Posts

Showing posts from August, 2011

2 minggu sebelum raya

Emmm... toksah cakap banyak... Sememangnya warga Melaka amat memberi sokongan kepada peniaga yang berniaga makanan terutama pengusaha restoren ker, kedai makan ker @ yang seangkatan dengannya...

Fuuhhhhh padat giler.... toksah cakap... mengemut orang penuh kat tempat makan.. kedai @ food court.. Tak cukup meja kerusi tuh....

Biasalah.. 2 minggu sebelum raya orang sibuk membeli belah kesana kemari.. bersukaria bersama family.... emmm... mana ada yang nak makan dirumah lagi.... Makan luarlah.. apa barang masak.. ecehhhecehhh.. Tu yang tak cukup meja kerusi tu...

Emmm susah juga ek... bagi kami yang bujang-bujang.. nie nak makan memang tak cukup tempatlah.. kalau dah dipenuhi dengan family-family yang beranak pinak.. tak cukup dengan orang.. dengan troli barang2 lagi... Uihhhh ramai sungguh....

So.. jangan bermimpi nak berbuka dikedai makan... kalau nak cepat.. Sila booking awal tempat duduk yer... Agar anda tak tercari2 tempat untuk berbuka....

Pendek kata.. Berbuka dirumah... selamat..…

Hentikan sandiwara

Perlukah kita bersandiwara.. hanya sekadar untuk bermuka-muka.. atau sekadar untuk menutup kelemahan diri atau mungkin untuk meraih simpati... Hentikan sandiwara... lagipun ini bukan panggung ria... Tapi ini pentas dunia...
Kalau suka, katakan suka.. dan jikalau tidak... pergi sahaja.. Usahlah untuk bermuka-muka.. Berlagak bagai tiada apa yang berlaku... Mungkin.. rasa diri hebat.. tapi ingat ada lagi yang lebih hebat... Kalau rasa diri itu mengerti.. tapi ada lagi yang lebih mengerti...
Kalau rasa diri tak mampu...jangan pula berlagak pandai...Kalau tahu akan kelemahan diri.. Kenapa tidak perbaiki sahaja.. Tapi masih lagi bermuka-muka.. Manusia oh manusia.... Sampai bila turus bersandiwara... Pandai sungguh lakonan ... 
Hentikan semuanya.. kerna ia tidak akan lama... pasti kan terbongkar akhirnya... Masa kita sudah hampir tamat... Sedarlah......

Akhirnya...

Akhirnya.. boleh juga ku online waktu malam... Ha..ha.. Thanks.. Berguna juga my business card ek...
Emmm... Tapi tak ley online selalu nanti lalai pula.. Dah lah kerja tak cukup rehat.. Malam pula nak berjaga... Apapun... apa yang ada akan aku gunakan semaksimum yang mungkin...

Kepada incik-incik diluar sana... Sabar... saya akan datang kerumah anda... Sabar ek... Saya tak kelapangan... Wait ek.. Sabar separuh daripada iman... Takkan lari gunung dikejar... Saya sorang nak handle.. Tak terhandle dibuatnyer...

Emm... tengah fikir2 mana destinasi nak pergi esok...
tunggu....

Sian Sungguh Kamu...

Image
Assalamualaikum.. dan salam sejahtera...
Selamat Berpuasa...semuanya.. Lama sungguh tak ber"update" blog nie.. Maklumlah kekangan masa yang terlampau sangat.. Hari-hari dikejar dengan client... Handphone asyik berdering... Adoi.... Macam-macam..

Nasib baik bulan puasa.. Tahap kesabaran tu masih lagi ditahap yang boleh dikawal... Lama juga Anne tak blogwalking... memang tiada kesempatan.. Nie ada kesempatan sedikit cuma meng"update" sedikit sebanyak..

Sejak kerja disini.. emmm.. banyak gila perubahan berlaku pada Anne.. dan rasanya.. kerja kali ini amat bersesuaian dengan Anne dan Anne happy sangat-sangat... Walaupun sibuk tapi... amat mengembirakan... Apa tak sibuknya. kita seorang yang handle.. Insyaallah.. Amanah yang diberikan akan tetap diteruskan dengan jayanya...

Apapun... Selamat Berpuasa... Salam Kemerdekaan... Salam.,1 MAlaysia..
Ha..ha..

Dugaan Puasa Dibulan Ramadhan

Sehari sebelum menyambut Ramadhan lagi.. badan dah rasa tak sihat.. Tapi 2 3 hari sebelum tu memang dah rasa tak sihat.. Cuma kesibukan bekerja membuatkan kesakitan tu tak rasa sangat.... Bila tiba time puasa pula bertambah tak sihat.. Dengan batuk yang tak henti-henti.. Dugaan sungguh dibulan puasa.. Harap2 anne mampu untuk menjalani ibadah puasa dengan sempurna..

Walaupun rasa tak bermaya dengan kerja yang semakin hari semakin banyak.. Panggilan yang tidak pernah henti-henti... ada juga kesabaran yang nak terlebih had... Tapi dikuatkan juga...

Keadaan batukku yang agak kritikal ini... membataskan percakapanku dengan pesakitku... Ya Allah.. Ampunkan dosaku...