Friday, July 8, 2011

Semalam Punyer Hal... Adeh....

Walau dah berlalu.. Tapi kepenatan masih terasa... Sungguh sibuk betul keadaan sekarang nie.. Terkejar-kejar... Semalam... rasanya sibuk yang amat... Jawab call yang tak putus-putus.. Alhamdulillah ... rezeki.... Tengah hari bergegas pergi Wisma Negeri dekat MITC jumpa incik client... Adeh.... aku salah jalan pulak.... masak kene pusing... Last2 jumpa jugak.... he..he.. gud' lookin' Tapi muda dari saya pulak... He..he... Bagus ada anak yang prihatin dengan masalah kesihatan ayahnya... Alhamdulillah sejuk perut ibu yang mengandungkannya... Semoga ayah incik Azmee cepat sembuh.... Insyaallah..

Pastu jawab call lagi.. baru nak gerak balik... perut lapar gila nie.... hu..hu... Terus merewang dekat Maydin MITC.. Agak lama tak menyinggah disana... Lepas makan.. terus gerak pergi jumpa client lagi satu dekat Taman Merdeka pula.... Alhamdulillah.. jumpa jugak... Tapi jauh juga aku pusing...Almaklumlah... tak tau jalan.... Customer yang nie pulak.. Beli untuk emak dia.. Harap2 emak dia cepat sembuh... Insyaallah....

Dia bagi cash cheuqe adehhh... pi cari Maybank Malim tak jumpa... Aku pergi Maybank Jalan Hang Tuah.. Buat Penat jer... "Adik tak boleh cashkan dekat sini.. Adik kene cash kan dekat Maybank Taman Malim Jaya.." Huh.. Kan sengal aku nie... Penat  jer... Esok jer lah cashkan....

Sampai ofis... Duduk rehat sekejap... Layan Customer kejap.. Dapat urgent call minta hantar ubat dekat patient.. Kul 8 lebih.. gerak pergi ke sungai udang...Uh...Pegi sorang-sorang malam2... Beranikan diri juga.. Sedih bila customer tu tunjuk gambar cucu dia yang sakit Biliary Atresia.. Moga-moga adik Amsyar cepat sembuh... Insyaallah... Gerak balik Showroom smula pukul 10.30 malam... Dah la silau... Beranikan diri juga...

Sampai rumah.. mandi dan terus tido...  Beginilah kehidupan ku seharian.. Memberikan perkhidmatan dan bantuan kepada pesakit yang memerlukan tidak kira masa... Dengan harapan mereka cepat sembuh dan mampu menjalani kehidupan seperti manusia yang sihat... Semoga kesemua pesakit saya akan sembuh seperti sediakala.. Insyaallah....

2 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

sabar je la ye...kadang2 bila semua benda buat serentak mmg penat..even drive pun penat..

melaka kat mana?

Ms. Ann said...

@Nur Hawa Mohd Zin

anne dekat melaka raya lah hawa....

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...