Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Thursday, July 28, 2016

Kuah Durian The Making

Buat kuah durian pagi2 sebelum ke ofis.. dari lebihan durian yang ada... emm sedap dimakan dengan roti...

Al kisahnya rakan di ofis tak makan durian.. tetapi kalau durian yang mix dengan makanan lain dia makan.. uihhhh rugi...

So bermulalah memasak kuah durian..  habis bau satu rumah.... hihi. tapi baunyew sedap.  Sempatlah merasa bersama sebentar. Kite masak jew bila ada mood.. tak berapa manis sebab manisan dari durian sudah ada...

Kesimpulannya rakan2 ofis cakap sedappp amat... hihiii...

ada yang xmakan durian sorang staff pakistan nie.. suruh dia try tanpa bgtahu apa benda yang dia makan.. Siap komen.. great taste.. dan dia tanya.. "what is this?"

we all said.. kuah durian... once he know durian.. he said.. oh my god.  not good... haha.. but the first words and comment is trully from heart.. no cheat..

well i masak sekali jew.. banyak kali memang tak lah.. bukan senang nak dapat i masak.. bila ada mood.. apapun.. hope they all enjoy eating..

#gambar takda.. malas nak snap...

Saturday, July 23, 2016

Saya mahu cinta Awak

Mesti ramai gugurl2 yang selalu dapat sms atau whatsapp rambang begini. Biasanye foreigner yang hantar dari Pakistan, Bangladesh dan seangkatan dengannya..

Motif mereka nie sama sahaja.. Couple dengan orang melayu atau malaysia .. kahwin untuk dapatkan warganegara Malaysia.

Pekerja di tempat anne kerja pun berusaha nak cari isteri orang melayu malaysia sebab nak jadi warganegara Malaysia..

Tapi kesian, selalu kena tipu dengan couple dia.. huhu... duit berabis.. tapi satu pun tak dapat.. bagus2... biasalah..

Apapun hati2 ye kawan2 yang dapat whatsapp sedemikian.. mereke tak kisah hantar gambar mereka..  Hantar messege rambang begini..

ishhhh nasib nombor co. bukan personal no.

Tuesday, July 19, 2016

Aku dan Bidadari Humaira


Hai.... lama juga tak upload gambar personal... Saya dan bidadari saya ketika Hari Raya Pertama 2016. Raya berdua sahaja... Kami beraya di kampung satu lagi di Temerloh Pahang. Memang setiap tahun disitu...

Balik kampung bersama seluruh keluarga tercinta, mak, ayah, adik2, ipar dan anak2 buah. 
Kebiasaan saya drive kereta saya, ayah drive kereta dia, dan 2 buah kereta lagi dipandu adik lelaki dan abang saya. 

Alhamdulillah 3 tahun berturut raya berdua dengan keluarga.. Drive jauh.. sendiri,. janji Happy.. Paling seronok bidadarilah... Biasanye kalau lalu dekat area Bera atau dah masuk ke area sungai pahang.. amat berharap dia tidur... hahaaaa.. jahat!!!

Sebabnya bidadari akan request..
"Ibu... adik nak sungai.. nak sungai... nak sungai" ha.. sudah.... 
yang jenuh kena layan.. makcik2 nyelah.. i drive..confirm tak boleh layan... sobar jerlah..

Apapun life must go on... happily ever after..

Family Besarku Hari Raya 2016


Throwback Edisi Raya 2016..

Selamat Hari Raya Aidilfitri Semua..
Inilah keluarga Besar Bidadari Humaira...
Alhamdulillah, tahun nie semua keluarga dapat berkumpul bersama.. bukan senang 12 adik beradik berkumpul bersama..
Kami suka simple-simple sahaja..
pagi2 gelap, bersalam-salaman bermaafan .. kemudian bergambar dan makan bersama.. lepastu baru ke Masjid sembahyang Sunat hari raya...

Alhamdulillah Syukur...

Apapun... tetap bergembira walaupun beraya berdua sahaja bersama bidadari 3 tahun berturut...
Nikmat Allah swt berikan sedikit atau banyak tetap bersyukur.. Mujur keluarga ada.. sayang bangat sama kami...Love u all..

Monday, July 4, 2016

Shell Malaysia : Sampul Raya


Cantik sampul Raya nie dari Shell... Kuning Hijau..
My favorite Macthing Color.. 
So bagi siapa yang nak sampul raya nie boleh isi Minyak Petro di Shell ye..
Tapi tak tahu masih available lagi atau tidak.. lusa dah raya kan..

Anne dapat 2 pack.. abang petrol pump tu bagi.. Mekaceh..

#memang selalu isi minyak dekat Shell.. terbaik!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016, Maaf Zahir Dan Batin


Assalamualaikum dan salam Aidilfitri...

Dikesempatan ini saya Anne, pemilik Blog ANNSCAPE inginmengucapkan Selamat Hari Raya aidilfitri buat semua pengunjung dan Pembaca Blog saya. Saya mohon maaf seandainya Penulisan saya didalam blog ini menyinggung perasaan pembaca atau ada penulisan disini tidak sesuai. Maafkan saya.

Saya doakan anda pembaca semua, berbahagia di Hari Raya Yang Mulia ini. Insya Allah.
Akhir salam dari saya....
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir & Batin

Ingatan Tulus Ikhlas
Anne & Bidadari

Saturday, July 2, 2016

Bidadariku Cepat Sembuh

Dah seminggu... malah sebelum nie pun masih tak berapa.sembuh lagi bidadariku... Harap awak cepat sihat...
Dari ibu balik sampai kamu terlena tak henti2 kamu berbual dengan ibu.. Macam-macam pertanyaan yang perlu ibu jawab.. emmm ibu jawab semampu ibu nak... Tapi untuk membohongi kamu tidak sekali-kali..
Tak senang ibu lihat kesukaran kamu bernafas.. hatta masa tidurmu sekarang... Moga cepat sembuh.. biarlah raya ke tak raya ker.. asalkan kamu sihat...

Friday, July 1, 2016

Dia Imamku

Syukur Alhamdulillah....
Melihat susuk tubuh itu...
Tenang hati ini...
Imamku yang selalu menyenangkan hatiku disaat adanya waktu bersamaku...
Ayah pada bidadari yang tersayang... walaupun waktunya amat terhad bersama bidadariku
Itulah insan yang selalu cuba mencari waktu buat aku... buat kami...
Walau atas apa alasanpun difikiran...
Bagiku... dialah terbaik buat kami...

Menjadi imam disaat solatku tika ada kesempatan...
Menjadi penyakit hatiku disaat sambil lewanya melayani perbualanku...
Menjadi kerinduan pada bidadariku...
Menjadi mangsa gomolan bidadari tatkala ketemu...

Terpancar wajah letihnya kadang terlihat...
Yang sering dia sembunyikan...

Ya Allah....
Kau mudahkan urusan suamiku didunia dan diakhirat...
Kau berikanlah kesihatan tubuh badan yang baik buat dirinya...

Ya Allah...
Jadikanlah kami isteri yang mensyukuri atas apa yang suami kami berikan..
Atas tiap kebaikannya pada kami...
Atas tiap pemberiannya pada kami...
Atas setiap pengorbanannya pada kami...
Ya Allah...
Kekalkanlah ikatan kami hingga ke jannahmu..
Aamin...

Theme Support

I'AM BLOGGER

Blog Archive

MY READER

MY ONLINE STUFF (Sampingan)

Tuan Tanah Ye!

My photo

Write To Express My Thoughts And Feelings,
Like Simple. Not Talk Too Much Unless Needed.
Done!