Saturday, May 21, 2011

Korang Balas Tak Komen Yang Pembaca Letak Dekat Entry Korang?

Panjangnya tajuk... Emm.. Takper... Tetiba tadi menjengah blog-blog terpilih yang menjadi pilihan hatiku... Eh..Eh... Pilihan hari nie...

Nak tanyalah... Kalau you all buat entry, tak kisahlah apapun jenis entry yang korang letak.. Tak kisah bab cinta ker, personal ker, kereta ker, nak ngutuk orang ker, segmen @ kontest @ apa saja yang sewaktu dengannya...


Apabila ada saja komen yang ditinggalkan dalam entry tersebut... Adakah you all balas kesemua komen tersebut? (Maksudnya korang sebagai pemilik blog balas tak komen tu? @ korang just baca and publish saja kesemua komen tersebut tanpa menbalas komen tersebut?)


Tapi aku suka blog nie... emmm bukan nak bodek... tapi suka tengok cara dia... Setakat nie yang aku jumpalah... aku suka cara Abang Zam @ Aried... Mereka akan balas setiap komen yang blogger lain tepek kat bawah entry mereka...  (Walaupun aku blogger gurl.. & depa 2 man...aku tak kisah.. tapi bagi aku.. aku suka cara dia... gud... Harap blogger lain cam dia gak.. termasuk aku...) Penat-penat komen just publish jer... Tak dibalas pun.. hu..hu...


Ada juga blogger yang just publish jer.. tapi tak balas pun... Mungkin mereka ada pendekatan lain untuk membalas kesemua komen-komen tersebut...


Tapi ... kalau terlalu banyak komen macam mana tu yer? Jenuh nak balas tu... Emmm.... Tapi atleast balas skit.. mana yang termanpu.. Jangan biar orang mengomen sahaja... tapi kita tak balas komen tersebut... Pilih komen yang perlu dibalas... Buatnya orang yang komen tu bertanya dekat tuan punya blog.. Tapi tak berbalas pun... Emmm.. Ape cer...


Pendek kata... Mari kita balas komen yang orang beri... Kalau tak larat nak jawab sume... Buat satu komen.. khas untuk semua yang komen kat entry kita... Done!!!


ps: rasa tak penah dapat komen yang banyak.. takat 1 2 komen ader lah... takderlah sampai 10, 20, 30, komen sehari...blog xpopular..huk..huk..janji hati manyak shenang wo...

13 comments:

alongxp said...

saya balas at least 80% komen2 yang ada kat blog sy,yg 20% lg tu, sy tak balas sbb komennye langsung xde kaitan ngan entri, contohnye.. best.. huhu... hai... yang pendek2 sy tak bls,sbb tak tau ape yang patut balas, komen penting beb... huhu

Ms. Ann said...

@alongxp

betul tu along.. thanks bagi komen...betul tu... sebab tu kite pilih mana yang sesuai untuk dibalas.. gud..gud...

Warna Warni Kehidupan said...

kalau tak sibuk aku akan sedaya upaya balas sume komen..tapi kalau tak sempat mungkin lambat sikit nak balas jejaknya..

Ms. Ann said...

@Warna Warni Kehidupan

kdang2 kita terkejar masa untuk menbals komen2 pembaca dan juga masa untuk perkara lain.. ada yang lambat atau yang cepat..

(*_*)

CT NoArIzAh ArIs said...

Saya juga ada buat enty bab komen mengomen ni... sila terjah cni >>>>>

http://ummi-ieraakmal.blogspot.com/2011/05/entry-last-sebelum-aku-tidor.html

Ms. Ann said...

@CT NoArIzAh ArIs

terima kasih izah.... saya akan ke belog awak.. terima kasih... jom komen jom balas

alongxp said...

@Ms. Ann btul2...hehehe

rayne rawt rawt said...

betul2.. dlu rawt rawt balas je komen orang lain . tapi sekarang pilih yang patut dibalas . hehe

rawt rawt dah jadi orang gaji !! http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/05/rawt-rawt-dah-jadi-maid.html

khunsuriyatit said...

saya balas komen..tapi ada skali ada yang letak komen guna bahasa ape ntah ..langsung x paham...hihihi

nabila saat said...

balas..harus..!!

Ms. Ann said...

@rayne rawt rawt

betul rawt2... balas mana yang patut dibalas.. kalau takat yang tak perlu dijawab... takper lah..

Ms. Ann said...

@khunsuriyatit

guna bahasa yang tak difahami abaikan.. takut tersalah tafsir la pulek..

Ms. Ann said...

@nabila saat

ye nabila.. harus..harus.. nie tengah balas nie..

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...