Friday, May 6, 2011

Aku Sesat Lagi

Wa.... tension betul hari ni. Kenapa Boleh sesat lagi ni.... Pagi-pagi lagi dah mendatangkan ketensionan... Pagi tadi lepas sarapan dengan Akak Housemate.. "Kak Izah" ... Dekat Restoren apa entah namanya.. Dekat area Apartment tempat kita orang tinggallah.. Pergi naik kereta masing-masing.. Lepas makan... gerak pergi ofice.. Anne gerak lambat skit jer.. terus salah masuk lorong kekanan... sepatutnya lorong kiri... Aisehhhhh...

Nak U-Turn ada tempat.. Melaka ni banyak jalan sehala.. So agak susah.. Anne terus jer lah ikut jalan... Yes... Yes nampak signbord menghala ke bandaraya... Zuppp... Alamak.... Salah lagi.... Termasuk ke lorong kanan... Trafic light pulak dah hijau... Terus ke kanan lalu depan Hospital Melaka... Hu..Hu... Wa...wa.... Salah lagi....

Emmm Teruskan jugak perjalanan... menghala ke batu berendam... Hu..hu.. Nasib baik ingat jalan tu... Sebab dulu masa praktikal selalu ikut jalan tu... So terus menghala ke Giant..dan melaka Sentral.. Jauh gila Pusing tu... Tengok kat meter minyak pulak dah tinggal 2 bar... So.. Terus gi Shell Jalan Hang Tuah.. Pam Minyak... Terus pergi kerja... Jauh jugak terpaksa pusing.. Kalu dah arif dengan jalan dimelaka senang... Sampai ofice kul 9.30... hu..hu....

Aiseh.... Apa nak jadi nie....

No comments:

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...