| DASHBOARD | HOME | TUKAR LINK |

Friday, January 23, 2015

Siapa kata hidup ini selalu Indah

lama tak update dekat sini... maklumlah sibuk dengan urusan yang entah apa-apa.. mcam lah sibuk sangat ye...

kenalah sibukkan diri.. sebab segalanya dah banyak berubah...tak serupe dulu... dulu ada banyak masa sekarang masa dah tak banyak... dulu kurang stress sekarang makin bertambah stress rasanyer...

dulu rasa best sahaja.. tapi sekarang dah rasa macam tak best... dulu macam berkobar-kobar .. sekarang alahai... exited yang tak berapa exited... cer cite..cer cite... emm tak perlulah nak noticed sangat2 dekat sini... sampai satu dunia tahu ... kan..kan... bayang-bayang sudah....

siapa kata hidup ini selalu indah.... of coz lah... Allah swt dah bagi hidup yang indah bersyukurlah... kenapa harus ras tak indah... cer habaq!!

Tak indah sebab ujian melampau-lampau? emm Allah bagi ujian pada hambaNya seraya dan semampu daya.. sesuai dengan kemampuan hambanya... Allah takkan turunkan ujian yang hambanya tak mampu nak tanggung...

tak indah sebab apa lagi.. sebab tak kaya? sebab susah? ... kesusahan itu satu ujian juga... rezeki masing-masing.. Allah swt dha tulis setakat mana rezeki kita setakat mana.. jadi berusahalah mencari rezeki yang halal... rezeki yang diberkati...

emmm nak bebel apa lagi dekat sini..... ok.. tak apa dah...

bye....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pesanan Pemilik Blog
1: Sebarang gambar & paparan dalan blog ini adalah dari pemilik blog, kalau adapun dicopypaste dari google
2: Sebarang pendapat di blog ini juga adalah pandangan dari penulis blog sendiri dan ia mungkin berubah mengikut keadaan dan situasi semasa.
3: Sebarang maklumbalas sila ajukan pertanyaan melalui emel ansof86@gmail.com

MY ONLINE STUFF (Sampingan)