Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Journey To ExtraOrdinary Life

Friday, January 23, 2015

Siapa kata hidup ini selalu Indah

lama tak update dekat sini... maklumlah sibuk dengan urusan yang entah apa-apa.. mcam lah sibuk sangat ye...

kenalah sibukkan diri.. sebab segalanya dah banyak berubah...tak serupe dulu... dulu ada banyak masa sekarang masa dah tak banyak... dulu kurang stress sekarang makin bertambah stress rasanyer...

dulu rasa best sahaja.. tapi sekarang dah rasa macam tak best... dulu macam berkobar-kobar .. sekarang alahai... exited yang tak berapa exited... cer cite..cer cite... emm tak perlulah nak noticed sangat2 dekat sini... sampai satu dunia tahu ... kan..kan... bayang-bayang sudah....

siapa kata hidup ini selalu indah.... of coz lah... Allah swt dah bagi hidup yang indah bersyukurlah... kenapa harus ras tak indah... cer habaq!!

Tak indah sebab ujian melampau-lampau? emm Allah bagi ujian pada hambaNya seraya dan semampu daya.. sesuai dengan kemampuan hambanya... Allah takkan turunkan ujian yang hambanya tak mampu nak tanggung...

tak indah sebab apa lagi.. sebab tak kaya? sebab susah? ... kesusahan itu satu ujian juga... rezeki masing-masing.. Allah swt dha tulis setakat mana rezeki kita setakat mana.. jadi berusahalah mencari rezeki yang halal... rezeki yang diberkati...

emmm nak bebel apa lagi dekat sini..... ok.. tak apa dah...

bye....

0 comments:

Theme Support

Tuan Tanah Ye!

My photo

Write To Express My Thoughts And Feelings,
Like Simple. Not Talk Too Much Unless Needed.
Done!

Jom Klik!

Popular Posts

Blog Archive

MY READER

MY ONLINE STUFF (Sampingan)