Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Tuesday, December 29, 2015

Tips Menabung Dengan Mudah

Masa-masa tengok televisyen... rasa nak selongkar handbag...

Oh banyaknya RM5.... Nasib yang baik untuk Saving 5 ku kerana dia MAKAN BESAR harini..

dan.... Nasib kurang buat Expensesku.. Sebab expenses berjaya di CUT... hihiii...

Zaman2 sekarang nak menabung dan menyimpan alahai sangat susah.. Jadi disiplinkan diri untuk ber"Pantang ".

Inspirasi dari bos...

"i ajar you one tips nak simpan duit.. Kalau kau belanja dapat balance duit RM5.. kau simpan... Jangan guna... apapun jadi kau jangan guna"

" i tell you ya... at the end of the month or year.. you tengok berapa you boleh simpan.. RM5 xbesarlah.. kira tengah2.."

Ok.. i pun buat.. Alhamdulillah... berjaya... menyimpan...

Ok jom berpantang RM5...

Oh Diriku

Semua orang nak selim melim... Cantik.. Puteh melepak...

Qu Puteh... Qu Puteh... Baru Lah Putih...

Terlajak larissss kau....

Tapi kite biasa2 jer... Tak kurus.. malah bertambah2 berisinya... OMG.....

Nak kata makan banyak tidaklah... Jarang makan... Kalau buka peti Ais memang xdalah makan2 yang boleh menambah kalori...

Bila perlu baru beli... Sebab nanti tiada orang yang makan... Ku... memanglah tidaknya..

Tapi semakin hari rasa semakin bertambah...
Keinginan Nafsu pun semakin down... ishhhh... bahayes nie...  Cepat letih... Cepat mengantuk..

Alahai...
Terimalah hakikat dirimu bukan muda lagi...
Terimalah hakikat dirimu tak seselim dulu...

erkkkk..

Sabar ye.. insya allah boleh sihat semula..

Monday, December 28, 2015

Ibu... Layang-layang

Lama tak kesempatan bawa bidadari jalan-jalan, sementara ada waktu sikit bawalah...

Dia sibuk nak sungai... Masa solat di Masjid Selat Melaka dia tak sabar nak tengok air...

"wahhhh besarnye...." dia tunjuk air masa dekat masjid...
"ok.. jom ikut ibu solat dulu... pastu kite tengok"

Punyalah suka dia.. Lantai luar masjid selat panas.. dia selamba jer pijak.. emmm kental betul sikecik nie.. Asalkan keinginan dia diperolehi...

Ok.. ibu suka awak.. hu.huuu..

Malamnya tak kemana... duduk rumah sahaja... rehat2.. mujur anak2 tidur awal.. boleh releks.. erat betul pelukan dia.. xmahu lepas..

Esok episod sungai lagi... oh anakku... berapa banyak sungai da...

Ajak g zoo taknak.. naik beca taknak.. shopping xnak.. tengok buaya lagilah xnak..

"dik... kite tengok buaya nak x?"
"xnak la...."hihiii maraj betul tu..

Sampai pantai klebang.. aka dataran 1 malaysia. suka dia.. panaspun panaslah.. janji keinginnan dia diperolehi...

Cakap panas pun xnak dengar.. nasib sempat capai.. kalau tak dah dia masuk air tepi pantai tu...

Kotor juga air tu.. macma manalah ada orang boleh mandi situ.. erkkkk

Dia nampak orang main layang-layang...

"Ibu... ni apa ni..."
"layang2..."
"nak layang2.. nak layang2"

belikan dia layang2 kecik... pandai pula dia main..

dah puas baru gerak balik kampung... redah jer.. tak biasa urus sendiri.. tapi harus uruskan sendiri .. bila kita mudahkan urusan orang lain.. Allah set akan mudahkan urusan kita kelak..

hihi... nie saja coretan timing dah ngantuk..
nak tulis panjang2 nanti bosan..

erkkk mana ada orang baca.. bebel sensorang..

Wednesday, December 23, 2015

Hidup Simple

Hidup memang susah... tapi kita boleh mudahkan ia... Insya allah... Pilihlah jalan yang diRedhai Allah swt...

Sentiasa tersenyum dan hadapi setiap dugaan dan cabaran yang mendatang....

Insya allah pasti mudah...

Thursday, December 17, 2015

Untuk Suamiku

Apa adanya kamu.... itulah yang kiterima..
Kerna... Allah telah hadirkanmu untuk diriku
Kurang lebih.... kau tetap suamiku dunia sampai syurga...

Tuesday, December 15, 2015

Syukur Setiap Waktu

Alhamdulillah.... syukur setiap waktu yang Allah swt kurniakan pada kita...
Bersyukur kerana diberikan kesihatan tubuh badan yang baik...
Bersyukur diberikan kehidupan yang indah lagi sederhana...
Bersyukur kerana dapat melayari kehidupan yang baik tanpa gangguan masalah besar yang membebankan...
Bersyukur juga dapat laksanakan tanggungjawab sebagai isteri, suami, anak, ibu, ayah, dan sebagai khalifah diatas muka bumi Allah swt...

Dan haruslah bersyukur setiap nikmat yang Allah swt berikan sedikit atau banyak... mudah atau sukar... pasti ia yang terbaik untuk.kita...

insya allah..

Coretan dari hati ke hati...
Anne... ibunya humaira

Theme Support

I'AM BLOGGER

Blog Archive

MY READER

MY ONLINE STUFF (Sampingan)

Tuan Tanah Ye!

My photo

Write To Express My Thoughts And Feelings,
Like Simple. Not Talk Too Much Unless Needed.
Done!