Sunday, August 24, 2014

Maman orang gemencheh

Alhamdulillah... Masa terluang ini boleh lah update sikit blog nie... Sini jer tempat nak berkarya.. Tempat lain macam tak proper jer.. Mcm malas jer... Privatekan je lah yg lain tuk sementara waktu.. Dah kata nak berubah.. Harap2 bertahan lame perubahan itu.. Hihi....

Oh ye.. Saja nak share satu makanan yang terkenal dan femes.. Gulai maman atau rendang maman.. Memang popular dekat daerah terchentaku Gemencheh, Negeri sembilan.

Hari nie taknak share gulainya.. Nak share gambar sayur maman yang fresh.. Ley tengok gambo kat bawah nie..

Sayur nie pahit.. Tapi ubat kan.. Kalau kena cara masaknye.. Tak pahit tapi manis2 gitu...

Cubalah kalau bran...

No comments:

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...