada pemilik blog tersebut... Anne terpaksa mendelete link blog anda dari blog anne...
Atas sebab keselamatan.....Maaf yer.....

Sekian....

Aku & Duniaku

Image
Hidup ini ada pasang dan surutnya.. Tak pernah lari dari dugaan yang terpaksa kita tempuhi.. Biar perit ataupun senang dugaan tersebut, mesti dan harus juga ditempuhi.. Perjalanan hidup ini tak ceria dan menarik andai tidak ada semua itu.. Sama juga macam diri aku... Tidak pernah lari dari dugaan yang menguji tahap keimanan dan ketaqwaan aku kepadaNya...

Kadang-kala terasa mahu mengalah dan berpaling dari semua ini. Tapi adakah ini satu jalan penyelesaian yang harus diambil? Lari dari masalah akan lagi teruk, kerna ia akan terus mengejar aku dan melemaskan aku... Masalah yang mendatang harus ada penyelesaiannya. Ibarat penyakit... Setiap penyakit, ada penawarnya.

Aku terus mencari dan terus mencari penyelesaian bagi setiap masalah yang aku terima. Dan aku yakin dan pasti akan ada jalan yang terbaik buat aku dan mereka disekeliling aku.

Aku inginkan semua yang terbaik buat diriku, terutama ayah dan emak... kerna merekalah aku masih terus berada disini. Dan mereka sentiasa memberikan s…

Hari-Hari Sebelum Valentine

Berikut adalah hari-hari sebelum sambutan Valentine... Walaupun Valentine dah lepas,.. Tapi Nak tulis gak kat sini...

7 February : Rose Day...
Maka time nie banyaklah.. orang duk bagi bunga.. Harga bunga pun melambung.,. emmm,.. Banyak bunga rose terjual dipasaran...

8 February : Proposed Day...
Saat nie.. pada pasangan mula nak proposed kepada si dia yang diminati..

9 February : Chocolate Day...
Masa nie.. pasangan akan memberi coklat kepada sidia yang dicintai dan sayangi.. Coklat yang diberi adalah pelbagai perisa dan pelbagai kreativiti yang menarik.. Untuk diberi kepada pasangan mereka. Para peniaga untung sebab orang beli banyak coklat... Hu..Hu...

10 February : Teddy Day
Emmm... Time nie... Banyak teddy bear yang cute cute terjual dipasaran. Teddy bear yang sering dibeli mestilah yang ada love.. warna pink.. or  red.. atau yang berwarna soft...

11 February : Promise Day...
Hari nie pasangan mula berbuat janji antara satu sama lain... Berjanji untuk berjumpa ka.. Berjanji sehidup sem…

71 + 71 = ????

Tajuk entry yang agak kepeningan... Takper... Memang tengah pening pun nie...

Tajuk yang pelik nie sebab nak membayangkan kejauhan dan distance setiap hari bekerja...
Wow..... Tak terbayang,,... Hu..hu...

Jarak dari rumah (rumah kampung) ke tempat kerja : 71 km. Nie jarak pergi jer... Lau pegi balik.. Tak ker 142km setiap hari... wa..... wa.... tolong....

Bilalah nak dapat umah nie.... Jauh tau... Sian kat ayah....

Announcement: Sapa yang tau mana2 umah untuk disewa ker, Bilik untuk disewa ker... dekat area bandar melaka, Melaka raya ker... Sila khabarkan kepada saye... Saye nak umah nie... Takley tunggu lagi nie... URGENT... PM dekat facebook saya yer.... FACEBOOK SAYA!!!!

Terima kasih semua.....

Hidup Baru dengan Azam Yang Baru

Hai semua.... Sihat tak hari nie? Mesti ada yang agak keletihan dan mood masih lagi mood cuti... Emmm Kerja tau jangan letih-letih...

Dekat sini agak terasing sebab hari ini akan berada dalam sitiuasi yang agak berbeza daripada sebelum ini. Biasalah kalau berada dekat tempat bariu dan tempat orang pulak... Tak biasalah katakan. Semuanya kene dengan inisiatif sendiri... Insyaallah semuanya akan baik-baik aja.

Sempat gak online dan postlah something kat blog nie... Cuba membiasakan diri dengan keadaan disini. 3 hari jer dekat sini. bukan lama pun... Lepas tu balik Melaka semula and start kerja kat sana... Alamak....

Pening pala gak fikir pasal rumah. Nak kene cari rumah lagi... Tapi sian kat kawan serumah sedia ada.. Emmmm Camner ek????

Keputusan Mengejut....

Dah dua hari dirundung rasa bersalah. Walaupun ia tak perlu rasa bersalah..
Aku tahu keputusan mengejut yang aku berikan mengundang masalah kepada mereka.
Tapi aku juga mendapat keputusan yang agak mengejut..
Dan perlu membuat keputusan dalah tempoh masa yang singkat

Nampak diwajah mereka kelihatan gusar dan terfikir-fiir..
Sememangnya aku tahu.. aku antara pekerja yang terbaik mereka. Tetapi keputusan ini harus aku lakukan..
Memandangkan ada kerja yang lebih baik menanti aku...

Hari ini... mereka bertanya lagi... dan meminta aku menerangkan kepada pekerja lain tentang apa yang aku tahu yang mereka tidak tahu.. Semuanya telah tersedia... Sama jer kan.. aku ada atau tak ader...

Apapun mereka adalah majikan terbaik yang pernah aku dapat... Dan aku amat menyenanginya..
Harap perniagaan mereka akan lebih maju,,,, Insyaallah...

** Rasa macam ralat sebab tak sempat nak buatkan sistem untuk memudahkan urusan mereka... Insyaallah.. kalau kelapangan aku akan beri bantuan untuk sistem tersebut.…

Aiskrim Dan Kelucahan

Image
Bukan untuk timbulkan kontroversi... Tapi Cerita Benar lagi sahih... Nak kata 18sx ker aper ker.. tak tahulah... Bukan Niat nak menunjukkan kelucahan .. tapi tak lucah pun.... kan..kan...

Adalah sorang mamat nie... Menunjukkan sesuatu kepada teman saya dengan penuh kusyuk...
Lakun semula:

" Cuba u tengok gambar nie... I suka tengok..tau" kata mamat tu..
" Gambar apa? U jangan macam-macam tau" kata kenalan saya pada mamat tu
"Tengoklah betul-betul.... Ada serupa tak?" Kata mamat tu dengan nada yang agak kegatalan...
" U nie dah gatal ka? Otak u kotor ya..." Marah kenalan saya pada mamat tu...

** Adalah ayat lain yang dirahsiakan dari pengetahuan umum

So.. Kenalan saya nie ceritalah dekat saya sambil.. tunjukkan gambar tersebut...

Lelaki nie kalau dah agak G**** memang keluar ayat yang teruk-teruk... Aiseh....
Memang mulut takda insuran betul...



Macam2 yang dia bayangkan... Teruk2.... Nie namanyer gangguan seksual...
Buat report kasi tangkap itu orang.…

Tak Tau Nak Tulis Aper Ek?

Salam... hari nie balik kerja awal... Hu..hu... Walaupun ada ura-ura mengkhendakkan saya extend hour..
Tapi banyak perkara yang perlu diuruskan...

Peningnya... Isnin nak kene ke Kajang... 3 hari pulak tu... Dah lah aku tak penah nak gi tempat orang.. Grrr... Huh... Takper.. kene berusaha kalau nak berjaya.. Insyaallah.. Dimana ada kemahuan.. kat situ ada jalan.. Kenalah beranikan diri...

Emm Bila ek nak prepare barang... Alamak banyak benda nak kene beli nie... huh....
Ada lagi perkara yang merunsingkan... yang bakal mendatang...
Kerja, Rumah, Barang-barang, Transport... Hu..Hu... Nasib kau lah Anne...

Caiyok! Caiyok!

Sayang Sangat-sangat... Camna Nie?

Camner nie... Sayang sangat-sangat kat dia... Aper nak buat ek...

emmm... Balik kampung batuk tak henti-henti... Jadi mak ayah pun jadi risau dengan keadaan aku yang macam parah semacam jer nie... Last-last kene satu dua ceramah...

" Jangan bele kucing lagi.... Buang jer.. Tak pun bagi dekat orang"

Hu..hu..... Oh Tidak..... Oh Kucing....

Penat jager dia.... sayang giler... last2 mak suruh gak buang .... Tau la kucing nie leh bawak penyakit...
Tapi hati dah sayang gila... Dah memang aku nie pencinta kucing dan peminat setia kucen2...
Bak kata mak...

" Kalu tengok kucing kurap kat tepi jalan pun dikata comel"

Ho..ho.... Itu Aku.....

Camner ek... Pusing-pusing kepala nie duk pikir.... Wa...wa.... Tidakkkkkkkkk

KUCING AKU

Hari-Hari Aku Yang ...

Image
Terasa lapang betul minda nie bila dapat releks... Semalam lepas sudah rindu dekat parent and adik2...
Emm Sepanjang perjalanan pulang kampung ayah duk cerita pasal banjir.. And lalu pun dekat kawan banjir dekat area Alor Gajah... Hu..Hu... Tapi yang syoknya tbila banjir nie... Rezeki turut ada gak...

Sepanjag jalan tengok banyak kereta berhenti tepi jalan. Ingatkan ade eksident ke .. rupanya mereka duk tengok orang jaring ikan... Biasalah time hujan-hukan ikan naik... Untung..

Tak kurang jugak dengan kemalangan yang berlaku... Dasyat gak.. Macam-macam boleh berlaku. Apapun kene beringat kepada pemandu semua.. Dalam keadaan hujan yang tak menentu ini.. Kecelakaan boleh berlaku.. Jadi harus berhati-hati..


Lori barang eksident sebab elak pokok tumbang.. Hu..Hu... Sebelum sampai selandar..
Kali nie balik ikut jalan jauh sikit sebab elakkan kawasan banjir.. Kalau biasanyer ikut Gadek. Kali nie ikut tak ikut Gadik.. Ikut area machap... Alhamdulillah takder banjir... Selamat sampai dekat rumah…