Friday, June 20, 2014

Oh Kedai Makan!

Berehat sebentar..

Salam jumaat penuh barakah... Tetiba-tiba nak mengupdate sesuatu dekat blog ini...
Baru balik dari kedai makan nun dekat sini.. Nama kedai memang dah nampak femes... Cuma tang servis dia.. alahai... moh sini anne cite..

biasanya dia niaga nasi ayam sahaja.. meh review sikit pasal nasi ayam dia.. Gambar tak ambik dan nama kedai juga dirahsiakan demi menjaga kepentingan dan menutup aib kedai..

nasi ayam: sedikit, mujur berasalah jugak nasi ayamnya
Ayam: sedikit...
Timun: kadang-kadang dah macam layu tak fresh
Sup: Kira oklah jugak....
Harga : RM5.00 kut...

Ini hari pergi makan.. so dia ada buat nasi campur... ada lah 2 3 jenis lauk + air sirap.. maybe pakej kut.. tapi tak ambil pun sebab tengk lauk tak menarik. orderlah NASI GORENG AYAM KUNYIT.. + MILO AIS...

Kira airnya cepat sampailah.. oklah jugak nak hilangkan dahaga. hampir 15 minit tunggu order sampai... datang seorang lelaki yang juga pelayan merangkap anak toke kedai..

"kak...nasi goreng kunyit tak ada..."
Punya terbakar rasa hati... cakap awal-awal tak boleh kew? Nasib baik memang tengah lapar... Pastu suruh dia buat nasi ayam je.. huh..huh..

Lepas tu pakin ramai datang kedai dia.. order nasi ayam juga.. nak bungkus...

Al-kisahnye... lambat servisnya... Nak tau????

Rupanya yang tukang potong ayam dan hidang nasi ayam toke kedai.. kira ayah merekalah... yang dua orang lagi amik order dan buat air.. emak dia.. memasak goreng-goreng dekat tingkat atas.. Orang duk berduyun-duyun.. ayahnye naik atas.. mungkin tolong buat goreng-goreng.. Anak-anak dia sibuk kehulu-kehilir.. orang yang tunggu dah naik geram...

takkan lah tak boleh buatkan nasi ayam.. nie nak tunggu ayah dia juga yang datang.. aduhai.. servis apakah ini????

Worse!!!!!

No comments:

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...