Monday, June 27, 2011

Orkid Untuk Ibu

Sebut Pasal Orkid... Semua orang tahu.. Kalau diletak dirumah mesti cantik.. Kaum ibu-ibu minat untuk menanam orkid dan menyimpan koleksi pokok-pokok orkid... Termasuk mak anne jugak.. Sempena Karnival Usahawan Tani Yang Anne pergi ritu.. Anne sempat beli bunga orkid yang mak kirimkan... Tapi beli anak orkid la... Yang besar2 tak mau.. Jomm Tengok gambar...

Anak Pokok Orkid nie anne beli tuk mak..cantik x?
Yang Putih nie pun anne beli... he..he..
warna purple nie cantik .. tp mahalnyer... xingat nama dia apa
Yang putih purple nie cantik jugak.. lebih kurang sama dengan gambar kat atas tu...
Yang nie orang panggil orkid sotong... mungin nampak macam sotong kut...
Nie antara-antara orkid yang ada dekat sini...Nampak tak makcik2 kat gambar nie.. Depa beli banyak sungguh.. gila orkid nie...

Ha.. Nie dua orang adik anne yang kecil.. Anne bawa mereka teman anne.. he..he.. Sempat lagi nak berposing
Nie la yang anne nak share dengan you all semua... 
You all ada tanam orkid jugak ker?

2 comments:

Gadis Kampung said...

GK pun suka juga bunga orkid nie...cantik sangat bila dipandang...

Ms. Ann said...

@Gadis Kampung

cantik kan.. terutama time dia bunga..

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...