Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Saturday, February 27, 2010

Alpa Manusia

Tajuk: ALPA…..
Tarikh: 25 Februari 2010
Masa: 10.00pm
Tempat: Dikamarku

Mata melihat…telinga mendengar, mulut berbicara,
minda berfikir, dan hati….mula terdetik
menyedari akan setiap langkah perjalanan ini
menuju ke destiniasi impian setiap kaki yang melangkah
setiap detik masa berlalu
dan….
Setiap insan yang menduduki didunia ciptaanNya

Bagi yang ingat dan sedar
Akan makna kewujudan dirinya
Dia akan sentiasa berada dalam jalan yang lurus
Dan bagi mereka yang Alpa… segeralah kembali
Kembali kelandasan yang benar…

Aku disini berharap
Bahawa aku tidak tergolong
Dalam golongan mereka yang alpa
Insyaallah….

Friday, February 26, 2010

Cuti Maulidur Rasul?

Hari nie cuti sempena Maulud Nabi....Aktiviti yang aku lakukan adalah terperap di rumah..
Sebab??? Takder aper nak buat..Tak Tau nak pegi mana..nak new to this place...hu..hu..

Pagi aku bangun terus pegi mandi..saja bangun lambat...Aku duk kat dalam bilik jer...
Coz tak berapa suker dengan environment baru diluar bilik......tut..tut....
Ada bau yang tidak aku gemari diluar sana....baik duk dalam bilik..

Apa lagi aku aku on laptop..main game..ha..ha... dah bosan main game kat handpone kesayangan aku.
Hp first yang aku penah beli guna duit aku sendiri (kalau dulu..asyik orang bagi jer) Leps kupastikan diluar bilik dah clear baru aku kuar bilik...Fuhhhhhh lega...

Petang masa aku tengah landing kat ruang tamu rumahku yg masih kosong nie hpku berbunyi...emmm ayah call..
Aku pun angkat.." hello. waalaikumsalam"aku jwab..." ann awak ader kat umah ker" mak aku tanya..Aku jawab..ade kat rumah nie...." Mak ondaway nak pgi rumah awk" emmmm yerker...seronoknyer...aku dengan hatri girang gumbira...eh yer ker mak??? aku tanya..." ye..mak kat simpang nak masuk kat rumah awak nie...ok"

Ha..ha..punyerlah serunuk hati nie....Anyway ..thank mak ayah...datang lawat anakmu ini...Sayang mak & ayah..

Thursday, February 25, 2010

Keluar Office Harinie....hu..hu..

Hari nie aku tak duk opis....Dapat gak aku keluar dari opis yang memeningkan kepala...
Aku dapat call dari Biotech kata suh buat sale dekat Biotech...So aku pun prepare barang nak gi sana..
Aku, Dila, Yan dan Bos pergi lah ke Biotech Melaka kat MITC...

Sampai sana terus letak barang....and buatlah sale..Prospek just Student dari UiTM Jengka, Pahang.. Cam sama jer ngan yang aritu masa aku wat sale tu..Rupernyer nie Batch kedua pulak yang pegi...
Alhamdulillah...sale memberangsangkan....Tak sangka Student skang nie..berkepuk duit dia orang..Sekali kuar duit sumer RM50...baru lagi tu...Agak-agak baru cucuk kat ATM kut!!!! he..he...

Takperlah adik2 oi...janji Sale Masyuk!!!!! Baik-baik guner duit tu..Kalau rasa tak pandai nak guner meh akak tolong ajarkan...he..he... Cara berbelanja dengan penuh hemah....wink!!!!

Habis buat sale...destinasi seterusnyer MAYBANK Air Keroh...Aku gi cucuk duit barang 1..2..and anmbik no pin maybank2u aku yang asyik tak lepas2 nie...Prob lagi!!!!Nak kene call service lah pulek...

Destinasi ketiga...jalan-jalan cari makan....kita orang makan kat kedai sebelah airport...kira ok lag nasi paprik nyer sedah..besh!!!! Habis makan...kita orang pun on da way ke masjid tanah singgah Sg Udang ambik gambar kemudahan kat tempat rekreasi tu....

Ada lah pulak mamat yang jage kat situ duk sound kami berempat..kata suker2 jer ambik gambar...Takut ler tu...Duk pesan ngan kami sume jganlah ambik gambar yang tak sepatut nyer a.k.a gambar tempat yang tak terurus nie....sampah gegila, kolam tak terjaga..eeeee aperlah kejer JPM nie agaknyer...Takut konon kami nak masuk paperlah.....Aik abang oi.....takut sangat..kalau tak salah takyah takut ler.... Tapi kebenaran pun!!!! Memang tempat tak terurus.... Kalau takut segeralah buat kerja yer.... (panggil KARAM SINGH nanti baru tau!!!!!)

pastu kita orang terus balik opis meninggalkan mamat2 kat tempat rekreasi tu yang dah gelabah gila....Terasa nak menyamar jadi reporter pulak....

Nota Kiut: kalau kerja tu..jalankanlah tugas dan amanah yang diberi ..Nanti dituntut kelak....Sapa nak jawab??? Jawab sendiri lah!

Tuesday, February 23, 2010

The Real Pocong Movie

Malam tadi...Aku, Dila & Yan....tengok VCD " The Real Pocong" lakonan Ivan (Ashraf Siclair) dan Rini (Nabila Syakieb) seram gaklah..
Kira-kira beberapa minit kul 10 kitaorang tengok VCD...


Awal-awal lagi aku ngan Dila dah ambil bantal bucuk nak tutup mulut..Mana tau tetiba keluar suara nyaring... kuah..kuah..kuah... tetiba.......Sampailah masanyer bab yang paling syok skali.. Part yang paling tak tahan tu masa pocong kuar dari perigi air....

 

Part nielah..kitaorang terus jerit sekuat2 hati...terkejut..rasa aku..mesti jiran2 sebelah, depan, belakang, kiri & kanan dengan jeritan pocong kitaorang..... Rasa nak ulang tayang adengan menjerit tu 2 3 kali..mesti best.... kah..kah..kah...

Aperpun..memang best......korang dah tengok ker? Nak tengok pinjam CD ngan dila...
Kata Saye: Nasib baik tak mimpi pocong dalam tido..

Saturday, February 20, 2010

Tyra ~Housemate Baru~

Lepas pindah umah baru...aku ngan officematelah..... aku ads dekat internet nak cari housemate..
Saje nak tambah sorang lagi kat umah tu....then dapat sorang..

Namanyer TYRA...... asal kl.. so far dia ok... Takder masalah lagi..
Mybe baru lagi kut..dah lama nanti baru tau empunya diri tu camner orang yer....
he..he..he....

Aperpun... selamat datang tyra..

Hari-hari kerja

Hari-hari kerja...kerja..kerja...kerja..
Pendek kata selagi mata nie tak tutup...kerja aje..
Aperlah..yang dibuat kerja Isnin sampai Sabtu....cubelah buat kerja isnin sampai jumat ker...
Sabtu.kerja..tak idup nieh....
Company Swasta nie memang camnie kut...

Tetiba teringat lagu..meet uncle husin nie./.Jom layannnnnnn.......zassss.s.......

Meet Uncle Hussain - La La La Kerjalah


La la la 6x

Ha...pening kepala...
Memikirkan tak ada kerja..
Dalam anggun pilu ditohmah
Ah gantung dirimu saja

Ooo, lega rasanya....
Jadi kerja pegawai pemasaran..
Di Pertama...
Rupa oh rupa2 nya...
Kerjaan saja...

Chorus:
La la la
Hari hari kerja..
La la la
Bosan dengan kerja
La la la
Hidup harus kerja...kerja...

Repeat chorus 2x

Ahhhh..terpinga-pinga...
Tak puas lagi beradu...mengantuk~...
Subuh hingga senja...
Hari hari sama saja...

Ahh..nak bancuh kopi..
Tapi gulanya tak ada...
Minum saja...
Kerja bagai nak gila..
Sama sahaja...

Repeat chorus 2x

Gelisah..ku gelisah..
Mengenangkan masa depan...
Ku harus kerja..
Ohhh mesti kerja..
Tiada ada apa yg percuma...
Jika tiada kerja..
Ohhh, papa kedana...

Repeat chorus 2x

Pesdan Saye: Kerja biar ikhlas..Tak kira kerja setiap ari ker, pagi sampai malam ker, yang penting hasil titik peluh murni anda...bukan hasil dari kerja yang tut..tut..tut..

Penghasilan Blog Sendiri

Sudah Hampir setahun aku duk berkecimpung dalam pembuatan blog...tapi taklah terror lagi..
Masih junior lagi...Nak kata  dah advance lom lagi...Insyaallah...

Blog sendiri nie dah lama ader cuma tak publish jer..tetiba teringin nak mencoret dan berkongsi dengan korang yang rajin duk layan blog-blog orang untuk sesajer..nak releks... Mehlah kat blog yang tak seberapa nie..

Anyway...ini jer yang termampu aku tulis...coz dah banyak sangat menaip sampai dah sampai naik lenguh jejari manis ku ini..perhhh... Caaawwww dulu....

Theme Support

I'AM BLOGGER

Blog Archive

MY READER

MY ONLINE STUFF (Sampingan)

Tuan Tanah Ye!

My photo

Write To Express My Thoughts And Feelings,
Like Simple. Not Talk Too Much Unless Needed.
Done!