| DASHBOARD | HOME | TUKAR LINK |

Tuesday, June 28, 2011

Ada Bakat Melukis Ker


yang nie iras sapa ek...

ada iras saper ek..

ini rose huntington.. macam xder iras pun..

koleksi masa senggang

ps: ader bakat ber... macam xder jer... melukis masa tunggu diner time...

Bila mak asyik sebut pasal kahwin dekat anak gadis dia

Agak tensi bila seorang ibu asyik berkata mengenai hal kahwin dekat anak gadis dia...

Mak asyik kata "awak simpan duit.. mana tau tiba2 dtg jodoh terus nak kahwin.. susah mak ayah" hu..hu.. tensi nyer... jawapan diberi.... "senang2 klu laki tu nak kawin sgat.. dia tanggung semua belanja.. ha..ha.." xpasal2 ayah terminum air teh semalam bila dengar anak gadis dia cakap camtu.....hik..hik..hik..

Duit xder nak kawin la mak.... Terasa macam muda lagi lah mak... Tengoklah anak mak nie... hu..hu... Macam2 alasan diberi... Ker mak dah ader menantu pilihan hati???

Tapi saya masih belkum bersedia... Kalau dulu yer dah bersedia...Tp.....NO KOMEN...

Sekarang nie... DUIT XDER...
Kalau nak sangat... mintak Si lelaki tanggung semuanyer..
Jahat x saya???? 
Hu..Hu...

Pendek kata:
Kalau dah jodoh tak kemana pun mak...
Rezeki tuhan yang beri.. Kita berusaha.. Sampai seru.. Adalah mak..
Sabar ek.... Anne bagi mak menantu yang tebaim tuk mak nanti yer..

Sabar separuh dari iman....

ps: bila sebut pasal kahwin... tukar topik lain... he,..he...

Monday, June 27, 2011

Ikan Haruan Ubi aka Ikan Ketutu (Marble Goby)

Pernah tak dengar Ikan Haruan Ubi... Kami dikampung panggil nama nie.. atak pun ikan haruan bodoh.. Tapi banyak nama lain untuk ikan ni contohnya ikan ketutu, belontok, ikan ubi@hantu, haruan bodoh, sunhock, lam khor atau sainstifiknya mable goby. Kat rumah ader seekor... nie dia...
amacam? besar tak?

mintak adik tolong pegang... takut..
ikan nie memang bodoh.. tak melompat pun dan tak melawan.. memang bodoh jugak.. He..he...Agak2 kalau dah lapar sangat siang jer ikan nie...
Goreng pun sodap.....

Normal Ker.. @ Gayla


Aku tak pasti dia nie ok ker tak?

Tapi dia tak ganggu orang.. ber cakap normal
Pakaian... Alamak...

Lu pikir la Sendiri..

uh.. Nabil dapat no 3.. Tapi dari segi pendapatan.. Nabil La menang... Hik.Hik..

Orkid Untuk Ibu

Sebut Pasal Orkid... Semua orang tahu.. Kalau diletak dirumah mesti cantik.. Kaum ibu-ibu minat untuk menanam orkid dan menyimpan koleksi pokok-pokok orkid... Termasuk mak anne jugak.. Sempena Karnival Usahawan Tani Yang Anne pergi ritu.. Anne sempat beli bunga orkid yang mak kirimkan... Tapi beli anak orkid la... Yang besar2 tak mau.. Jomm Tengok gambar...

Anak Pokok Orkid nie anne beli tuk mak..cantik x?
Yang Putih nie pun anne beli... he..he..
warna purple nie cantik .. tp mahalnyer... xingat nama dia apa
Yang putih purple nie cantik jugak.. lebih kurang sama dengan gambar kat atas tu...
Yang nie orang panggil orkid sotong... mungin nampak macam sotong kut...
Nie antara-antara orkid yang ada dekat sini...Nampak tak makcik2 kat gambar nie.. Depa beli banyak sungguh.. gila orkid nie...

Ha.. Nie dua orang adik anne yang kecil.. Anne bawa mereka teman anne.. he..he.. Sempat lagi nak berposing
Nie la yang anne nak share dengan you all semua... 
You all ada tanam orkid jugak ker?

Tuesday, June 21, 2011

Cara Buang Sampah Yang Senang Dan Mudah

Berikut adalah amalan kebiasaan membuang sampah yang sering diamalkan oleh masyarakat kita... Cara yang mudah dan paling senang

Situasi 1: Dalam Kereta....Pemanduan kelajuan tak kira dekat atau jauh...

Buka tingkap... tuink.... campak jer kat luar tu..... Kan senang..Alasan nanti kereta bersepah...nanti banyak semut.... Berbau....

Situasi 2: Tengah jalan-jalan
Jalan-jalan sampah ada dekat tangan.. tak kisahlah tisu ker, plastik gula-gula ker...air tin ker... Campak jer kat tepi.. Takpun.. tengah jalan-jalan... buat-buat sampah tu jatuh bawah... Pandang just ingnore jer.. Dah jatuh nak buat macam mana...

Situasi 3: Rumah bertingkat-tingkat...Tingkat 14 ker 15 ker.. mangkuk tingkat ker..
Campak dekat beranda.. atau dekat koridor... Campak dari tingkat 14 .. jatuh kat bawah... Alasan... jenuhnyer nak bawa turun guna lift ker.. lift rosak... malasla nak guna tangga.. Patah kaki...
(sianlah sapa yang kene baling dengan sampah..... takder sivik langsung)

Situasi 4: Dalam Kelas
Emmm makan gula-gula ker cikedis ker.. untuk hilang mengantuk... Selit dekat bawah meja.. Celah Kerusi... Celah meja.. Senang...kan.. Sebab punggung dah melekat dekat kerusi tak boleh bangun buang sampah dekat dustbin....

Situasi 5: Tak jumpa tempat buang sampah
Disebabkan susah nak mencari tempat buang sampah.. atas malas nak cari.. atau jauh sangat.. cara paling senang... buat tempat buang sampah sendiri.. Longgok kat tepi jalan... Nanti.. adalah Majlis Daerah Datang ambil.. seperti yang biasa kita nampak kat tepi2 jalan... Banyak sampah yang dilonggokkan...

Inilah cara yang paling senang dan mudah....

Kalau Anda Orang Terpelajar....
Adakah Anda Akan TIRU Cara INI?

ps: macam penah buat situasi yang 4 tu... he..he..

Kebanggaan Seekor Anjing!





Bila Orang Dipanggil Anjing!!!!!!!


Anjing Ko!
Aku cakap dengan ko macam cakap dengan Anjing!
Ko nie macam Anjing!


ps: Manusia dan anjing... disamakan.. hik...hik...



Bila Ko Nak Amik Kete Nie Balik Hah!!!!

Bengang betul rasanyer... Bilerlah dia nak ambil balik kete merah menyala kat umah aku nie? Aku dah rasa macam ader replika kereta kat umah nie... Tolong lah.... Aku ngan ayah aku dah taknak dah kete nie... Ko ambillah balik....Pulang balik duit yang ko amik tu.... Susah urusan dengan orang melayu nie.... Kita nak tolong dia.. dia pulak buat hal.. Melayu pandai putar belit!!!!! Melayu sendiri makan melayu sendiri....

Aku dh berangan nak bawah kete yg merah tu... Yang putih tu.. bagai ayah pakai... tp.. punah harapan... ko amik kete merah tu balik.. Benci aku tengok kete tu dah..
Memang masin mulut aku ngan ayah aku kata kete tu kete replika.. Kan dah jadi betul2... Dah buat report polis pun ko degil lagi kan? Ko nak tunggu aku mintak polis hantar waran tangkap kat ko ker? Ker ko nak suruh aku ngan ayah aku baraikan kete tu and jual kat besi buruk... Aku rasa semak jer kete tu kat umah nie.....

Tak ingat kali terakhir aku bawak kete nie bila entah... Bengang jer...huh1 huh!..ha.. 13 mac 2011 ari tu... huh..hu.. Sampai la nie tak diambil lagi kete nie,.... Siut la ko Jamil...... Ko amik kete ko nie balik....
p/s: Aku & Viva.... Tak boleh dengan Savvy.... Biar aku setia dengan Viva aku sajer...

Monday, June 20, 2011

Annscape vs Annscapes

Kenapa tajuk entry Anne hari ini lain ye? 

Ada dua nama yang nampak sama tapi berlainan sedikit..

Kalau yang Annscape tu confirm Anne yang punya Blog.. 
Blog peribadi merangkap blog yang Cerita Apa Sahaja...

Yang Annscapes tu...
Jeng! Jeng! Jeng!

Blog Anne yang baru ker?

Tak la... Nie dia..

Cantik x rumah nie?
Emmmm Nie adalah Annscapes, Landscape Design Service..
Anne dah jadi Landscape designer ker?

Tak la....
Nie dia... Ann D. Stein, owner.

Emm...Click jer link diatas untuk tahu lebih lanjut..

He..he... Saja google tadi.. tak sangka serupa pulak.... he..he...

ps: Aku tolong promote web dia ker? xla.... saja suka suki

Fenomena Hack Blog

Hari sabtu  kakak anne Miss Annaz ada beritahu yang blog anne disenaraikan dalam list Blog Malaysia Akan Dihack...

lis yg bawah skali tu.. salah satu blog yang aku buat untuk company lama aku.. hik..hik...

Senarai nie anne dapat dari http://www.budakbotak.com
nie link yang kakak anne beri pada Anne

Tak fahamla...
Semua nie betul-betul atau sekadar propaganda yang nak membuatkan para pemilik blog menjadi takut, gerun akan blog mereka akan di "hack" oleh individu tertentu atau yang sekarang nie kecoh oleh "Anonymous"

Banyak sangat senarai blog yang nak dihack...
Kenapa yer? Apa tujuan mereka? 

Daripada nak Hack blog orang lain... Gi la buat kerja amal ker.. apa ker..
Takder kerja lain nak buat.. Lainlah blog Saya blog Popular...
"Blog Saya Bukan Blog Popular"

So Hentikan Permainan Nie Yer..
Terima Kasih...

Saturday, June 18, 2011

OMG!!! I CAN'T IMAGINE

I get this from my Facebook... So pity to her...

censored some part...

1st GA RIENA & IBU


Nak Join? Klik SINI tau... Cepat...Cepat

emmm sambutan hari lahir pada 30 jun kan...

He..he... Moga.. kekal bahgia bersama keluarga tercinta.


Inner Itu Saya Punya


Klik SINI untuk join..

Jenjalan Blog Cik Kathy ... terasa nak join jugak.. Cuba2 nasib gitu..

Inner 1 = light blue+sky blue 
Inner 2 = black +white


ok... Jom join.....

Friday, June 17, 2011

Kalau Tak suka.. Terus Terang.. Jangan Cari Alasan

Kalau dah tak suka tu.. terus teranglah.. tak perlu nak mencari alasan yang boleh menyakitkan hati... Cakap direct kan senang... Tak perlu nak cakap itu.. Nak cakap ini...


Mula nak salah kan itu... nak salahkan ini.... Kenapa nak berkira sangat? Kalau dulu boleh saja... Kenapa sekarang nak berkira.. Sedangkan kita sedikit pun tak berkira....

Jangan fikir diri kita saja, fikir jugak orang lain... Orang lain turut punya perasaan juga... Jangan terlalu ikutkan orang sangat... Orang buat macam ni.. kita nak buat macam nie... Orang buat macam tu.. Kita buat macam tu.. Orang ada ini kita nak ada jugak.. Apa kes!!!!!!!!!!!

Tolonglah!!!!!

ALASAN!!!!!!!!

Makan Tak Bayar

Macam-macam gelagat orang yang makan dekat kedai makan nie. Ada lah seorang cik adik nie (gurl k ) makan.. kat depan aku.. makcik kedai tu dah kira berapa yang dia patut bayar.. Lepas tu.. Dia bangun dan ambil buah tembikai tuk buat pencuci mulut la tu....kemudia dia terus gi bayar...

Anak makcik tu yang ambil duit dia.. Last2 makcik tu tanya budak perempuan tadi dah bayar belum.. Ank dia jawab dah bayar... Buah nie kira tak? Anak dia kata takder... Dan makcik tu merungut dekat aku pulak..

Apalah dah makan tak bayar.. Perempuan tu pun sama gak.. Cakaplah tadi ambil buah.. So bayar lah sekali.. Ni dia diam jer.. Hu..Hu... (dpat makan buah free lah tu..)

Mcam2 ragam.. Ada jugak ragam orang makan nie.. dia ambil lauk banyak.. tapi dia selindungkan lauk yang dia ambil dibawah lauk2 yang lain.. Macam nie punya orang pun ader.. Berkat ke tidak yang dia makan tu? emmm fikir-fikirkan lah.....

ps: dah makan bayar... yer.. jangan tak bayar..

Kaca Berderai

Pagi2 lagi dah dikejutkan dengan bunyi-bunyi yang kurang menyenangkan.. Kenapalah manusia-manusia yang menghuni disini sungguh tiada sivik...Sungguh tidak menghormati tatasusila kejiranan langsung. Kalau ye pun nak baling itu, baling ini, pecah itu, pecah ini. Sila berbuat ditempat yang tidak mengganggu ketenteraman jiran-jiran yang lain...

Aku membuka tinggakp bilik untuk lihat dimana arah bunyi cermin berderai.. Emm tak nampak pulak... Hu..hu... Bising sungguh.. Lepas tu nangis.... aper da.....

Keluar dari rumah untuk pergi kerja... Terlihat serpihan kaca di depan koridor pintu rumah.. Perhhhh ini boleh bikin hati panas nie... Emmm dah tau dah sapa punya kerja... Nampak sangat tingkap rumah dia pecah.. Siap tutup dengan towel lagi tu...

Huh... Takper lah,.. orang banyak duit kot....

ps: napalah si garden city nie gi bagi orang gila2 sewa kat sini..huh..huh..

Thursday, June 16, 2011

Mati Rogol Nenek (18sx)

Merogol Seorang Nenek Yang Berusia 77 Tahun? Takder otak ker? Nasib baiklah orang kafir.. Kafir pun takkan tak tahu adab kut... Dengan nenek pun jadi.. Macam takda orang lain lagi... Oppssss Lupa.. nenek-nenek pun tetap serupa jugak... Sebusuk-busuk ikan pun... kucing tak sentuh pun.. cium pun jadilah...Akhirnya MATI... itulah balasan... (Dilaporkan akbar Corpus Christine Christ) @ Harian Metro Page 45


Zaman sekarang nie bukan sahaja nenek, orang muda, emak, adik, kakak, malah bayi pun sanggup dijadikan mangsa rogol... mangsa pemuas nafsu berahi oleh mereka-mereka yang tiada perikemanusiaan. Harap-harap tidak terjadi pada kita dan keluarga serta rakan-rakan kita.. Nauzubillahiminzalik...

Tuesday, June 14, 2011

BEN ASHAARI : 5 BLOG PILIHAN HATI

Nak Join Klik SINI

Berikut adalah Blog yang Anne suka masuk bila ada waktu kelapangan dan apabila dia update entry dia yang menarik minat Anne untuk pergi...



Pertama... Dah tentulah Abang Ben kita.. Memang akan masuk dalam blog dia bila ada update terbaru tentang perihal kehidupan seharian dia, tentang tips-tips yang menarik dan berguna dan juga Segmen-segmen yang membantu Para blogger lain untuk terus maju kedepan.. Tq Abang Ben...



Anne suka blog Aried.. Sebab banyak Traffic Anne datang dari link dia.. Dan Anne selalu masuk Web dia dan lihat Entry Aried. Walaupun Entry Aried lebih kepada Tip2 blogging dan juga lebih pada SEO tapi Anne tetap suka masuk.. Dan tips2 dia amat berguna untuk Anne.. Anne blajar guna Alexa pun dari Aried la.. Thanks Aried...



Anne pun suka masuk Blog Abang Zam nie.. Blog dia sempoi jer... Ayat dia kadang2 memang pedas gila.. Dah nama pun tagline dia "Belog Sindir Sukati Tak Pikir Orang" Pedas-pedas ada jugak makner tersembunyi dibalik setiap entry yang dihantar oleh Abang Zam nie.. Pedas Yang amat.. Ayat sindir2.. Tapi Anne Suka blog dia.. Sebab tu masuk bloglist.. He..He....


Ha.. ha.. Nie blog rakan seperjuangan Anne masa kat Uitm.. Emmm.. Dia friendly.. Walaupun dia baru lagi berkecimpung dalam dunia blogger nie.. Tapi dia lagi Advance dari Anne yang dah lama blogging nie... Cayalah Kathy.. Entry dia pun..  best.. tak jemu... Macam2 ada.. Jomla masuk blog dia.. Nak belajar masak? Kat blog dia banyak resepi jugak.. Tak caya gi Blog dia.. Siyesly


Yang last.. Anne suka Blog Telor.. Walaupun Pemilik sebenar Blog Telah kembali kerahmatullah.. Tapi Belog nya tetap diupdate.. Kenapa? Sebab banyak gambar2 pelik yang tak pernah Anne lihat dalam blog Telor.. Dan entry bergambar nie memang menarik perhatian pembaca.. Kalau banyak tulisan jer.. Memang susah.. Tapi kalau tulisan jer pun asalkan kene dengan gaya yang menarik..
Al-Fatihah Buat pemilik Belog..

ps> maaf andai ada yang tak tersenari.... Ada banyak.. kalau ikut nak letak semua yang anne suka.. tapi quota 5 jer..

Baring Terlentang Macam Katak

Peliknyer kucing nie... mana saja dia baring atau duduk gayanya akan jadi seperti katak..

*

*

*

*


Comelnyer Dia...

Monday, June 13, 2011

Penangan Memandu Jarak Jauh

Pertama kali memandu dengan jarak yang jauh.... sebab wedding adik... Adalah tersangat letih dan letih dan letih serta lesu... Al-maklumlah membawa sebuah kereta manual untuk sesetengah jalan yang sesak agak letih...

Memandu dari Gemencheh Ke Kajang... pertama kali seumur hidup... Sampai saja dirumah.. Terus baring dan tertidur dengan lena.... Lena yang amat...Rasa krem betul kaki nie.. Belakang badan.. tanganpun lenguh... Bilalah nak kawen nie.. Biar hubby yang drive kete.. i jadi penumpang atau co-pilot ker.. Hik..Hilk..

Bangun saja tido.. tengok jam.. alamak dah lambat.. Malas nak balik Melaka semula.. Mengadu dengan mak & ayah sebab letih bawak kete jauh2.... Last2 ayah kata..

"Taupun awak.... Banyangkanlah sebulan ayah kulu-kilir hantar awak dari gemencheh ke Melaka masa awak mula kerja hari tu"

Kemudian aku sengeh jer... Tau ... baru aku terasa keletihan ayah yang setia menghantar dan menjemputku pergi dan pulang dari kerja... Tp sedikitpun tak mengeluh denganku.. Terima kasih ayah...

Selamat Pengantin Baru Buat Adikku..

Alhamdulillah... Selesai sudah majlis pernikahan dan persandingan adik lelaki Anne dengan pasangannya... Agak letih tapi yang penting dua hati dapat disatukan.. dan selamat satu pasangan umat Adam... Alhamdulillah.. Meh kita tengok gambar

Nie gambar masa majlis pernikahan di surau annur di kantan permai.. Muke adik saya pucat gile masa duduk dekat depan jurunikah.. kalau toreh muker dia.. rasernye tak keluar darah.. He..he.. Biasalah debaran untuk lafaz akad.. Alhamdulillah... sekali lafaz jer... Isteri tersayang menjadi miliknya yang sah..

 Gambar nie masa malam berinai... Emmm... Anne jadi pengapit adik.. he..he.. teman dia.. alahai dengan tangan anne pun kene inai.. he..he.. amik aura adik.. mana tau lepas nie kakak dia yang menyusul pulak... gatai ek...

Nie masa majlis persandingan pada 12 Jun 2011.. Serba kuning.. Ibarat raja sehari.. Sehari je tau.. Anne pun pakai baju kuning gak... Tapi xmo interprem kat sini.. He...he...

Apapun.. selamat pengantin baru dan semuga berbahagia dan berjaya menempuh alam perkahwinan yang penuh dugaan dan rintangan... Harap kekal tabah...

Jom tengok... Tajaan Hantaran Bagi pihak perempuan... DITAJA PENUH OLEH

Nie hantarannyer... Kak Tersayang yang buatkan.. Cantik tak?

Apapun... moga berkekalan ke anak cucu..

Friday, June 10, 2011

Mood Bercuti Yang Tak Best Sob3

Emm esok saya bercuti.. Tapi dengan mood yang tidak seberapa baik.. Kepala penuh dengan ketensionnan.... Dikepala macam ana bintang2 yang sedang bersinar2.. menyinari alam kepalaku yang sedang serabut gila nie...

Terbayang beberapa wajah yang akan digeruni.... Seolah-olah memandang tajam keanak mataku yang hampir redup nie... Wa..wa...wa... Tak sedap hati nak balik kampung... So kene stay sampai 9 malam.. baru gerak balik kampung... Nasib baik bukan malam jumaat keliwon... hantu ma... grrrr ketap gigi ngan bibir..

Esok adik nikah di Kajang... Selamat Pengantin Baru... Akak dia jer yang tak kawen2 lagi ni ha... Tapi nak kene gi HQ.. Nak amik stok nie..rasa macam nak pakai maskot digi ker... Tak tau nak tepek muker kat mana nie... Hu..hu... Segan wo....

Macam dah boleh rasa soalan - soalan cupemas.. dan soalan terjahan yang rasa macam tajam jer... Tolong.. aku tak bersalah... hu..hu..

ps: menantikan miracle..untuk malam nie dan esok...

Thursday, June 9, 2011

Kenapa Masih Terus Dibelenggu?

Ramai orang banyak masalah dan masalah mereka tak pernah selesai. Sering sahaja dihantui dan dibelenggu dengan masalah yang dihadapi... Kenapa semua ini masih terjadi? Dan kenapa semua ini masih berterusan? Tidak kiralah apa jua jenis masalah yang dihadapi kecil atau besar, kehidupan atau dalam pekerjaan dan sebagainya. Kenapa membiarkan masalah terus berlarutan?

Kenapa Masih Terus Dibelenggu?
Sebab gagal untuk menyelesaikan masalah.
Melarikan diri dari masalah (jgn lari dari masalah kerna ia akan muncul kembali)
Tiada tempat untuk mengadu.(Masalah ditanggung sendiri dan tidak diluahkan pada teman@rakan@keluarga terdekat)
Sengaja membiarkan ia selesai sendiri (Boleh ker macam nie..depend dengan masalah la)
Sambil lewa (endah tak endah dengan problem sampai dah teruk baru teraba-raba)


Kalau kita gagal menyelesaikan masalah jangan simpan didalam hati.. Luahkan pada teman-teman @ rakan @ keluarga untuk mendapatkan pandangan tentang masalah kita. Biarpun tidak mendapat penyelesaian yang sewajarnya, sekurang-kurangnya kita mempunyi tempat untuk mengadu agar berasa sedikit lega.  (Amaran!!!! Jangan luah sebarangan. Cari teman yang betul2 boleh dipercayai!)


Bermohon kepada Allah Swt kerana setiap malapetaka atau musibah yang menimpa kita adalah ujian dariNya.. Daripada Dia kita datang, dan kepada Dia kita kembali... Mohon ampun dan petunjuk kepadaNya insyaallah..


Setiap permasalahan itu ada penyelesaiannya... Jangan biarkan masalah terus membelenggu diri tanpa diselesaikan... Setiap ujian dan musibah itu datang dariNya untuk menguji umatnya yang beriman dan bertaqwa kepadaNya.. Setiap ujian darinya pasti ada rahmat disebaliknya

Feedback Segmen Kutuk Blog Aku

Selamat pagi Khamis semua...
Pertama kali terima kasih kepada semua rakan blogger yang telah bekerjasama mengkritik dan mengomen blog anne.. Terima kasih atas kritikan anda

Rata-rata pengunjung mengatakan blog anne loading laju (emm kenapa tuan punyer blog loading blog sendiri macam lambat jer...line prob kut) kemas dengan susunan, pemilihan warna ok.. tulisan pun ok..

Ada juga yang komen Header ok..dan ader yang kata tulisan header tu kecil jer.. Emmm sebenarnya memang saja buat kecil.. Nak bagi pembaca kecikkan mata he..he... Sebenarnya memang saja jer letak fon kecil....

Ada juga yang komen untuk Komen Box tu buat PoP Up.. So atas komen anda.. Anne telah ubah kepada Pop Up.. dan lain lain komen biasa.. Tiada kritikan Pedas dan pedih... Alhamdulillah.. anda semua blogger yang baik... Ada sebahagian anne dah meninggalkan komen dan pandangan. dan anne akanj selesaikan hari nie.. Tak salah kan..

Mode: Teruja.... Tak penah orang komen blog Anne sebegini ramai....

Ber "Blog" itu bagus... Gunakan ia sebagai medium anda melepaskan sesuatu yang ingin anda katakan...dan sampaikan... Yang pastinya ia luahan hati anda dan juga idea bernas anda.. Keep It Up

Wednesday, June 8, 2011

Kenapa Gurl Susah Nak Tinggalkan Kekasih Dia walaupun kekasih dia menyakitkan hati

Emm.. panjang sungguh tajuk blog... He..he..
Anne nak tulis hari nie kenapa perempuan nie sukar untuk tinggalkan BF dia walaupun BF dia tu panas baran, menyakitkan hati, suka pukul ker, suka lemparkan kata-kata kesat yang menyakitkan hati, kuat mengongkong, kuat cemburu tahap langit ke-7..

Tapi napa si gadis masih lagi mempertahankan BF dia? Walaupun terpaksa berendam air mata siang dan malam... Terpaksa menyekat kebebasan berkawan demi kekasih tercinta.. Sadis sekali.

Sememangnya cinta itu tidak mengenal sesiapa.. Kalau dah suka sanggup berbuat apa sahaja... Biarpun dihujani perkataan kesat.. Biarpun dimaki hamun.. Biarpun dikongkong hidup... Namun hati masih tetap cekal setia kepada BF tercinta...

Kerana apa Si gadis masih Setia?
Duit? Sebab dah tergadai? Sebab Janji? Sebab Setia? Sebab Takut? Sebab apa yer?

Sekiranya anda berminat dan yakin nak share Sila Beri komen

SEGMEN: BEN ASHARI AJAK KUTUK BLOG AKU


Salam Semua... Hari Nie nak join satu lagi segmen Ben Ashari Yang Femes Meletop tu

So sekarang nie aku bagi kebebasan pada korang untuk Kutuk ker,
Nak komen ker tentang blog aku nie..
Tak kisahlah aper yang korang nak kutuk @ Komen yang membina
Aku sedia menerima dengan hati yang terbuka..
Insyaallah...

Ko nak anon ker.. aper ker.. up to youlah..
Tapi xbek nak anon.. nie macam baling batu pastu sorok tangan

Berdepan beb!!! Cayalah samalu...
Nak kene kutuk.... Klik jer link kat atas tu untuk join
Baru ley kritik ye..
Cau Cin Cau

Tuesday, June 7, 2011

SEGMEN: BEN ASHARI AJAK TUKAR LINK

Mari kita tukar-tukar link nak tak? Sambil tu join la segmen Ben Ashari nie...
Anne akan bukak satu sidebar untuk yang join segmen nie & tukar link dengan anne..
Tak mau tipu tak.. Tak baik tau...

Jom exchange...

Agak Kurang Senang letak iklan camtu... Saya rasalah

Kebanyakan pemilik blog sekarang nie banyak yang meletakkan kempen iklan.. xkisahlah nuffnang ker, atau apa2 sahaja di tepi2 blog mereka.. atau dimana2 sahaja yang mereka rasa berpotensi akan di KLIK oleh para blogger yang masuk ke blog mereka.. kalau dalam nuffnang memang dah ader dia bagi guide kat mana nak letak iklan2 tersebut... So.. check balikla... Kalau nak ubah pun.. tengok2 la.. jangan sampai mengganggu pembaca.. hu..hu...  LETAK IKLAN NUFFNANG

Adalah menjadi sesuatu yang kurang menyenangkan.. (kenapa ayat aku skema sangat2 nie) kerana iklan yang diletakkan menjadi penghalang kepada pembaca untuk membaca entry anda dan melihat sidebar anda yang cantik molek tersebut...


Jadi bila nak clik scroll confirm ter click la iklan tu sama ada secara tak sengaja atau tidak.. Tak kisahlah aper korang punya strategi bagi mengumpul berapa banyak orang nak klik iklan tersebut...Tapi.. kadang2 agak menyusahkan bagi pembaca...

Sebab banyak blogger yang saya pergi macam tu.. hu..hu.. Ada gak yang ok.. yang tak mengganggu penglihatan... So... Korang punya blog korang punya suka... Tapi ambil kira juga kesenangan pembaca blog anda...
contoh yg sya rasa xmenyenangkan



ps: kalau tempat korang letak iklan tu ok tak metutup tempat nak dibaca dan dilihat.. confirm aku klik.. kalau tak.. maaf yer.. he..he... Mekaceh... maaf kalau ader yang terasa...

Saturday, June 4, 2011

Rasa Maxam (Macam..he..he..) Takda Rehat Jer

Emmm rasa hari nie paling sibuk kut.... Pagi2 dah bangun sebab nak Balik kampung sekejap... ada majlis kahwin sedara... Bajet hari nie masuk tengah hari..Sempat2... He..he...

So.. Ajak kak housemate pergi skali... ada gak teman... Pengantin comel...(anne jarang snap gambar...hu..hu... nantilah update yer) Tema warna hitam putih and ada warna kelabu... Nice.. hiasan hantaran nya ditaja oleh Annaz Craft.. Klik jer.. Emmm.. santik..santik... Nanti kalau ader jodoh nak mintak kak nazz tercayang yang buat gak... lama gak duk kat situ...

Pastu berkejar nak balik Melaka Semula... Kerja..Kerja... Terserempak dengan kawan pulak... Mereka kata.."Tak pergi lawat cikgu lama kita ker? Dia sakit teruk sekarang... Dia tengah wat majlis tu. Anak dia wedding"

Oleh kerana mengenangkan CIkgu yang pernah mendidik Anne.. jadi anne pergi kerumah cikgu tersebut... Tak makan pun.. Makan buah jer.. Sebab perut masih kenyang.. Terjumpa pula dengan semua cikgu2 lama yang mengajar dekat sekolah menengah,... Melihat cikgu yang sedang sakit.. terharu rasa hati... harap2 cikgu cepat sembuh....

Lepas tu terus blah gi kerja.. Hu..hu... Tapi Malam nie ada client nak suruh datang kedai dia pulak nak tanya sal barang.,... wa...wa... jawabnyer balik lambat lagi... hu..hu.. takper... pergi jer.. buat yang terbaik.. kalau dia tak beli. siap dia.. hu..hu...

Friday, June 3, 2011

Fenomena Nora Elena

Ha..ha.. takyah cakap pun takper.. confirm sume tau... Sekarang orang-orang sibuk nak menjadi seperti watak lelaki dalam Siri NORA ELENA siapa tu... SETH ..

Anne pun baru tengok cerita tu... Asyik orang sebut2 jer... Cubelah tengok... Emmm best juga.. Tapi masa kadang2 terhad untuk tengok... Sukerlah Citer tu... Nora Elena lakonan Siti Saleha... Anne suka tengok Siti Saleha nie.. dia amat2 cute.. Suka sangat tengok dia.. Especially Mulut dia.. he.he.. cute and cara dia cakap..

Nanti ada masa nak tengok lagi cerita tu.. he..he.. Online jer... kan senang..

CLICK UNTUK PAGE NORA ELENA

Terharu sungguh tengok dia

Baru sebentar tadi makan di Restoran Madinah di Melaka Raya.. Terharu melihat satu keluarga yang makan bersama.. Nie cerita dia..

Anne duduk kira berdepan dengan meja makan yang mereka duduk.. Ayah dan ibu mereka adalah Orang Kurang Upaya (OKU) Kategori cacat penglihatan... dan mereka ada 2 orang anak perempuan. Kedua anak mereka adalah normal. Yang besar  (kakak) mungkin dalam lingkungan umur 10 ke 12 tahun. Yang kecil (adik) sekali mungkin dalam lingkungan umur 6 ke 8 tahun.

Kak dia tak sentuhpun makanan dia. Mak dan ayah dia makan dahulu.. Kemudia dia memimpin mak dan ayah dia mencuci tangan.. Terharu sangat2..

Kemudian barulah dia menyentuh makanan dia.. Tapi kelihatan macam dia tak makan nasi tu.. Sebab dia leka menyuap adik dia makan.. Masa makan sempat dia melirik kearah Anne. Anne lemparkan senyuman pada dia.. Dia pun membalas senyuman...

Terharunya lihat dia.. Bayangkanlah Anne berada ditempat dia... punyai keluarga seperti itu... Mungkin banyak perkara yang dia kene korbankan untuk kedua ibu bapa mereka...



Anne doakan mereka sekeluarga akan terus hidup bahgia dan dipermudahkan kehidupan mereka walaupun mempunyai kekurangan.... Aminnnn...

Thursday, June 2, 2011

SEGMEN BLOGLIST ABGTEROR | TANAH TUMPAH DARAHKU

Tadi masa blogwalking.. jumpa blog abang teror yang sememangnya teror... Abang teror ada wat Segmen.. Nak join segmen dia... Jom.. Kene jawab soalan dibawah... Nie Abang Teror tanya tau...

1. Dimana anda dilahirkan?
Anne lahir di Negeri Sembilan... ringkas jer..jangan jawab lebey2

2. Dimana anda dibesarkan?
Anne dibesarkan di Negeri Sembilan sehingga berumur 19 tahun

3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror.
Emm.. Melaka... (Sebab Start Blogging dekat melaka....Bukan lupe daratan tau...tapi dah duduk melaka start 2006 lagi sampai skangnie)

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.
Negeri Melaka indah dan permai... Sangat Best.. Tidak Stress.. Banyak tempat2 bersejarah.. Kos Hidup Rendah, Orang Melaka Frendly walaupun ada yang kasar bahasa.,. Banyak tempat2 menarik dibandar.. Waktu mlam lagi best.. Tak caya.. Moh ke sini..

Nie jawapan ikhlas lagi suci murni....

Buat Baik Berpada-pada Buat Jahat Jangan Sekali


Kalau dengar pepatah melayu..
Buat Baik Berpada-pada Buat Jahat Jangan Sekali

Apa yang korang faham? Maksud dia.. buat baik tu.. biarlah kene pada tempatnya.. dan kejahatan tu janganlah dibuat.. Ada faham!!!

Tapi sekarang nie dah terbalik code.. Orang jaman zamansekarang nie... nak buat baik nie dia berkira-kira skit... Kalau bab nak buat baik nie punyalah susah yang amat.. rasa macam berat sesangat... Tapi kalau buat baik yang dikategorikan "Baik Ada Makna" ha..ha.. yang nie ramai... Buat baik sebab nak mengharapkan sesuatu balasan... Tak baik tau... Tuhan nampak tau... walaupun kat dalam hati...Takleh suruk sorok-sorok tau..

Kadang2 buat baik tak bertempat....maksud bertempat nie.. bukan nak buat baik nie kat supermarket ker, kat tepi jalan ker.. kat rumah ker... atau kat tempat mana sekalipun.. nak buat baik nie.. tengok pada cara dan kebaikan yang kita nak lakukan...

Sebut bab jahat jangan sekali nie.... Orang jaman zaman sekarang nie.. buat jahat bukan sekali.. berkali-kali.. tak tau ntah bape banyak kali...(aku pun sama gak.. dah banyak wat jahat nie....tu pun xsedar2 gak).. Orang sekarang suka buat jahat.. xkisahlah jahat macam manapun.. yang korang fikir logik untuk dikategorikan sebagai jahat... aku ulang J.A.H.A.T....

Ikut aper korang sukelah.... kubur lain-lain....Emm memang kubur lain-lain... tapi kalau korang tau dia buat jahat tapi korang tak tegur .. korang dosa gak.. tak tegur dengan perbuatan lisan pun jadilah... nasihat menasihati...

So fikir2kanlah... Bak kata NABIL RAJA LAWAK tu... "Lu Pikirlah Sendiri"

Kalau rajin baca gaklah.. entri aku yang ala2 kaunselor..

KATA YG TERUCAP TAK BOLEH TARIK LAGI
TUDUNG OH TUDUNG
PAKAIAN OH PAKAIAN

Wednesday, June 1, 2011

Soalan Cupemas!!!!

Soalan Cupemas Yang Sering Ditanya....... "BILER NAK KAWEN?"
Ho..Ho..Ho... Malas nak jawab soalan nie...

Ko Biler nak kawen? Jawapan slamber vs slamdunk.... Dah kawen dah... Tapi nikah belum...
Ko bila nak kawin?  Jawapan benci... aku tak nak kawen
Ko bila nak kawen? Jawapan Berbalas... Ko tanya aku.. Ko biler lagi?
Ko bila nak kawen? Jawapan pasrah... xda jodoh nak wat camner
Ko bila nak kawen? Jawapan bertanya... Ko kawen ngan aku nak tak?
Ko bila nak kawen?  Jawapan bengang... Ko sibuk pehal.. Suke hati aku lah

Bila umur dah naik jer.. orang sibuk tanya bila nak kawen... terutama kita yang gurl.. slalu jer ditanya soalan cupermas... Aiseh... jenuh nak jawab.... Sampai seru nanti sampailah kadnyer... jangan wisau ek... Belum bertemu jodoh yang sesuai lagi... HARAP MAKLUM!

ps: keprihatinan penting.. tapi jangan sampai merimaskan.. ho..ho..ho..

Perkataan Yang Slalu Dengar Kalau Tengok Cerita Omputih

Well... dah banyak kali tengok cite Inggeris kan? Selalu kite dengar perkataan yang mereka cakap.. Ha..ha... Bukan nak mencarut kat sini.. Tapi itulah hakikatnya.. Diantaranya..

Mother F**k!
F**king Death
F**k You
F**k! F**k! F**k!
Shit!
F**k Off
What the F**k is going on (WTF)


wa... banyak lagi tu.. Sampai ramai antara orang melayu nie dah jadi perkataan biasa yang mereka ucap.
Terutama bila marah..... Bil;a tak puas hati... Bila bengang dengan sesuatu.. OMG...

Nie semua terikut2 lah tu...

Tepuk dada tanya hati... Yang Baik Jadi Ikutan Yang Tak Baik Jadikan Sempadan..
Pilih Baik-Baik Ye....

Ps: pesanan tuk diri sendiri dan rakan2 semua..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pesanan Pemilik Blog
1: Sebarang gambar & paparan dalan blog ini adalah dari pemilik blog, kalau adapun dicopypaste dari google
2: Sebarang pendapat di blog ini juga adalah pandangan dari penulis blog sendiri dan ia mungkin berubah mengikut keadaan dan situasi semasa.
3: Sebarang maklumbalas sila ajukan pertanyaan melalui emel ansof86@gmail.com

MY ONLINE STUFF (Sampingan)