Posts

Showing posts from January, 2011

Aku Tak Boleh Tidur

Image
Kenapa malam-malam macam nie diserang penyakit tak leh tidur?
Dah malam dah cik adik.... Esok awak duty kul 8 pagi... bukan kul 2 petang..
Nanti takleh bangun camna...

Layan internet lah jawabnyer... Nak bermesej... tak tau nak meseg ngan sape..
Bukan ader special partner... Nak bual ngan miau... Dia bukan tau pun aper kite cakap..
Yang dia tau nak makan jer...

Lusa cuti... Emmm nak balik kampung jap... Jumpa parent and ada misi penting untuk lusa...
Harap semua berjalan lancar... Insyaallah....

Layan.......


Pesta Lilin Pengkalan Balak

Image
Lama tak main Pesta Lilin.... Ha...Ha.....
Korang mesti dok pikir apernyer pesta lilin nie?


Ala... Al kisahnyer... Semalam... Satu Pengkalan Balak Takder Karan.. aka... Takder Letrik lah per lagi...

Sumer duk pusu-pusu pakat mai beli lilin... Teruslah berkejaran ke kedai yang masih duk buka... Especially kedai kat taman akulah.. Per lagi.... Best gak tengok gelagat mereka nie....

Mau dekat 20 keluarga yang gi serbu kedai nie.. Pisang panaslah jawabnyer....

Aku duk gelak tengok toke kedai tu... duk teriak... "Pisang panas... Cepat-cepat... Dah nak abis nie" Hu.hu... Bayangkan da lah sorang budak nie beli sampai 5 kotak lilin lak tu... lilin tu sekotak ader 6 batang... Makan lilin per.... Pas 2 orang kat belakang duk bising.... : Nie giliran banyak lagi... Satu2 sudah" ....

Limit..Limit dek... Orang belakang nak gak....

Ader gak yang duk termenung ... agaknyer duk pikir.. lilin dah abih nie... hu..hu...
Sumber dari paparazi mengatakan.. Lilin kat kedai tu telah sold out..…

Incident terbalik... Undang Kemaluan...

Image
Gara-gara nak cepat... terus keluar rumah.. tak sedar... berlaku insiden keterbalikkan yang mengundang kemaluan.. hu..hu.... (Aper ayat aku nie?)

ha..ha...  4 jam duk pakai selipar terbalik.. sebelah lain... hu..hu...
Padan muker...Tu lah padahnyer main redah jer...

tapi dalam tempoh 4 jam pakai biasa jer... Tapi bila dah tau terbalik baru terasa lain bila pakai...
Hu..hu...

Moral of the story: Kalau nak keluar.. tengok dulu aper yg dipakai.... hu..hu....



Bila Terasa Diganggu

Image
Tak tau nak buat camna lagi bila diri nie terasa diganggu...
Lagi susah kalu cakap dengan orang yang tak tahu erti dan tak penah nak rasa fedup...
Dah berkali kata NO WAY pun tak faham-faham gi.

Kalau gunung berkecai sekali pun jawapan tetap NO...
Sedarlah diri tu...
Ingat orang-orang tersayang kat umah tu...
Tak kiralah baik ker.. tak baik ker... cubalah dok sayang mereka..
Jangan duk cari orang lain....
cakap sayang---sayang..lah...
tak lene tidurlah.. tak lalu makan.. hidup tak berserilah..

emmm sah tipu tu....
nak cakap kasar. kang takut mudarat diri sendiri pula. Sekarang nie macam-macam leh jadi.. Kasar sikit...terima padahnyer... (Bunuh.. simbah esid,. culik la) Tapi duk tolak cara baik pun.. masih cam gitu gak.. Nak wat lagu mana?

Ketensionan.. tengah2 malam duk call... call sekali takpa gak.. nie sampai 3 4 kali.. lau sekali 2 tak angkat tu pepaham jer lah.. tak tau orang tido ka? Dah tengah2 malam..

Bawak-bawaklah fikir... Bukan kite nie berkira atau pandang rendah.. Tapi pi…

Happy New Year...

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Rasanya tak terlambat untuk Anne ucap HAPPY NEW YEAR untuk semua blogger dan juga pengunjung setia blog Anne yang masih sudi menjenguk blog Anne yang kurang diupdate kera kesulitan waktu. Apapun... Harap anda semua bersemangat menyambut tahun baru 2011...

Azam tahun baru.. penuh dengan semangt baru.. Harap-harap tahun ini adalah tahun yang lebih bermakna daripada tahun yang sudah-sudah...

tapi ada juga antara kita yang azam tahun lepas pun masih tak tercapai lagi.. Emmm naper ek... Renung-renungkanlah...
Azam tahun nie...emmm BIARLAH RAHSIA

Tapi sambutan tahun baru nie biasa jer.. memang tak penah sambut pun... Sambut kat tempat tido jer... hu..hu.. (tido itu penting....he..he...)

Tapi tahun baru kali ini didatangi dengan pelbagai sakit... selalu jer nak demam.. Emmm takper.. |Mungkin Allah sedang menguji Anne.. Insyaallah dapat dihadapi dengan penuh keimanan...  Apapun.. Anne doakan anda semua teruskan dengan semangat tahun baru dan dapat m…