Friday, July 29, 2011

Ramadhan Kian Tiba

Salam Jumaat Untuk Semua muslimin dan muslimat... Emm 2 hari saja lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan, Bulan yang Mulia penuh Keberkatan.... Pasti ramai yang dah membuat persediaan untuk menyambut ketibaan Ramadhan. Malah ada pula yang dah berkira-kira untuk menyambut Syawal... Emm cepat sangat tu..

Apapun... tak sabar nak balik kampung,,.. Mak kita dia bakar lemang.. yummy... taksabar... lemang paling best yang sedap dimakan... Best giler.... Jom.... Balik kampung.. Berpuasa bersama keluarga dan ibu ayah tercinta..

Mana nak dapat penapis air Beralkali RM599????.. Mampu ker nak beli sampai 2 3 ribu? Tak mampu kan... Ha.. nie peluang hebat... Kalau dulu RM1900.. sekarang RM599 jer.. Moh cepat... Belum tentu air paip dekat rumah tu bersih.. Meh test Ph meter..@ test klorin tester... 

Wednesday, July 27, 2011

Wow... Surprise...

Beginilah kerja seharianku.. Adeh... Tak terkemas nie... Iklan sekejap...
Kalau rumah you all xda penapis air lagi.. meh order dekat Anne...Memang murah gila2.. Priority bagi orang melakalah.. Sebab Anne dekat melaka.. Mana nak dapat penapis air Beralkali RM599.. Mampu ker nak beli sampai 2 3 ribu? Tak mampu kan... Ha.. nie peluang hebat... Kalau dulu RM1900.. sekarang RM599 jer.. Moh cepat... Belum tentu air paip dekat rumah tu bersih.. Meh test Ph meter..@ test klorin tester... 

Calling.. Calling Anne yer.. Xpun SMS jer...
No Phone... Ehem..ehem...(sesi berkenal-kenalan)
Dengan Seikhlas hati & seRela hatinya.. Anne Letak No phone kat sini ek..
013-6002842..(Blogger mula dedah no phone pada umum tuh!!!!!)

oh.. meja berselerak... bila nak habis kemas nie...

cepat.. promosi.. promosi... mana nak kejar nie... report... sume nak kenen buat nie..
p/s: emmm entry nie menjerat giler.. adehhhh.. aku yang terjerat...

Sunday, July 24, 2011

Lupe Tengok Jadual

Oleh kerana terlupa melihat jadual kerja... saya telah dengan rela hatinya bekerja dihati cuti.... Ha..ha... Padan Muke... Hari ahad yang sepatutnya bercuti pada minggu ini... telah dihabiskan dekat Showroom... Wa..wa..... Kalau tau dah lepak lama-lama dekat kampung makan durian banyak-banyak... Hu..Hu... 

Last-last menguap sorang-sorang depan netbook nie... Ngantuk gila... Nak replace hati ley tak? Sebab dah kerja hari ahad... nak cuti hari rabu ker... sebab nak rehat? He..he..He...

Cik Anne... lain kali alert sikit dengan jadual kerja.. Ni Asyik kerja! kerja! kerja!  Mane cuti kamu ek.... Bukan boleh dapat anugerah pekerja contoh pun.. Kalau buat sale juta-jutaan boleh lah... Ribu-riban pun... he..he.. insyaallah... Caiyok!!!!

Ngantuk la.......

Thursday, July 21, 2011

Notis Pemberitahuan

Salam semuanya.. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Peribadi Anne... Yang Tak berapa peribadi ni... Anne mohon maaf sekiranya tidak dapat membalas komen-komen anda di blog Anne.. Kerana kekangan masa yang Anne sedang hadapi sekarang ini...

Anne juga agak lama tidak meng"update" entri-entri terbaru... Tapi terima kasih kerana masih sudi untuk ke Blog Anne... Terima kasih banyak-banyak..

Anne sekarang agak sibuk dengan kerjaya.. Al-maklumlah kerja sebagai marketer.. banyak masa dikorbankan.. Jadi.. masa di di alam maya nie agak kurang sekarang.. Tambahan pula sedang bergiat hebat dengan promosi-promosi terbaru yang telah dilancarkan... Pada yang berminat.. bolehlah contact-contact dengan Anne... Promot nampak.... he..he...

Apapun.. untuk ketahui lebih lanjut... layari SINI

Apapun.... terima kasih semua....

Saturday, July 16, 2011

Kereta Dah Ambil.. Mana Duitnyer??

Terdengar khabar... Si Polan tu dah ambil kereta replika dekat rumah... Tapi.. Si Polan tu dengan muka tak malu... just ambil kereta... Tapi... tak pula dibayar duit!!!!

Hurrrmmmmm ingat ayah saya diam saja ker? Ayah saya diam sebab risaukan keadaan emak saya...
Kepada si Polan... Awak jangan ingat awak boleh lepas... Ingatlah... Tuhan akan balas semuanya... Bukan sekarang.. esok @ lusa @ tulat @ tahun depan... @ bila-bila masa sahaja... Ingat tu...

Hutang... tetap hutang....!!!

Ramadhan kian Tiba

by Google
Salam semua.. Ramadhan kian menjelma.. Emm.. pasti ramai dah mula bersiap sedia untuk menghadapi bulan Ramadhan bulan yang mulia.. Biasalah.. Kita sebagai umat Islam akan menunaikan rukun islam yang ke-3 iaitu Berpuasa Dibulan Ramadhan. Sudahkah kita menggantikan puasa yang tertinggal? Terutama kaum Hawa.. Jadi cepat-cepatlah kita menggantikan Puasa yang belum habis kita tunaikan.. (peringatan untuk diri sendiri juga)

Pada bulan inilah kita akan mengumpulkan segala amal kebaikan dan meninggalkan segala larangannya.. Insyaallah.. Janganlah kita cemari Ramadhan yang mulia ini dengan perbuatan yang boleh mencalar kemuliaan Ramadhan...

Apapun... Selamat Menyambut Kedatangan Ramadhan Yang Bakal Tiba Sedikit Hari lagi..

Friday, July 15, 2011

Segmen: Blogku Belum Popular

Hari nie anne teringin nak join segmen cik lulu... Meh join sesama..

Klik Banner nie ek..
Kenapa Belog Anne Belum Popular?

Sebab tak femes lah... Sebab tu tak popular... Teringin gak nak jadi popular... Macam mana ek jadi popular nie? Emm... Agak-agak ada tak kesempatan nak jadi popular ek... Uihhhh... popular gitu...Semoga popular dengan blog ini yer...

Thursday, July 14, 2011

Uihh,,,, Bahaya sungguh.. AWAS!!!

Get From Facebook

Bahaya nyer... Dik oi....

Kang terpotong habis... Macam mana tu?

Selesai dah...

Semalam anne cuti... tapi memang dah termaktub dalam jadual cuti hari rabu pun... Anne balik kampung renew roadtax & insurans... Sekali bercuti... terus dapat deman selesema... Dah 12 hari asyik kerja tanpa henti siang dan malam... time keje memang tak rasa sakit.. bila cuti semua sakit datang.. Lagipun anne melantak makan durian & manggis dekat kampung... Gambar anne tak snap.. hp dalam bilik... malas nak pegi ambil.. he..he..

Tengah hari masa keluar dengan ayah nak ke Tampin ambil roadtax n insurans.. Hp anne tak henti berbunyi.. Banyak nyerlah miscall dan sms.. adeh.. tu la padahnyer.. kalau terlalu popular sangat... (puji diri sendiri) Maaf ye.. dekat kampung tiada coverage.. tak boleh buat aper...

Petang tu masa nak balik Melaka semula.. sampai dekat tempat coverage... Tak henti-henti bunyi lagi.. Alamak... Susahnye... SILALAH PRIHATIN ... TOLONG PASANG CEPAT PENCAWANG DEKAT KAMPUNG SAYA!!!!

Maaf ye incik-incik client.... Anne bercuti....

Apapun.. melayang duit semalam... Takper... Penting tu... Bila nka bayar duit kete nie? garu2 kepala...

Tuesday, July 12, 2011

Tekak Sakit lah... Kerna EPAL

Gara-gara makan sebiji Epal Fuji yang baru dikeluarkan dari peti Ais.. Bukan peti besi yer.... menyebabkan tekak Anne menjadi perit dan sakit.. Adeh.... Lepas makan.. Terus tak minum air... Baguslah tu... Ini mesti leka bercerita tentang kes kehilangan sebiji durian yang diletakkan di Balkoni rumah kami..Pelik bin ajaib.. macam mana buah durian tersebut boleh hilang.. sedangkan tidak dimakan lagi... Dah lah teringin nak makan durian.. Sapalah yang amik agaknya...

Sambung balik cerita tadi... Tekak tak elok-elok nie.. Hari nie sahaja tak berhenti bercakap.. Pot..pet..pot..pet... Tapi tak mengapa.. janji masyuk!!!!! Alhamdulillah.. mungkin rezeki anne kali nie...

Cepatlah elok tekak nie.... Kejap lagi nak balik kampung.. Esok nak ambil renew roadtax dna insurans pula.. fuhhhh melayang duit nie....

Monday, July 11, 2011

Skill Kerja Berlainan

Apa pendapat you all kalau you all bekerja lebih masa? Berbaloi atau tidak? Ada orang kata kerja lebih masa ni buat penat sahaja.. Kadang-kala kerja tidak dibayar OT atau extra hours... Emmm depend pada pekerjaanlah... Anne dah lama juga kerja di firma Swasta.. Kerja lebih masa itu sudah sebati dengan diri.. Dah nama kerja sebagai marketing... kerja bahagian sales... kerja bahagian consultant. semuanya memerlukan komitment tinggi pada masa...

from google
Pengalaman lalu bekerja sebagai marketing... memang tiada masa untuk berehat.. Kalau dahulu.. Anne bekerja tak pernah sekali Anne berjumpa dengan pelanggan @ client Anne... Jauh sekali untuk melihat rupa paras mereka... Perhubungan hanyalah melalui Call @ SMS @ Email.. Dengar suara jer... Jadi kebanyakan Client Anne tak pernah jumpa Anne... Tapi business transaction tetap berjalan... 24 hours.. Depan Laptop & komputer.. Tak cukup ditempat kerja... sambung pula dirumah...

Berbeza dengan kerja sekarang.. Kerja seakan sama.. Tetapi lebih pada Sales & Consulting.. Anne berdepan dengan orang... Jadi Interpersonal Skill penting... Time ni lah anne berjumpa patient, dan jumpa client.. berhadapan.. Face to face.. Berbeza yang amat dengan kerja dahulu... Keyakinan diri penting... Malu?.. tak payah cakap.. memang ada... Tapi.... sorok rasa malu tu... Kalau malu... tak jadi apa... Kena pandai berkata-kata... Untuk meyakinkan client...

Awal-awal dulu memang malu... Tapi demi kerjaya .. ketepikan semua tu.. Alhamdulillah... semuanya berjalan lancar... Tak kiralah kerja apa sekalipun... Skill berlainan... Tapi mempelajari sesuatu yang baru tu amat menyeronokkan... Percayalah.....

Apapun kerjaya yang kita buat... kesemuanya ada cara yang berlainan... Pengalaman itu penting... Kesilapan dalam menjalankan tugas itu penting,... Tanpa kesilapan.. kita tidak akan merasai pembetulan.. Kesilapan & pembetulan berjalan seiring... pendek kata..

DIMANA ADA KESILAPAN.. DISITU ADA PEMBETULAN.. DAN SITULAH ADA PENGAJARAN & PENGALAMAN....

Sunday, July 10, 2011

Tuhan Itu Akan Membalasnya

Mungkin kau berbahagia dengan tindakan kau.. Melepaskan kerja yang kau harus settlekan.. Tapi jangan kau fikir kau sudah terlepas dari segala balasan yang akan kau terima.... Penipuan kau tidak akan berkekalan lama...  Kesabaran aku juga ada hadnya... Cakap kau yang tidak boleh dipercayai langsung... Lidah bercabang... Cakap putar belit... Jangan fikir aku hanya akan berdiam diri...

Kalau kau tu orang melayu... sebangsa dengan aku.. kau harus tahu... Lebih lagi saudara sesama Islam.. Tapi beginikah cara engkau... Kau mungkin boleh tertawa.. Tapi ketawa kau hanya sementara... bilamana tuhan membalas segalanya.. saat itu, baru kau sedari... jangan kau merangkak untuk memohon maaf.....

Kau fikir aku tiada bukti? Kau fikir kau akan selamat? Dipelosok manapun kau pergi... kau takkan dapat lari... Orang macam kau.. tak patut diberi peluang... Orang ajak settle baik-baik kau berdalih..... Kali ni kesabaran aku mungkin sampai tahapnya...

Tunggulah  waktunya nanti.... Tempoh dah aku beri dekat kau... So.. habis tempoh... Kau faham-faham lah.....

BEWARE!!!!

Review Blog?

Ramai orang buat Review Blog yang mereka suka... Emmm macam berminat untuk buat Review blog-blog yang terpilih...@ blog2 intan terpilih nie... Tapi macam mana nak mulakan yer?

Nak kene pergi dari satu ke satu blog nie... Emmm Godek-godek blog dia... Baca-baca entry dia yang terbaik.. Komen-komen apa yang patut tentang Blog dia... Bagi nasihat, pandangan dan apa-apa sahaja.. Tapi layak ker.. saya nak review blog mereka-mereka nie?

Kita pun bukan pun pandai nak berblog pun... Emmm.. Tapi teringin nak review blog jugak... Nak Jugak..

NAK REVIEW BLOG SIAPA EK?

Saturday, July 9, 2011

Power dah bertambah lah....

Pergi Axis untuk cuci spec mata nie ha.. Sekali tu.. rasa macam nak check jer power mata nie agak-agak naik ke atau pun dah turun...

jeng! jeng! jeng!

Skali dapat... Sedih jer... Power dah naik...
power mata kanan naik 1.25  silau naik 0.5.. grrrr.. power mata kiri pula naik 1.0 and silau dari takder terus naik 0.25.. Adeh... napa nie ek..

camna petua nak kurangkan power mata nie yer... sebab asyik pakai spec jer.. tak henti2.. emmm.. nak cari petualah...

Anne Specky

Hari Semalam Hari Dia

Walaupun telah lama berlalu... Tapi ingatan kita tidak mudah untuk melupakan sesuatu yang pernah menjadi kenangan yang terindah didalam hidup kita... Mungkin semuanya tidak seperti dahulu... Kerana Barang yang lepas usahlah dikenang-kenangkan sangat.. biarkan ia berlalu... dan andai dikenang sekalipun.. anggaplah ia satu pedoman...

Apapun... Selamat Ulangtahun buat teman.. Semoga anda akan tetap berada dalam keadaan sihat hendakNya...Biarkan apa yang telah berlalu itu menjadi kenangan.. Kerana mustahil untuk kembali kepada kenangan lalu... Dunia kita ini telah berbeza... Insyaallah ada rahmat disebalik setiap sesuatu yang diberikan OlehNya kepada kita...

Memang sepi itu amat menyakitkan. Amat hiba.. Amat Sedih.. Sayu dilubuk hati.. Namun adakalanya sepi itu amat indah..teramat indah bila mana dalam sepi bersama sisa-sisa kenangan silam

Biarkan is berlalu kerana ia tidak akan pernah kembali lagi.... Mengenang sesuatu hanya akan menyiksa dirimu.. Adalah baik untuk kamu membiarkan ia berlalu... Ibarat melepaskan daun disungai.. Ia terus berlalu pergi mengikut arus sungai terlebut... Insyaallah kamu akan temui kebahagiaan.. Yang pastinya mungkin lebih baik dari yang dahulu...

ps: anggap semuanya telah berlalu,,...

Friday, July 8, 2011

Semalam Punyer Hal... Adeh....

Walau dah berlalu.. Tapi kepenatan masih terasa... Sungguh sibuk betul keadaan sekarang nie.. Terkejar-kejar... Semalam... rasanya sibuk yang amat... Jawab call yang tak putus-putus.. Alhamdulillah ... rezeki.... Tengah hari bergegas pergi Wisma Negeri dekat MITC jumpa incik client... Adeh.... aku salah jalan pulak.... masak kene pusing... Last2 jumpa jugak.... he..he.. gud' lookin' Tapi muda dari saya pulak... He..he... Bagus ada anak yang prihatin dengan masalah kesihatan ayahnya... Alhamdulillah sejuk perut ibu yang mengandungkannya... Semoga ayah incik Azmee cepat sembuh.... Insyaallah..

Pastu jawab call lagi.. baru nak gerak balik... perut lapar gila nie.... hu..hu... Terus merewang dekat Maydin MITC.. Agak lama tak menyinggah disana... Lepas makan.. terus gerak pergi jumpa client lagi satu dekat Taman Merdeka pula.... Alhamdulillah.. jumpa jugak... Tapi jauh juga aku pusing...Almaklumlah... tak tau jalan.... Customer yang nie pulak.. Beli untuk emak dia.. Harap2 emak dia cepat sembuh... Insyaallah....

Dia bagi cash cheuqe adehhh... pi cari Maybank Malim tak jumpa... Aku pergi Maybank Jalan Hang Tuah.. Buat Penat jer... "Adik tak boleh cashkan dekat sini.. Adik kene cash kan dekat Maybank Taman Malim Jaya.." Huh.. Kan sengal aku nie... Penat  jer... Esok jer lah cashkan....

Sampai ofis... Duduk rehat sekejap... Layan Customer kejap.. Dapat urgent call minta hantar ubat dekat patient.. Kul 8 lebih.. gerak pergi ke sungai udang...Uh...Pegi sorang-sorang malam2... Beranikan diri juga.. Sedih bila customer tu tunjuk gambar cucu dia yang sakit Biliary Atresia.. Moga-moga adik Amsyar cepat sembuh... Insyaallah... Gerak balik Showroom smula pukul 10.30 malam... Dah la silau... Beranikan diri juga...

Sampai rumah.. mandi dan terus tido...  Beginilah kehidupan ku seharian.. Memberikan perkhidmatan dan bantuan kepada pesakit yang memerlukan tidak kira masa... Dengan harapan mereka cepat sembuh dan mampu menjalani kehidupan seperti manusia yang sihat... Semoga kesemua pesakit saya akan sembuh seperti sediakala.. Insyaallah....

Thursday, July 7, 2011

Kebodohan

Perkara yang agak bodoh adalah... Apabila kita diperbodohkan..... 
Lebih bodoh lagi apabila... kita membodohkan diri kita sendiri walaupun kita tahu ia sesuatu yang bodoh.... Bodoh yang amat!!!!!

Jangan biarkan diri anda diperbodohkan... 
Kalau terasa anda membiarkan diri anda diperbodohkan segera ambil jalan untuk keluar dari kebodohan ini....

Menyedari diri akan diperbodoh.... Sila perbodohkan semula orang yang membodohkan kita...

Kenapa banyak perkataan "BODOH!!!!"

Tuesday, July 5, 2011

Polis Peronda... Ton..Ton....

Banyak Polis Peronda duk berkeliaran dekat Melaka Raya nie.. Aiseh..... 
Kenapa Ek.... Perhimpunan BERSIH ker? Uikkkk Tatutnyer...

Peronda duk depan showroom.. Meh pekene terapi kejap..

Bukan la....  Ni dia orang duk marah orang yang letak kereta dekat tepi jalan... Hu..Hu.. Gila traffic saman kene RM100 tu.. On the spot gi hantar saman dekat rumah.. Gila... Kawan Anne dah kene.. Uihhhhh

Habis semua kereta di sapu BERSIH.... 

Melaka nie dah macam apa entah.. Berhenti sekejap pun dah kene saman,.. Hari2 MBMB nak saman orang.... Mana boleh tahan macam nie....

grrrrrrrrr

Monday, July 4, 2011

Kahwin Lagi.....

Perkataan yang banyak kali disebut... Aduhai..... letih sungguh mendengar perkataan ini..... 
Takper..... nanti saya bawa calon yer.... jangan risau.... 


hu..hu.....lambat weding pun tak salah....
Sabar... jangan terburu-buru... nanti menyesal kemudian hari..
Biar cari yang betul2 sepadan...

Senang2.. tolong carikan saya satu....
he..he...

ps: ye yer o.... jer... KERJA! KERJA!

Tag Gambar Dekat Facebook

Ramai yang alami masalah sama dengan Anne... Mesti tak suka Profile peribadi anda di tag dengan pelbagai gambar dan iklan sehingga memenuhi ruangan wall... Aduh.... semak sungguh... kalau satu dua tak mengapalah.. ni sampai lima enam tag dibuat.... Sungguh letih nak me "remove" nya...

Lagi teruk macam Anne pulak.. Anne guna auto update dari facebook mobile.. So sebarang post di wall anne akan direct dihantar ke Handphone Anne... Anne kan bercuti sehari sabtu kelmarin.. Al-maklumlah kampung Anne nie terkebelakang sikit dari kemajuan telefon... Jadi takda coverage... Nak coverage kena naik atas bukit dekat belakang rumah Anne..

Bila Balik semula ke Melaka.. Pagi ahad tu... Sampai je dekat tempat ada coverage.. Huh..Huh... Macam nak meletop jer handphone Anne... Tak habis2 SMS masuk.... lebih kurang seratus SMS masuk dalam Handphone anne... Hang terus....

Bila Check... 5 ke 6 SMS jer yang important.. Yang lain SMS dari Facebook... Huh..Hu... Agak kebengangan dibuatnyer... Nie semua gara2 di tag dengan gambar dan iklan jualan... Tolong lah.... Tatsuke!!!!!

Iklan Sekejap.. Confirm... Murah Gila... Kalau Nak Calling2 la Anne yer..
Klik Gambar Bawah nie...


Sunday, July 3, 2011

Kak Bik @ Patung Permainan

Hari jumaat malam... nak balik kampung.. ala kan ader kenduri dekat kampung...  Ajak kenalan yang berasal dari indonesia pulang sekali... Malam tu masa sampai Gemencheh.. Pergilah singgah dekat Pasar Malam gemencheh.. Ajak dia jalan-jalan sebelum balik rumah kampung...

"De besar ya pasar di sini" kata kak bik... mata dia melilau jer tengok pasar malam yang besar..
hik...hik...  "De.. ada yang mahal.. ada yang murah.. bagus ya de" Dia duk ngomel jer.... "De... banyak juga barang-barang jualan disini ya..." Dia duk tanya jer... Jenuh gak nak menjawab...

Last2 dia tertarik benar dengan lampu mainan yang berupa patung Ben 10... "De... adik adek.. mau patung tak? Cantik bangat nie.. mau tak dia?" He..he.. dia nak belikan patung Ben10 yang siap lampu... Sanggup ker nak beli untuk beberapa patung... He..he..  "kakak... adik saya semua sudah besar... tak main patung nie" he..he.. Tapi dia duk leka belek patung2 tu...

Pas tu.. terus balik kampung... Dia membebel lagi..." De.. gelap ya disini...." De... sini rumah jarak2 ya" De.. rumah disini bagus-bagus ya.. suma atas bukit.. Sejuk ni ya.." Adeh..... Dia duk tanya jer... he..he....

Takper... jawab jer....

Sunday Sickness

Ahad yang perlu bekerja... errrrkkkkk. Berair gila mata nie.. Dari tadi mengantuk vs menguap sebesar2 alam... Terasa nak tido sangat2.. Mana tak nya... Tak sempat lagi berehat cukup dekat kampung... dah kene balik bekerja... Adoiiii....

Tulis entry nie pun mata berair jer... menguap apatah lagi... Napalah kerja hari ahad... Adoiiiii... Ngantuk la... Nak rehat...Nak rehat.... Cepatlah pukul 6 nie... dah ngantuk sangat2 nie...

Friday, July 1, 2011

Adakah Aku Seorang Yang Sibuk?

Kalau nak dikatakan... memang aku terlalu menyibukkan diri dengan tugasan-tugasan kerja yang tidak seberapa ini. Dan aku juga tidak mempunyai masa yang cukup untuk keluar enjoy kesana dan kesini... Berdating.... Berbual-bual....Hanging Out dengan teman-teman... Amalah tidak ada...

Teruknya Saya....


Hidup terlalu fikirkan kerja.... Tapi kerja taklah seberapa pun rasanya... Banyak duduk jer dekat sini... Kerja dari hari Isnin sampai Sabtu... Ahad sometime.. pergi kerja juga.. Agaknya otak nie asyik KERJA! KERJA! KERJA! Tak fikit benda lain...

Teruknya Saya...

Sampai menerima message dari teman.. mengatakan...
"Janji tinggal janji..."
huh..teringat pula pada kenalan tempat kerja lama... Hasrat nak jumpa mereka masih lagi tak kesampaian... Kenapalah... Kamu nie asyik kerja jer? 

Teruknya Saya....

Bila fikir semula... Patutlah hidup nie rasa sunyi... Ada teman tapi ibarat tiada teman.. Ada Teman rapat tapi jauh.. Ada yang ingin menjadi rapat dengan diri... Ditolak pulak....Huh...Sampai bila nak macam nie... 

Teruknya Saya..

Patutlah awak selalu sendiri... Jalan sendiri... Driving Sendiri... Keluar Sendiri.... Silap haribulan.. Awak hidup dengan khayalan sendiri... Awak..Awak...

Teruknya Saya nie...

Saya akan cuba cari masa terluang untuk berjumpa dan beramas mesra dengan anda semua yer.. Ye.. maafkan saya... maafkan saya ..

ps: siut jer.. wat pengakuan macam nie.... macam pahat ngan tukul... sekali ketuk sekali jalan.. per da ko Anne... Nak ngan taknak jer... Gi apply cuti... and tenangkan fikiran yer....

Ayah... Maafkan Anne ye..

Nak kerja rasa tak tenteram sahaja... Walaupun berita yang diterima dari HQ agak mengembirakan... Sepatutnya hari nie nak balik awal ke kampung... Agar boleh tolong apa yang patut di kampung. Kan nak buat kenduri.. Tapi tak dapat nak balik awal sebab terpaksa bekerja...

Sedih pulak dengar suara ayah bila kata balik lambat... Emmm... Maafkan Anne ayah.. Anne cuba balik awal.. Nanti sampai rumah Anne tolong apa yang patut.. Habis kerja Anne gerak balik... Tau xder orang tolong dekat rumah... Sabar ek... Tunggu Anne balik..

Susah bila anak-anak dah bekerja... yang tinggal dirumah yang kecil-kecil.. Bila dah bekerja nak ambil cuti pun susah.,. Macam-macam yang datang menimpa.... Hurmmm.... Siapa yang kecil hati.... MAK & AYAH juga.... Huh.... Nak buat macam mana....

Betul Ibu bapa lagi penting... Tapi nak buat macam mana ada urusan... Mesti jenguk dan balik tolong mereka... Jangan tak balik sudah.... Wait mummy and daddy... i'mm coming...

Rushing..... Adeh...

Rasanya hari nie bakal menjadi hari yang penat dalam hidup.. Kenapa? Nie kerja hari nie..

Hari nie kerja 9 pagi sampai 9 malam...Habis kerja ambil kawan dekat Sentral... Terus drive balik kampung... Sebab esok kenduri.. Confirm sampai rumah kampung dalam kul 10 atau 11 malam.

Sabtu... Bangun pagi2 sebab tengah hari ada kenduri doa selamat... Penat tu.. Tapi takper... Petang confirm tolong kemas2 rumah dan barang2 kenduri...

Ahad pagi2 balik semula keMelaka sebab ahad kene kerja.... Adeh...... Starting July kena kerja hari ahad... Offday hari Rabu pulak... Rasanya hari tu request cuti hari Jumaat... Napa tak dapat.... Hu...Hu....

Adeh....  Life niemacam nie lah.... Adeh... Bila la nak ader masa tuk diri sendiri.. dan kawan-kawan.. nie.. Nak dating pun xder... nak jenjalan pun takder... So masa tuk diri sendiri adalah...

DI ATAS KATIL KESAYANGAN..... TIDURLAH... YE... MASA PALING BAIK UNTUK REHATKAN DIRI KAMU YER.. ANNE

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...