| DASHBOARD | HOME | TUKAR LINK |

Tuesday, October 22, 2013

Bila menangis tak henti-henti

Kalau dahulu bila dengar anak kecil atau bayi menangis tak henti-henti... Dalam hati kata.. Alahai... apalah ibu dia tak pujuk bayi dia nangis. Bising dengarnya... Tak pandai nak pujuk ke?

Tapi sekarang... Sendiri rasa... Baru tau.. Bukannya tak dipujuk.. Bukan tak diberi susu... Baru tau rasa macam mana... Bukan mudah... Lebih-lebih lagi bila sendirian yang kena lakukannya.

So.. Inilah masa untuk mengetahui... Who we are before. Kepayahan dan kesusahan ibu kita menjaga kita dari bayi sampai dah besar panjang.

Kalau ditanya susah ke nak jaga bayi yang kecil... Jawabnya... Alami dulu baru tahu susah atau senang. Apa yang perlu ada adalah... Sabar bila bayi menangis atau meragam. Emmm kadang terselit gak rasa kurang selesa.. Tapi sabar juga.. Apalah yang mereka tahu...

Apapun... Muah...muah... Sayang bidadari ibu... Si pipi merah...

Puk Amai-amai
Belalang kupu-kupu
Tepuk humaira pandai
Ibu Upah air susu...

Notakaki: agaknye ikut perangai ibu, time preggy nangis je kut.. Tu yang bila keluar dia nangis je... Hurmmmmm xlogik! baby memang suka nangis pun.

Sempat lagi update... Yelah... Bile terluang sikit. Hari nie last nk update! Esok-esok xtau lagi ada lagi atau tak.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pesanan Pemilik Blog
1: Sebarang gambar & paparan dalan blog ini adalah dari pemilik blog, kalau adapun dicopypaste dari google
2: Sebarang pendapat di blog ini juga adalah pandangan dari penulis blog sendiri dan ia mungkin berubah mengikut keadaan dan situasi semasa.
3: Sebarang maklumbalas sila ajukan pertanyaan melalui emel ansof86@gmail.com

MY ONLINE STUFF (Sampingan)