Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Journey To ExtraOrdinary Life

Thursday, June 8, 2017

Jom tukar background Facebook Post

Semakin hari banyak pula yang tukar-tukar gambar...
Terikut-ikut pula. Tapi bagaimana mereka tukar background post tu.

Anne pun tercari-cari juga.. Tapi senang jer.. Nak buat sendiri tak tahu. Tapi cuba cara nie.



Kalau you all jumpa sesiapa yang update post ada background yang menarik. Boleh lah korang try.
bawah posting tu kan ada suruh korung try background tu.. So Klik sahaja "Try it"


Lepas tu jadilah macam nie. Taiplah apa yang ada dalam minda korang tu.. dan post.
Senang jer..


Selamat mencuba.
Ada backgound lawa sikit kan..



Cara buat status facebook dengan background gambar

Facebook sekarang memang menjadi medan sosial terbesar didunia dengan jumlah pengguna lebih dari 1.7 million.. Begitu banyak pengaruh facebook ini. bukan sahaja dikalangan remaja, malah dewasa, personal, dan business person. Semuanya gunakan facebook, medan paling mudah dan senang serta lebih interaktif abad kini.

Penulis pun tak terlepas dari medan Facebook.

Sekarang Facebook ada banyak perubahan. Dahulunya bila kita buat posting hanya tulisan sahaja tiada background warna atau gambar. Sekarang wow.... dah jadi kesukaan..Sebab macam macam gambar boleh dijadikan background.

Jom tengok contoh-contoh yang ada.


Tetapi, perlu lah Update Versi Facebook terbaru.
Saya update version berikut. tetapi Facebook aplikasi selalu akan ada Update. Jadi anda harus pastikan Applikasi Auto Update.


Cubalah you all try .. Mesti suka kan.. daripada plain color sahaja. Boring..

Macam mana nak dapatkan background gambar pula yer??? KLIK SINI

Sekian Sharing dari Anne...
Selamat mencuba..

Theme Support

Tuan Tanah Ye!

My photo

Write To Express My Thoughts And Feelings,
Like Simple. Not Talk Too Much Unless Needed.
Done!

Jom Klik!

Popular Posts

Blog Archive

MY READER

MY ONLINE STUFF (Sampingan)