Gatal Merenyam!

Tajuk tak boleh tahan...
Yelah.. sebut gatal menrenyam orang kata... aippp dah gatal memanglah merenyam...
Jangan salah sangka.. nie bukan gatal-gatal yang gitu-gitu..
Nie gatal-gatal penyakit di kulit..

Ada yang alahan dengan makanan, air, sabun,... dan ape-ape sajalah..
Sekarang nie memang tengah gatal merenyam.. Tak tahu why it happen.. dah banyak hari.. Still tak elok-elok lagi.. Jumpa doktor pun sudah.. Injek lagi tu... Masih tak ok-ok..

So.. if teruk juga.. kena pergi jumpa doktor pakar...
If masih tiada perubahan lagi..

No choice...

Ubat kampunglah jawabnyer..

Why?????

Kata orang manalah tahu... kut-kut termakan sesuatu yang tak baik.. or ada something yang tak kena.. or whateverlah... emm bukan taksub.. tapi kena berhati-hati... zaman sekarang manusia semakin mengundur.. Semakin advance semakin mundur.. Harap-harap hanya alahan biasa.. sian bidadari pun terkena tempiasnya.

Makanan yang patut dielakkan buat masa ini..

Seafood... emm mujur tak makan sangat seafood..
Daging, ayam.. ada beberapa jenis ikan yang tak boleh dimakan..
Alahai..... Vegetarianlah jawabnyer..

emmmm Sedap juga makan sup sayur brokoli... sayur everywhere....
Balik nie singgah pasar beli sayur lah.... cari yang freshy...

emm jupe lagi...

daaaa....daaa,,,,,

Comments

Annaz Mohd said…
Gi klinik la..
Cepat sembuh, k..

Popular posts from this blog

Berani ke Nak Hantar Anak Ke Pusat Asuhan?

Jangan Pandai Mengata Orang... Tengok Diri Sendiri

Sharing: Mudahnya Menjemput Rezeki