| DASHBOARD | HOME | TUKAR LINK |

Tuesday, October 29, 2013

Ulat Buku Ambil Risk Management

Alhamdulillah.. genap sebulan sudah... bidadari berada disamping Anne. Bermacam kerenah dan ragam yang dapat dibaca.. Aduhai sayang.... Semalaman dia tak tidur.. asyik menangis sahaja.. sampai tak tahu nak pujuk bagaimana lagi...mata mengantuk.. keletihan.. lenguh-lenguh badan... Harus juga melayan kerenah si comel... Apalah yang dia tahu... Pengalaman yang mendewasakan sungguh.. Lebih-lebih lagi menjaganya sendirian... lepas mandikan dia baru lega sedikit.. pagi-pagi lagi mandi.. itu pun lihat dia tidur-tidur ayam... Apa-apa jelah sayang ... 

Dia dah senyap.. sempat belek-belek buku-buku yang ada.. Alamak... ini bukan Spesies Ulat Buku yang kuat membaca.. Tapi ni memang betul-betul ulat sungguh... Habis buku Anne dimakan semut... Buku-buku nie masa belajar dulu... Sayang sungguh.. 

Kata orang tua-tua.. kalau nak pandai.. rebus buku ambil airnya minum.. hu..hu... Semut ni lagi pandai.. Makan terus... Padanlah dengan tajuk buku nie.. "Risk Management" Ambil risiko betul makan buku-buku Anne ni... Macam-macam hal...

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pesanan Pemilik Blog
1: Sebarang gambar & paparan dalan blog ini adalah dari pemilik blog, kalau adapun dicopypaste dari google
2: Sebarang pendapat di blog ini juga adalah pandangan dari penulis blog sendiri dan ia mungkin berubah mengikut keadaan dan situasi semasa.
3: Sebarang maklumbalas sila ajukan pertanyaan melalui emel ansof86@gmail.com

MY ONLINE STUFF (Sampingan)