Posts

Showing posts from June, 2010

Suatu Hari Di Dalam Bas

Satu hari dalam perjalanan nak balik kampung,

Tempat di Stesen Bas Msjd Tnh: Pekan yang kira sibuk gaklah

Duduk tunggu bas ke AG... Emmm lambat giler2 nak tunggu... If ada bas direct memang dah jadi choice no 1.. Teksi???? Emm Boleh gak.. Tapi hujung bulan da... Kalau tau lambat giler takder aku direct dari office balik.. Sempat aku balik rumah. releks.. packing baju.. Hu..hu... Agak sejam lebih aku menunggu..bas kat depan aku untuk membuka pintu bas dia..

Akhirnya..... Fuhh...

Tempat di Stesen Bas AG: Uiitttt Banyak perubahan nampak 

Sampai kat AG aku rasa lain.. Apsal pakcik bas nie berhenti kat sini? Aku tanya kat pakcik bas tu.. " Pakcik Bustand dah tukat sini ker?" Pakcik tu jawab "Ye".. Jawapan tak memuaskan.. Akupun turun ja lah.. Stesen baru .. Sungguh pelik.. Apsal yer?

Akhirnya terjawab..."Tengah Renovate Baru..Hu,.hu.." Tunggu bas lama pulak tuh... Aku dah lah nak kejar masa sementara ayah ade kat pusat servis kete. uihhh lambat.. Mana bas yang s…

Kalau Kerja Asyik Internet

Image
Kalau kerja asyik mengadap internet sajer... Camnie lah jadinyer

berdepan dengan segala macam seperti ini



Yang ini juga



Serta Ini dan ini...




Merewang-rewang Kesini...


Tapi Yang Penting Skali ini...




TETAPI...... 
Bila Takder INTERNET.......

Sebab Nie punya pasal



Dan Aku Jadi Seperti ini... Menunggu internet ada



Akhirnya

Kerja pun akan jadi seperti ini


Hu..hu... Aper nak buat.. Tension Yang Amat!!!!!

Apa Yang Lagi Penting?

Suatu pagi si ayah menelefon anak perempuannya, disaat itu anak gadisnya masih lagi dikamar, masih lagi tidur.
Ayah bertanya “ Awak dekat mana? Awak sihat tak?” Betapa prihatinnya seorang ayah kepada anak perempuannya.Si anak menjawab “ Sihat.. ada dirumah”.Si anak pula bertanya “ Ayah sihat? Ayah dekat mana?“Ayah sihat. Ada dekat kebun tengah menoreh” Jawab si ayah“Emak sihat ker?” Anak gadisnya bertanya akan emaknyaSi ayah menjawab “ Kenapa?” Pelik, kenapa di Ayah berkata begitu.Si anak menjawab “Tanya jer. Mak sihat ker?” Sianak bertanya lagi.Kemudian ayahnya menjawab “ Emak demam tak elok lagi.Dah seminggu emak tak ikut ayah menoreh. Tangan mak terkena pisau getah.”Anak gadis itu terdiam. Hatinya bertambah risau akan keadaan emaknya.Si anak bertanya lagi. “Abang dengan kakak balik tak?”“ Abang awak tak balik. Seorang pun tak balik” Jawab si ayah dengan nada sedih dan kecewa.Si anak terdiam. Rasa bersalah mula menyelubungi dirinya. Terasa bersalah dia tidak pulang ke kampung.Si anak…

Dengar je lah....

Image
Malam nie tak tau nak buat aper... Dah nama duk sorang... Bilalah housemate baru tu nak datang yer? Giler rasanyer duk sensorang nie... Apalagi kerja yang aku duk buat malam nie..

MengUpdate FB...  Apa lagi sempana FIFA nie sengaja menukar pic kat FB dengan jersey England. kalu rasa nak add saya kat FB klik jer gambar kat bawah nie... Jangan segan silu..

Tak pun kat page khas tuk Rakan-Rakan Blogger saya..Klik jer gambar bawah nie

Kenapa saya minat England? Sebab dia.... BECKHAM...

Dah STOP pasal FB.. ENGLAND... BECKHAM
malam nie jadi kelawar sementara.. Bukak Gengblogger... Layan sana layan sini...  Masuk Blog sendiri.. tengok Shoutmix... Sapa duk singgah... Hik..Hik..hik.. Mekaceh... Dah singgah dah kat tempat u all...
Tu jer... Sebelum tirai malam nie nak dilabuhkan harap maaf andai entry nie buat semak jer... Sajer jer nak eksposed sesikit pasal ENGLAND n BEECKHAM hiks...  Dah arrr... Merapu jer...

Why?

Don't know what to say today...  So long i didn't update my blog..  Don't post any entry... 
Too stress with all this kind of problem.. feeling and so on Hard to describe.. had to explain... Difficult to understand.
Try to be normal.. and forgot everything But.. i can't do it.. Event i have made a choice but my heart still with you
Event i know.. we cant be together... Not can't but hard.. But there still have some hope.. Hope that i really pretend it.
I wont hurt anyone.. and i wont hurt you.. I know what your feeling now..  It same with me..
I hope you still can wait me.. Please.. we still have time to changed everything There's still have ways for us.. To be like before.. Happy with our life 
" Even we are different... Even we can't be like before..  Even i was not there.. Even our love can't get it destiny...  Whatever people said about us... about you.... about me...  it wont changed.... Unless Allah do it for us"

Hilang 1 dapat 3

Image
Awas Entry ini sangat gila... dan addicted

Emmm.... Setelah kehilangan dia .... Saya berjumpa yang baru... Walaupun bukan saya punya..Tapi saya nak jugak dekat dia... Ha..ha.. jahat..jahat..
Dah lah tak payah nak merapek lagi.. Saya hilang 1 tapi saya dapat 3 sebagai ganti... ha..ha.. Nie lah anak2 baru saya... Comel tak?

Mereka bertiga sungguh mencuit hati saya.. Setiap hari balik kerja ader jer mereka semua menunggu kepulangan saya... hu..hu... syahdunyer... Pagi2 nak pergi kerja dah tunggu depan pintu mengiau2.. Sebab nak makan.. Berlari2 masuk dalam rumah.... Memang comel anda..
Tapi Ibu dia mulut bising... Ayah dia si comel tu.. Cool jer... 
Hee..hee... Hidup bujang... kamu saja yang temankan saya sorang2 kat rumah nie... Makaceh...

Orang tu kata kat saya....

Emmm... Pening nyer kepala... Kene hujan... Hu..hu.. Kerja..kerja..kerja... Time rehat nie muat entry sikitlah...


Semalam ader orang tu bagi advice kat saya... Begini...

" Kalau nak mendirikan rumah tangga nie bukan senang (cerita dia sebagai yg dah ader experiencelah) Macam-macam masalah akan timbul.. Sebelum kahwin memang indah.. Bila dah kahwin banyak masalah akan timbul yang kene hadapi.Masalah DUIT
Masalah KESETIAAN
Masalah KERJA
Masalah KEPERCAYAAN
Masalah CAMPURTANGAN pihak ke3, mak, ayah, adik, abg, kakak, ipar duai, kawan..dll
Masalah ANAK
Masalah SELEPAS BERANAKBukan senang nak hadapinyer.. Lainlah kalau ader yang seperti ini:
Sama-sama SERASI
Sama-sama BERTOLAK ANSUR
Sama-sama MEMAHAMI
Sama-sama MEMPERCAYAI
Sama-sama SALING YAKIN antara satu sama lain
Sama-sama BERJUANG TENGAK CINTA TERHALANG / DIRESTUI
Kalau sebelah pihak sahaja yang kuat dan sebelah lagi tak... Tak boleh jadi.. Kadang-kadang kita asyik mempertahankan sesuatu yang mustahil... dan akhirnya kita yang akan…

PelikNyer Aku?

Image
Peliknyer Aku?  Emmm Memang pelikpun...
Tahap ketensionan yang melampau.... Stress yang amat.... Kadang-kadang mood baik jer... Kadang-kadang mood... tak baik.. Manusia..

Tapi tak tau naper... tabiat sekarang bila time tension-tension.. dengar lagu Remix....(Ala-ala dis tu.... rentak dia best.. hilang tension...) Emmm tak penah2 dengar lagu remix.. tetiber jer terminat dengar... hu..hu... (Anne ker nie? Bukan slalu dengar lagu jenjiwang ker? Kalau bukak lagu pasti lagu duk sama ngan life dia... kik...kik... sampai kene tegur kat opis... he...he.... Sorry na.. nak wat camner.... otomatik lagu tu.. xleh wat aper lah yer..)

Emmm Sajer memuatkan etry.. baru balik dari kampung... jumpa parent ngan adik2.. Alhamdulillah.. Mereka sihat... tapi satu jer kurang.. Aduka Kasturi my lovely cat dah takder.... huh..huh.. Saperlah yang curik dia...Windu sangat2..

 Aduka Kasturi.. Aku kangan bangat sama kamu... Pulanglah..

Aku Punya Suke Nak Letak Aper

Hu..hu... Entry entah aper2... Maaflah tajuk jer cam tu... tp memang betul aper... kik..kik..kik..
My blog is my blog... My entry is my entry (Cam kasar jer bunyinyer) ... Taklah blog saya.. saya ader hak nak tulis aper saya sukerlah... Awak tak suke takper... tapi xkan sumer nyer tak suker kut...



Tapi ader soranglah yang alert ngan aper yang saya post... tu yang nak kene cover tu... Xnak exposed name dia kat sini... hik..hik..hik.. Jangan mare...Tapi diapun dah lebih popular dari sifu dia nie... (gelak besar2)



Sempat selak2 metro online .. cerita panas jugak. Jual tubuh demi kekasih Arab.. Nak jumpa kekasih yang berjanji nak berkahwin, sanggup jual tubuh untuk dapatkan pembiayaan ke sana. Nauzubillah hi minzalik... Cinta itu memang buta.. sanggup begadai semua demi mendapatkan kekasih.. Tapi kita dah diberikan pancaindera (mata) oleh Allah s.w.t, janganlah kita turut sama buta... Panahan Cinta Pak Arab.. Akhirnya segalanya musnah. Kepada mangsa... jadikan suatu pengajaran atas segala…

Kalau Rasa Baik... Bacalah..

Image
Siapakah orang yang sibuk? 
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumanya? 
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya? 
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin? 
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi? 
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan...

Siapakah orang yang paling cantik? 
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang ya…