Thursday, March 4, 2010

Kata Aku?

Genap setahun aku bekerja di sini..Pelbagai pengalaman yang aku dapat
Aper yang tak penah aku study masa kat u dulu aku dapat..
Ingat nak terus continue dengan job nie..
Tapi melihatkan keadaan company yang sedemikian ruper
Aku rasa better I get new job…
Walaupun sayang ngan company nie,

TAPI…

Mak aku kata
“ syang nak buat aper..Bukan company ko! Cari kerja lain…”
Begitu juga kata2 kakakku
“ Meh sini sijil ko..along carikan kerja..Nak tunggu awak entah sampai biler”
Kata Abang aku pula
“Carilah kerja lain..Awak boleh dapat kerja lagi bagus dengan kelulusan awak tu..Gaji lebih tinggi”
Kata kawan-kawanku
“Anne cari jer keje lain, apa yang ko buat tak setimpal dengan aper yang ko dapat”
Kata..orang yang paling… aku sayang
“Terpulanglah dekat awak… Nak kerja kat mana pun..kalau boleh dekatlah sikit..Jangan kerja jauh..Kat Bandar Melaka ker..Lagi senang..Tak sanggup nak jauh-jauh”

Kata aku???…….”Entahlah… Asyik ikut Cakap orang jer…Bila aku nak dengar kata aku sendiri??? "
Ya Allah kau bukakanlah jalan kepadaku untuk mencari sesuatu yang lebih baik untuk kehidupanku disamping membahagiakan orang sekelilingku.
Amin….

No comments:

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...