Sunday, January 23, 2011

Pesta Lilin Pengkalan Balak

Lama tak main Pesta Lilin.... Ha...Ha.....
Korang mesti dok pikir apernyer pesta lilin nie?


Ala... Al kisahnyer... Semalam... Satu Pengkalan Balak Takder Karan.. aka... Takder Letrik lah per lagi...

Sumer duk pusu-pusu pakat mai beli lilin... Teruslah berkejaran ke kedai yang masih duk buka... Especially kedai kat taman akulah.. Per lagi.... Best gak tengok gelagat mereka nie....

Mau dekat 20 keluarga yang gi serbu kedai nie.. Pisang panaslah jawabnyer....

Aku duk gelak tengok toke kedai tu... duk teriak... "Pisang panas... Cepat-cepat... Dah nak abis nie" Hu.hu... Bayangkan da lah sorang budak nie beli sampai 5 kotak lilin lak tu... lilin tu sekotak ader 6 batang... Makan lilin per.... Pas 2 orang kat belakang duk bising.... : Nie giliran banyak lagi... Satu2 sudah" ....

Limit..Limit dek... Orang belakang nak gak....

Ader gak yang duk termenung ... agaknyer duk pikir.. lilin dah abih nie... hu..hu...
Sumber dari paparazi mengatakan.. Lilin kat kedai tu telah sold out....

Order jangan tak order lagi...
Hu..hu.... Luper nak amik gambar time tuh.... Lau tak leh tengok gelagat mereka hu...hu...

Macam..macam.. Sib baik kat taman nie letrik ader... hu..hu... Alhamdulillah...


3 comments:

sI tEDI said...

pengkalan balak, melaka ke? tak join tgk 3 mangsa bunuh tu ke?

Ms. Ann said...

@sI tEDI


tau tu... hu..hu.... yang kene bunuh tu pun yang da bukak kedai kat taman tempat tinggal sayer.. hu..hu..

En. Epai said...

kehhh....aku ingat pesta aper tadi...waaaaa

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...