Posts

Showing posts from August, 2010

Erti Merdeka Pada Anda?

Image
Salam Kemerdekaan Buat Anda Warga Blogger semua.. Sedar tak sedar... Telah capai 53 tahun negara kita mencapai kemerdekaan.

Apakah Erti Kemerdekaan Yang Sebenar Pada Anda?
Bagi saya  Merdeka bererti kebebasan diri dari dijajah dalam segala bentuk.. Merdekakan diri dari terus di jadikan hamba kepada manusia-manusia yang tidak kenal erti kebebasan.. Bukan hanya menyambut kemerdekaan negara.. tapi memerdekakan diri dan minda kita.. 
Anda pula?

Sikit Masa Lagi

Image
Emmm... Sikit masa lagi... Semuanya akan berubah.... Jadi harap semuanya akan menjadi lebih baik dari hari-hari yang sebelumnya. Mengatur kembali apa yang sepatutnya dirancang sebelum ini..
Ihsan Google
Ya Allah permudahkan Jalan HambaMu ini.. Aminn.
Kepada semua rakan blogger.. Selamat Menyambut Ulang tahun Kemerdekaan ke 53 Selamat Berpuasa dan Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma..

Ramadhan & Kanak-Kanak

Image
Sedar tidak sedar dah setengah Ramadhan pun. Cepat sungguh masa berlalu, rasanya baru semalam berpuasa. Selepas berbuka semalam, duduk berbual dengan housemate tentang puasa zaman kanak-kanak. Melucukan sungguh berpuasa ketika zaman kanak-kanan. Tak kering gusi bila teringat kembali zaman yang dah lama berlalu.
Gambar: search dekat google
Masa kanak-kanak memang nakal yang amat. Dalam bulan Ramadhan, tak sah kalau takda puasa yangyok.
Masa kanak-kanak mesti suka ponteng puasa. Kalau pergi mandi tu, mesti nak mandi lama-lama. Kata orang sambil menyelam minum air. Ni tak, sambil mandi telan sikit air tu.. " Alamak...Termasuk air dalam mulut" He..he.. Padahal sengaja minum air tu. Keluar bilik air jer, muka segar yang amat.. Apa taknyer dah minum air..

Kalau pergi tandas pun sama, minum gak seteguk dua air. Air paip pun jadilah... Ha..ha.. Kelakar sungguh.. Keluar tandas segar bugar... Hu..Hu...

Ingat pula dekat adik anne, Dia beli Ais Krim, niat nak nak makan masa berbuka puasa.…

Statement Berani Mati?

Image
Sekadar coretan hari ini....
Edisi Entri Merapu

Hari ini kepala pening sangat-sangat. Tak pasti kenapa. Mungkin sebab tidur tak lena atau makan udang terlalu banyak? Emmm Ada kena mengena ke dengan udang? Tak kut...

Tapi yang pastinya telah membuatkan saya menjadi kurang waras sebentar (kejap jer) Sehingga saya mengeluarkan statement berani mati edisi saya sendiri.

Apa maksud Statement Berani Mati? Satement berani mati adalah Statement yang dikeluarkan oleh seseorang yang hendak mati? Opppssss... Salahlah.. Saya belum nak mati lagi...

Statement berani mati adalah seseorang yang mengeluarkan sebarang penyataan keatas sesuatu perkara yang tidak pernah dikeluarkan selama ini. (Kenapa ayat skema sangat?) Kira berani mati sangat lah ni

Berikut adalah Statement Berani Mati yang telah dikeluarkan oleh salah seorang pemilik akaun Facebook yang sedang berada dalam keadaan kacau.



Sekian entri merapu untuk kali ini
Harap maaf


Facebook Problem Adakah Kita Serupa?

Image
Dah 2 hari bukak Facebook masalah sama masih berlaku.. Nak chat Tak boleh Nak tengok Message Tak boleh Men Game tak boleh...
Korang tengok sendiri yer..
KLIK PADA GAMBAR  UNTUK TUMBESARAN YG SIHAT & KUAT

Nak Tau Cerita.. Kenelah bukaklah dekat email.....


Sekian... Dari Balai berita Annscape

Puasa Oh Puasa

Image
Hari ini dah 10 Ramadhan.. Dah masuk hari ke-10 berpuasa.. Alhamdulillah.. Masih lagi dapat berpuasa..
Harap-harap penuhlah puasa tahun nie. Pada rakan-rakan blogger dan pembaca blog Anne Selamat Berpuasa.

Bulan nie bulan terakhir untuk semuanya.. Harap bulan-bulan yang bakal mendatang kelak akan lebih baik dari bulan ini dan bulan-bulan sebelumnya... (Berapa banyak bulan da.....) Malam nie ada berbuka puasa dekat Resort.. Emm kenelah attend.. orang dah ajak.. Tapi if balik lewatlah tu yang agak keberatan tuh...Hope dapat balik sharp kul 9.

28 haribulan ada gathering blogger yang duduk dekat Melaka. Ada wat majlis buka puasa (tapi makan bawak sendiri..beli sudah).. Emmm terasa macam nak join.. Insyaallah.. kalau berkesempatan nak pergi and join juga.

Hujung bulan before leave... adik2 sayang ajak berbuka puasa sama-sama.. Nak makan Buffet dekat hotel.. Emmm.. Macam best.. Tak sabo... Nak makan dekat Hotel mana yer... 5 bintang, 4 bintang, berbintang-bintang? Tunggu......

Tapi macam ma…

Hari-hari yang entah aper2

Image
Maaf kalau masuk blog saya yang tiada seri... Saya dah lama tak update blog... Tapi tiada idea.. dan amatlah ketandusan idea.. Dengan mood yang berubah2 Dengan hati yang bercelaru...
Aisehhh.... Kenapalah hidup nie kusut sangat Kenapalah penuh dengan ketensionan Kenapalah bahgia tu datang seketika? Kenapalah hidup nie ader bengkang bengkok.. Kenapa itu? Kenapa ini? Kenapa? Kenapa? Aisehhh.... (Dah nama hidup... Kalau tak.. nanti jadi cam tunggul...Ha..ha..)
Maaflah saya agak keemosian yang tidak dapat dikawal.. Bulan puasa memang penuh dengan cabaran Menduga tahap keimanan aku dan tahap kesabaran aku Insyaallah... Harap semuanya akan segera berlalu dan aku boleh kembali normal
Hari2 yang berlalu entah aper2 entah... Rasa sunyi sangat2.. Kenapalah xder seseorang yang amat rapat dekat sisi saya.. huh..huh.. NO KOMEN.. NO ANSWER..
Selamat menunaikan ibadah puasa untuk rakan2 blogger yang sudi baca dan singgah blog saya. Moga anda ceria-ceria selalu dan bergembira...

Ramadhan & Kenangan

Image
Ramadhan sudahpun menjelma lagi. Puasa pertama dan tarikh itu penuh dengan kenangan yang tak dapat dilupa 4 tahun lepas.4 tahun lepas anniversary kite. Tapi semua dah berlalu.. Biarlah tarikh itu tinggal sejarah buat saya dan awak.. Walaupun takda lagi sup daging yang selalu awak beli tuk saya bila ramadhan.. Tapi masih boleh beli sendiri kan? Walaupun tak sesedap yang awak beli tuk saya. Yang penting awak bahgia ngan cara awak. dna saya teruskan hidup saya sekarang tanpa awak lagi.

Tapi nasib baik ade kawan-kawan yang buat saya lupa tarikh hari tu... Thanks buat Hani, dan dua orang kawan dia Saiful &  Yus... Mekaceh banyak2.. Taklah saya teringat dekat Si Dia. Makan malam tu memang best. He..he... (Pertama kali buka puasa dekat luar dengan kawan selama menapak kat bumi nie hu..hu......)

Teringat dekat Mak, Ayah n Adik2 dekat kampung.. Apa yang mereka makan yer.. Saya makan sedap2 dekat sini.. mereka makan apa yer.. Dah lah tak dapat buka bersahur dan puasa sama2. Tapi esok nak ba…

Mereka Yang Kantoi Tak Puasa

Image
Ehem.... Pagi2 lagi saya telah berjaya merakam aksi dua makhluk yang juga pasangan kekasih..yang telah terkantoi tak puasa pada 1 ramadhan.... Aper nak jadi entahnyer.... Bawak2 lah puasa...
Orang lain puasa ko tak puasa...
Niee dia Makhluk tersebut... Hentam sama mereka
PASANGAN KEKASIH YANG DITANGKAP KERANA TAK PUASA

keasyikan makan... di pagi Ramadhan.. Ko tak pose yer...

Teman wanita nya sedang asyik menjamu selera... tanpa menghiraukan Camera Gurl yang merakam aksi sungguh tidka sopan mereka... Ha..ha...

Teman Lelaki juga asyik dibuai kesedapan menjamu selera dipagi ramadhan ... Tak menoleh langsung pada camera gurl nie..
HA..HA...tpi siapa yang bertanggungjawab? Pesalah sebenar adalah!!!!!

Jenis Hukuman : Khidmat Masyarakat  Detail: Memberi makan kepada kucing2 jalanan yang bertandang kerumahnye.. Perbelanjaan: RM50 kebawah sebulan..dengan menyediakan makanan kucing setiap bulan
SEKIAN.. BERITA PAGI.. DARI LAYAR ANN WORLD

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Image
Di Kesempatan ini Anne nak Ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak Kepada semua Rakan-Rakan Blogger dan Juga Pembaca Blog Anne
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa
Sabda Rasulullah saw: "Barangsiapa yang mendirikan Ramadhan dengan penuh keimanan nescaya diampunkan segala dosa-dosanya yang lalu."
Selamat Berpuasa Semuanya.. Moga Anda Semua Dapat Keberkatan di Bulan Ramadhan Yang Mulia Ini Insyaallah
Ps: image ihsan dari google

Penghuni Bustand

Image
Semalam Anne keluar pegi pekan M.T. Pergi bank... Hu..hu..  Manyak duit nie... Yer banyak sangatlah kunun...
Tengah tunggu Pakcik Teksi yang selalu Anne tumpang tu.. Terlihatlah akan penghuni-penghuni bustand yang sangat kiut2 Tonton yer...

Nak Ambil yang nie... Culik Bawak balik rumah  Tapi segan ramai sangat orang dekat bustand So biarjelah.. takder rezeki nak bawak balik kut..

emmm aperpun... moga mereka. selamat tinggal kat bustand
Ps: Terasa macam nak buat satu tempat untuk menempatkan kucing2 jalanan yang anne jumpa.. Yayasan Kucing Sedunia Ha..ha..

Aku Tengah Tension Giler

Image
Warning:  Entry emosi yang agak keterlaluan pernah ditulis.. menggunakan perkataan AKU..

Tengah malam nie aku sangat2 tension giler... Arhhh...... Kesopanan aku mula nak hilang nie!!!!!
Argghhhhhh Benganglah!!!! Kusut Kepala aku
Apsallah time macam nie ko nak buat hal... Geramnyer.... Memanglah salah aku.. tak nampak.... Yer.. Arghhhhhh
Apsallah time nie ko nak pecahlah... Ko nak Patahlah.... Ko tak tau ker ko berharga kat aku.. Time kecemasan aku!!!!
Sakang ko dah patah sebelah... Argghhhh.... Malaslah nak gi jauh2 tempat asal ko.. Malas!!!!! 
I'm so angry tonite... Even it my fault letak ko merata tempat.. Aku tak perasan sebab kepala aku tengah serabut.. Tiba2.... Arghhhh Aku nak nangis nie tau!!!

Walau aku tak selalu guner ko.. Tapi Time Kecemasan.. aku perlukan ko.. Arghhhhhh... Masih Mood tension lagi..
BYE!!!!!

Silent Mode

Image
I wanna keep silent for a while / moment.
My blog be my first victims...Ha..Ha,,
Sorry to all my readers ..I'll be back soon With nice and new entry When Ideas come to my brain.. ha..ha.. Wash my brain..
Anyway... Hope you all enjoys.. I'll still walking and visit your blog 
Anyway enjoy your day...

Denmark Is A Big Shame!

Image
Emmm Aku tak tau nak cakap aper mengenai gambar2 dibawah.. Gambar nie di ambil dari seorng teman di FB.. Silalah tengok yer..

Please keep this picture going around the world.... Please send this on, this is serious cruelty.
Thesea is stained in red and it is not because of the climate effects of nature. It's because of the cruelty of the human beings (civilised human) who kill hundreds of the famous and intelligent Calderon dolphins.






Aper korang rasa?
Sila2..

Sumber gambar: dari FB tengok kat pic ader link gak

My Friend Wedding

Image
Hari sabtu lepas, Anne sempat berkunjung kerumah kawan sama belajar dulu. Dia melangsungkan Majlis Pernikahan dan Persandingan dengan Lelaki Pilihannya
Yang diadakan di Taman Melaka Perdana.. Anyway Tahniah Buat mereka

Zarazila & Hafiz


Sempat jugak bergambar dengan kawan2 yang mana sempat hadir..



Selamat Pengantin Baru Buat Zarazila dan pasangan..
Moga Kekal Bahgia keakhir hayat

Awards: Nice Blogger Awards & Blog Walking

Image
Semalam lagi dah dapat tag nie dari orang tersayang Miss Annaz.. Hari nie baru ada kesempatan.. Terima kasih.. Awards nie ada dua satu Nice Blogger Awards & satu lagi Blog Walking

Ada beberapa soalan yg nk kena jawab

1. Blog mana yg paling kerap anda singgah?.. Blog yang letak link dekat Shoutmix & juga Blog list follower

2. Blog anda sudah berapa tahun terbina?.. lebih kurang setahun lebih

3. Tag kepada 3 org rakan Sebenarnya malas nak Tag.. Boleh ker?  Nanti saya tag.. Tapi sesiapa nak.. saya bagi Ambil free untuk semua pengunjung blog Anne

Award Ke-2: BlogWalking


1. Di mana anda selalu blogwalking?.. First dekat Shoutmix, 2nd list blog yg saya follow, 3rd Gengblogger

2. Kenapa suka sgt ber BLOGWALKING?.. Balas kunjungan mereka yang masuk blog anne dan baca entry yang best dan menarik

3. Apa yg anda dapat bila ber BLOGWALKING?.. Info menarik, kelakar, sedih n banyak kali.. yang penting dapat baca idea dari para blogger

4. Mcm mana perasaan org yg diBLOGWALKINGkan oleh anda itu?.. Suka kut.. s…

No More Dream

Image
Well ...nothing can i said and write here. Just a little Everything was changed,  I think when he come back in my life again  I can be strong and get my dream comes true But Nothing.....NOTHING! Your SMS..." I'm Sorry, I hope after this, u don't find and see me again!" Damn It!!! That's the easy words that u can say to me? After you go and comes again... This the words u tell me?
I dream too much...TOO MUCH Hopes that we continued our dream.. But i..... Worse!! I don't wanna says whose right and wrong.. Sometimes me and sometimes u But sometime not us
Today i realize that what should i do and think after this  This is time for me to wake up from a dream  And stand for the reality.. no more dream... NO MORE!!!!!
I know difficult for me to throw away our memories.. But i will try it.. Or i just keep it from the bottom of my heart.. You know.. There is a Grave for you inside my heart..

As what u said.. I'm Not the only one Girls in this world Yes... It's True For me  You're…

Masalah Couple? Emmm.. Perkara Biasa

Image
Semasa bersama dengan kawan, dan melihat pertengkaran kecil dengan teman lelakinya. Masalah yang aku lihat amat kecil sangat. Dan aku juga pernah mengalaminya suatu masa dahulu. Kenapa yer? Mesti sahaja ada perbalahan walaupun hanya dengan masalah kecil sahaja.

Masalah yang dihadapi adalah berkenaan PERGI MANA?
Mana nak bergerak harus diberitahu. Ibarat macam si isteri harus meminta izin si suami jika hendak kemana-mana? Kenapa? Kalau tak beritahu boleh ker? Haruskah kita memberitahu kemana kita pergi? Perlukah menghantar daily report minutes report? Emm mungkin perlu.. tapi sekadar memberitahu kemana kita pergi masih boleh diterima agar dia tidak risau atau curiga.

Tapi, kalau dah beritahu masih lagi diragui. PERGI DENGAN SIAPA? LELAKI ATAU PEREMPUAN? BERAPA ORANG PERGI? NAIK APA PERGI? BALIK PUKUL BERAPA? Lagi teruk, BAGI BUKTI.. terpaksalah si gadis MMS gambar keadaan dia masa tu. Takpun bagai dekat kawan sigadis tu cakap sebagai bukti dekat mana. Ada juga ke lelaki macam nie? Emm …

nak tanya.. cmne wt fb fan cm yg awk punye kt ats blh kiri 2...cm nk guna itu je dari guna follower kn..

oh awak pergi dekat page, create pages dekat situ ada direction tuk wat pages yang awk nak buat http://www.facebook.com/pages/create.php . awak boleh pilh mana yang awak nak buat.Ask me anything