Sunday, September 4, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri Buat Semua Rakan dan Taulan

Bahang hari raya masih lagi terasa walaupun hari ini sudah mencapai hari raya yang ke-6... Masih lagi terdapat aktiviti kunjung mengunjung ke rumah sanak saudara dan rakan-rakan.. Biasalah adat ziarah menziarahi harus diterapkan lagi.. Masa inilah kita semua menziarahi rakan-rakan kerana hari lain tentunya kita sedang sibuk bekerja.. dan masing-masing sibuk dengan urusan yang tiada pernah berkesudahan.

Anne pula hari raya pertama dah demam.. Tak berjalan mana-mana pun.. duduk berehat dirumah sahaja.. Tapi raya kali ini terasa sunyi... Biasanya hari raya pertama, rumah memang penuh dengan adik beradik.. riuh rendah.. bergosip-gosip.. terutama malam raya.. tapi kali nie tidak.. Masing-masing dah berkeluarga.. Jadi kene bertolak ansur..

Apapun.. Kita harus bersyukur terutama kepada yang masih lagi mempunyai keluarga dan ibu bapa.. Pulanglah beraya bersama keluarga.. mohon ampun dan maaf terhadap kedua orang tua kita. Hargailah saat-saat mereka masih lagi ada didepan mata kita.. Bayangkan pada mereka yang telah tiada.. Pasti terasa kehilangan dan kekosongan..

Janga hanya pada hari raya sahaja kita kunjungi mereka.. Harus diteruskan walaupun dihari yang biasa.. Agar ukhwah anatara kita terjalin mesra..Apapun.. Selamat hari raya.. maaf atas segala silap dan salah sepanjang anne menulis didalam blog ini.. Maaf andai ada yang terasa... Selamat Hari Raya Aidilfitri

No comments:

Ramadhan 2018

Salam Ramadhan... Dah 13 hari kita mengerjakan ibadah puasa...  dah Check diri? Sama ada kita dah laksanakan Azam kita tuk puasa kali n...