| DASHBOARD | HOME | TUKAR LINK |

Monday, June 16, 2014

Bidadari demam .... oh klinik kerajaan

Pagi2 around 3 pagi terjaga bila terasa haba panas... rupanya haba dari bidadari.. tak pernah panas macam nie... demam rupanya... pertama kali anak ibu demam sejak lahir....

mujut dia tak nangis... tapi kelihatan manja sahaja... alahai anak ibu.

pagi bawa dia ke klinik.. Ya allah.. lambat sungguh menanti waktu... datang jam 8.30 tapi lambat nya.. kelihatan nurse membelek2 buku2 kesihatan yang ada situ... dipilih- pilihnya.. bukan dah ada no giliran.. ikut sahaja lah.. nie dipilih-pilih.. alahaiiii..... anakku demam nie...

kasihan juga ibu-ibu mengandung yang masih menunggu giliran.. kemana perginya nurse-nurse yang ada... takkan hari isnin masih kosong lagi....

bidadari meraung-raung... mungkin tak sedap badan.. sampai giliran bidadari itu pun dah tengah hari...pergi timbang dahulu.. dinangisnya kuat-kuat.. sabar ye sayang.. kejap je..

masuk pula bilik nurse nak check suhu badan dan konsultation sekali... bla...bla... lepas tu kebilik 1 berjumpa doktor... doktor check suhu badan lagi dan badan bidadari yang gatal-gatal dan ada bintik-bintik merah.. doktor pyn check tekak bidadari... lepas check tekak bidadari nangis kuat-kuat... Ya allah sayang.. sabar ye... ada merah ditekaknya..  panas dalam...

doktor arahkan ambil darah... aduhai... suspek denggi ke... anak ibu dijaga rapi... takkan sakit gitu..

menunggu pula waktu nak ambil darah dibilik kecemasan... lagilah lama... bidadari dah mengamuk-ngamuk... agaknya kalau dia boleh bercakap pasti kata.. CEPATLAH SIKIT!!!!!

Bawa dia masuk bilik penyusuan... susukan dia dulu... apapun susu ibu paling berkhasiat....he..he... siap susukan pun nama dia xdipanggil-panggil lagi... huh..huh.... perut dah lapar tak sempat.sarapan... apa-apapun selesai urusan bidadari dulu...

nama bidadari dipanggil untuk ambil darah... doktor suruh baringkan dia.. bagai mengerti dia akan dicucuk.. bidadari menangis teresak-esak.. menjerit-jerit.. inilah kali pertama melihat bidadari nangis begitu... doktor bedung dia...dan ambil darah ditangan dia.. bidadari menangis tak henti2... sampai kelihatan biru bibir dia.. muka merah padam...

Ya allah.. seksanya ibu lihat... meleleh air mata ibu... rasa biarlah ibu gantikan tempat anak ibu.... selesai terus peluk bidadari... kuat sungguh dia nangis... keluar dari bilik tersebut semua orang pandang.... emmm mungkin suara bidadari nangis kuat sangat sampai kedengaran diluar...

kemudian hantar darah ke makmal pula... menunggu lagi...... dah dapat terus ke bilik 1 jumpa doktor.. masih tunggu lagi....

nama bidadari dipanggil... alhandulillah.. tiada denggi... menunggu giliran ambil ubat pula....

sampai rumah semula jam 1.15 mcm tu... terus bagi bidadari ubat dan tidurkan dia..

setengah hari di klinik... siksanya menunggu diklinik kerajaan... sabar jelah...

1 comment:

Ija Rased said...

moga bidadari cepat sembuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pesanan Pemilik Blog
1: Sebarang gambar & paparan dalan blog ini adalah dari pemilik blog, kalau adapun dicopypaste dari google
2: Sebarang pendapat di blog ini juga adalah pandangan dari penulis blog sendiri dan ia mungkin berubah mengikut keadaan dan situasi semasa.
3: Sebarang maklumbalas sila ajukan pertanyaan melalui emel ansof86@gmail.com

MY ONLINE STUFF (Sampingan)