Friday, June 17, 2011

Makan Tak Bayar

Macam-macam gelagat orang yang makan dekat kedai makan nie. Ada lah seorang cik adik nie (gurl k ) makan.. kat depan aku.. makcik kedai tu dah kira berapa yang dia patut bayar.. Lepas tu.. Dia bangun dan ambil buah tembikai tuk buat pencuci mulut la tu....kemudia dia terus gi bayar...

Anak makcik tu yang ambil duit dia.. Last2 makcik tu tanya budak perempuan tadi dah bayar belum.. Ank dia jawab dah bayar... Buah nie kira tak? Anak dia kata takder... Dan makcik tu merungut dekat aku pulak..

Apalah dah makan tak bayar.. Perempuan tu pun sama gak.. Cakaplah tadi ambil buah.. So bayar lah sekali.. Ni dia diam jer.. Hu..Hu... (dpat makan buah free lah tu..)

Mcam2 ragam.. Ada jugak ragam orang makan nie.. dia ambil lauk banyak.. tapi dia selindungkan lauk yang dia ambil dibawah lauk2 yang lain.. Macam nie punya orang pun ader.. Berkat ke tidak yang dia makan tu? emmm fikir-fikirkan lah.....

ps: dah makan bayar... yer.. jangan tak bayar..

6 comments:

puteri ain said...

macam2 dah dunia sekarang ni -_-"

Mr Rileks said...

buat-buat lupe konon... mmg sah dia berak kuar taik r mkn x bayar.. eh, mmg kuar taik kan... :P

siti nurkhijah said...

huh aloh... menda makan tu..jadik darah daging bleh plak tak bayar..makcik tu mesti x halalkan...

Ms. Ann said...

tau takper.... makan tak bayar.. wat2 luper... emm.. dalam hati kata selamat... jimat duit.. tapi.. xtau...apa yang bakal diterima nanti..

Anonymous said...

sokong
doser makan tak bayar

Atika Farha ;D said...

HAAH, part sorok lauk tu mmg always jadi especially kat asrama lelaki. tak faham jer. haram kot.

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...