Personal blog. Bukan sekadar blogger. Tentang kehidupan, hiburan, informasi, segmen, giveaway dan contest, pendapat dan Pandangan Serta Nasihat. Perkongsian Dengan Rakan Blogger.

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru 2011

Hari ni adalah Sambutan Hari Guru... Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru di Malaysia. Terima kasih juga kepada guru-guru yang pernah mendidik saya sehingga menjadi seorang yang berpendidikan tinggi dan menjadi generasi yang berguna.. Teringat dekat semua guru-guru masa dekat sekolah lama dulu..

 Nie Cikgu Zila.. Dia ajar BM masa tingkatan 5 dan merangkap juga warden asrama masa form6.. teringat dekat perkataan yang dia selalu ucap... "Tu...La... Awak..." He..he... Apapun... terima kasih kerana mendidik saya... Setiap teguran dari cikgu tetap saya ingat... Cikgu dah kahwin belum? .. He..he...

 Nie pula cikgu Khoo.. Dia ajar Add Math... emmm sentiasa bagi pelbagai cara untuk selesaikan masalah add math.. walaupun susah sangat nak faham time tu... Apapun best la ngan cikgu... he..he.. Cikgu nie suka betul-betulkan spec mata dia yang asyik nak jatuh.. kalau cakap.. nampak gigi arnab dia.. he..he..

 Yang nie cikgu low... Dia ajar geografi dulu tak silap ar... Dia juga merangkap guru pengawas.. emm dia nie ok and cool.... Kalau dengar dia speaking Nogori... Uihhh leh tahan gak.. Tapi tatap ada slank chinese....

 Yang nie cikgu Maria.. Dia aja pengajian Am msa form 6... Dia nie mulut bisa and pedas... Tapi dia baik... Sapa tak kenal dia mesti kata mulut dia lazer n takda insurance... Tapi dia guru yang baik.. dan memberi sumber inspirasi..

 Nie cikgu Lee.. Cikgu akaun  saya.... emmm dia cikgu paling cute... Comel sangat2 if time dia pregnant... comel nyer... tengok body dia.... Dia akan ajar sampai faham... tak faham senang nak tanya.. dia akan bantu..

 yang nie cikgu Tuang/..... ramai tak suka dia.. sebab mulut dia yang agak.. lazer dan bising... tapi kesian dia selalu kene carutkan dengan pelajar.... Sian dia... Pelajar gelar dia Andartu... sebab tak kawin lagi... emmm jodoh tuhan tentu... dia nie ajar English... sapa tak siap kerja.. emmm siaplah... kene muluit lazer dia.. uihhhhh...tatut...tatut

 ha.... yang nie cikgu Stanley... Dia ajar pengajian perniagaan masa form 6... Dia nie best.,.. tapi tak tahan bau badan dia,... he..he... Tapi time dia ajar.. memang ramai tak ambil peduli.. kadang2 dia buat lawak dia gelak sendiri... he..he... Dia tanya.. dia jawab balik... Jarang nampak dia marah.... he..he.... Tapi dia best jugak..

banyak lagi cikgu lain.... tapi  tak sempat nak masuk banyak2...

Apapun mereka tetap terbaik....

Teringat kalau time ada event hari guru.. mesti ambil part dalam aktiviti... of coz lah conduct koir... he..he.. that my faveret part... 

Selamat hari guru....terima kasih kerana mendidik saya...

Tema Hari Guru 2011: Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara

0 comments:

Theme Support