Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Tuesday, June 7, 2011

Agak Kurang Senang letak iklan camtu... Saya rasalah

Tuesday, June 07, 2011 Posted by Ann Mohamad 9 comments
Kebanyakan pemilik blog sekarang nie banyak yang meletakkan kempen iklan.. xkisahlah nuffnang ker, atau apa2 sahaja di tepi2 blog mereka.. atau dimana2 sahaja yang mereka rasa berpotensi akan di KLIK oleh para blogger yang masuk ke blog mereka.. kalau dalam nuffnang memang dah ader dia bagi guide kat mana nak letak iklan2 tersebut... So.. check balikla... Kalau nak ubah pun.. tengok2 la.. jangan sampai mengganggu pembaca.. hu..hu...  LETAK IKLAN NUFFNANG

Adalah menjadi sesuatu yang kurang menyenangkan.. (kenapa ayat aku skema sangat2 nie) kerana iklan yang diletakkan menjadi penghalang kepada pembaca untuk membaca entry anda dan melihat sidebar anda yang cantik molek tersebut...


Jadi bila nak clik scroll confirm ter click la iklan tu sama ada secara tak sengaja atau tidak.. Tak kisahlah aper korang punya strategi bagi mengumpul berapa banyak orang nak klik iklan tersebut...Tapi.. kadang2 agak menyusahkan bagi pembaca...

Sebab banyak blogger yang saya pergi macam tu.. hu..hu.. Ada gak yang ok.. yang tak mengganggu penglihatan... So... Korang punya blog korang punya suka... Tapi ambil kira juga kesenangan pembaca blog anda...
contoh yg sya rasa xmenyenangkan



ps: kalau tempat korang letak iklan tu ok tak metutup tempat nak dibaca dan dilihat.. confirm aku klik.. kalau tak.. maaf yer.. he..he... Mekaceh... maaf kalau ader yang terasa...

9 comments:

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

cuba tgk blog liya..m'ganggu x?riso jugak kalo readers x senang.. :)

Miss Annaz said...

betul tu, cik ann..
tu strategi dorang nk tambah isi tabung mereka..
hua..hua..hua..

Ms. Ann said...

@☂ LIYA LIYOO ◕‿◕

anne dah g blog liya.. ok.. menyenangkan amat.+ dah clik iklan..

Ms. Ann said...

@Miss Annaz

tul tu.. nak letakpun agak2 la,. hu..hu..

Ms. Ann said...

@Miss Annaz

tul tu.. nak letakpun agak2 la,. hu..hu..

puteri cahaya. said...

ms.ann macih ya singgah blog kiter and komen.. keep visit ya!.. jgn lupe klik nuffy sekali!.. he he

Ms. Ann said...

@puteri cahaya.

mekaceh putri..

Kathy Tuah said...

harap2 blog sy x mcm tu -.-'

embun d tengah malam said...

I JUZ LETAK SATU JE IKLAN NUFFNANG...SEKADAR HIASAN...SEBAB TGK ORG LETAK TERINGIN GAK NAK LETAK...HEHEHHEE

Theme Support