Posts

Showing posts from May, 2011

Reception!!! Emmm Menarik nie

Image
Kerja yang agak2 menarik nie jadi RECEPTIONIST...@ PENYAMBUT TETAMU  lah kiranyer...
Best aper.... Nak jadi Reception Boleh...

Jadi reception nie... boleh "menggedik".. tolonglah... kami tak gediks tau... He..he... Ala bukan menggedik... boleh jumpa macam2 orang... Of coz lah orang jumpa kite dulu...Barulah jumpa mereke2 yang lain...Emm... Jumpa mat2 hensem... jumpa despacth2... Pastu kene ngorat... Pas tu tukar2 no phone...wah.. best..best...
Nak...nak...nak...  (biasa reception nie cantik2.. pandai cakap... good looking... emmm) Sebab tu kene ngoratla...

Jadi reception.. kerja tak presure... pakaian pun pakai cantik2... suke..suka... hari2 boleh melawa... Boleh bual2.. boleh main FB, boleh chating, boleh men SMS... emm... senang bangat sih!!!!

Jawab call... macam2 call boleh jawab.. Call pasal kerja... Call nak tanya itu,,,.. tanya ini... Tanya yang tak sepatutnya pun ader.... Hik..hik.. dugaan sebagai recept..

Ha..ha...ha..... Best! Best! Best! Agak2 layak tak jadi recept…

Cendol Leman Dawi Yang Top! & Tempat Bertapa...

Image
Semalam Anne dan kawan sekerja serta kawan2nya bertandang ke Majlis Persandingan Rakan Sekerja di Ampangan Seremban... Emm... Walaupun tersesat jalan... Tapi jumpa juga akhirnya,,, Sampai2 pun Pengantin Tengah makan... Emmm... memang berseri2 pengantin perempuannya.. sangatxxxx cantik...& comel.......(gambar tak amik lagi...) Lama juga lepak dekat rumah pengantin... Tunggu sampai.. bos2 besar sampai.. baru kami balik.. Perjalanan masih jauh nie..




On daway nak ke Repah nak hantar barang... Kawan.. nak ajak makan dekat Cendol yang paling Top sekali kat Malaysia... CENDOL LEMAN DAWI... Emmm.. xpenah dengar pun.. Walaupun anne orang N9... wa... sungguh di ceruk aku nie... Mula teringin nak makan.. Sampai2 tempat yang dituju.... wa... ramai sungguh orang... Bila keluar kereta.. orang disitu kata.."CENDOL DAH HABIS"  Apa????? Cendol habis.... Kempunan rasanyer... nak tau sal leman dawi.. gi kat sini... KLIK






Kami teruskan perjalanan... Tak dapat Cendol Leman Dawi pun... Cendol Ma…

Jangan Pandai Mengata Orang... Tengok Diri Sendiri

Ramai orang suka mengata dan bercerita perihal orang lain... Ramai juga suka mengumpat dan mengeji perbuatan dan kelakuan orang lain... Ramai juga yang suka menyindir-nyindir dan memerli orang lain.. Ramai juga yang suka memperlihatkan kejahatan orang lain... Malah ramai juga yang suka memperlihatkan keaiban orang lain....

Berapa banyak ramai da.......

Tapi... mereka sering berkata tentang orang lain.... Tetapi Diri Sendiri... Bagaimana????? Kata orang..."Mengata Dulang Paku Sepih.... Sibuk Nak Mengata Orang Padahal Diri Sendiri Yang Lebih" Kebanyakan.... Sibuk menceritakan perihal orang lain... padahal diri sendiri pun tidak kurang lebihnya.,.. sama sahaja.... Asyik menjatuhkan orang lain... Biar orang lain dipandang serong... dan dia dipandang mulia... dipuji akan keprihatinan dan kelantangan mereka menentang kejahatan (jahat disini banyak maksudnya... dan umum yer....)

Jangan asyik menempah dosa... sebaliknya... kumpullah seberapa banyak amal yang boleh...untuk bekalan d…

Cara Lepas Geram

Image
Macam-macam orang buat untuk melepaskan rasa geram... Tak kisah lah dengan apa cara sekalipun  yang pastinya berbeza..

Kalau dulu-dulu orang lepas geram paling tidak pun dia akan menjerit-jerit sepuas hati. Dengan harapan kegeraman dia akan keluar dengan jeritan yang amat kuat.. Dan mereka akan puas... Kalau dikampung-kampung... bila geram mereka akan berlari keluar dari rumah dan pegi dekat sawah ker.. tempat-tempat yang difikirkan cantik... atas atap rumah ker... panjat pokok ker.. dengan harapan.. kedamaian suasana akan menghilangkan rasa geram..

Ada juga orang lepas geram akan pergi ketempat yang tinggi, contoh atas bukit..Dekat situ dia akan melontarkan suara geram dari atas tempat yang tinggi.. dengan harapan suara tersebut akan jatuh dari tempat tinggi tersebut dengan gema suara geram... Sekarang... orang banyak terjun bangunan... Tak baik... bunuh diri nie berdosa besar tau tak? Sila jauhkan...

Bagi anak-anak mude sekarang... melepas geram dengan merempit.. bawak motor laju-laju…

Sedar tapi Belum Tersedar - Part 3 (Pakaian Oh Pakaian)

AMARAN!!! Entry ini banyak tertumpu kepada kaum Hawa... sebab saya kaum Hawa.,.. Nak cakap tentang lelaki... belum ada point lagi.. Harap tak menjadi isu.... sekadar berkongsi pendapat sahaja...jika ada sebarang ketidakpuasan sila puaskan hati anda dengan menghantar komen pada saya.. TQ
Pakaian Oh Pakaian... Baju Oh Baju.... Well semua orang pakai baju. tak kisahlah baju jenis apa yang dipakai sama ada baju kurung, baju tradisional, baju etnik ka, baju jubah ker, baju kelawar ke, bikini ker, T-shirt and whatever .... Yang pastinya memakai baju adalah untuk menutup bahagian-bahagian tertentu pada tubuh badan kita... Yang perempuan untuk part2 yang boleh mendatangkan kemalangan pada mata yang memandang... Yang lelaki.. tentunya satu bahagian penting...(perempuan banyak skit)

Rata-rata pakaian sekarang ikut fesyen... Ala... trendy lah skit... Sebab nak trendy sangat, tu yang terdedah sana.. terdedah sini.... especially gurls... takyah kata orang.... tengok pada diri kita sendiri... tema…

Entri Sedar tetapi Belum Tersedar - Part 2 (Bertudung Aku Kerana Apa)

Image
Allah berfirman yang bermaksud: “Dan hendaklah mereka (wanita) menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka.” (Surah al-Nur, ayat 31)Firman Allah lagi yang bermaksud: “Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (ketika mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.” (Surah al-Ahzab, ayat 59).
Ramai antara kita mengenakan tudung hanya dengan beberapa sebab yang utama MENUTUP AURAT.. Persoalannya...."Seberapa banyak dari kita yang mengenakan tudung hanya kerna menutup aurat?"

Aku bukan juga seorang yang perfect untuk menulis catatan sedemikian... Terus terang aku bertudung kerna aku sememangnya sudah selesa dengan cara begini... Dan pastinya kerana menutup aurat...Kadang kala aku juga mengenakan tud…

Entri Sedar tetapi Belum Tersedar - Part 1

Tatkala ini kesunyian didalam hati mula melanda.. merubah suasana menjadi semakin suram.. biarpun dunia disinari cahaya... biarpun hiruk pikuk kenderaan berlalu... namun ia tidak bisa mengatasi akan segalanya...

Lalu aku termanggu sendirian... Selesai sudah aku melunaskan kewajiban aku sebagai hambaNya... Lantas aku terfikir akan amalku....

Kenapa Solat itu harus dilakukan.... Kenapa ramai tidak menunaikan solat sedangkan tahu akan kewajibannya... Kenapa seseorang itu menunaikan solatnya namun dia masih berbuat kemungkaran? Kenapa seseorang itu bersolat tetapi tidak merasakan kekusyukkannya? Kenapa seseorang itu bersolat, tetapi difikirannya masih lagi terbayang akan urusan dunianya?

Kenapa seseorang itu bersolat sedang hatinya masih lagi berkata-kata tentang pekerjaannya...

Lantas aku terlihat lagi akan baris2 ayat yang sering aku terbaca.... " Awal agama itu mengenal Allah... dan tidak Sah solat itu tanpa mengenal Allah..." Sering ia berkumandang diruangan kotak fikiran in…

Bagi Reason Kenapa Bela Kucing?

Image
Rata-rata dekat rumah sekarang nie mesti ader kelihatan seekor @ 2 3 ekor kucing berkeliaran dirumah.. Confirm sebab dibela lah... Tu tak termasuk yang pendatang tanpa izin.. (PKTI: Pendatang Kucing Tanpa Izin). Tapi tau tak reason kenapa bela kucing? Meh Sini kita bincang sikit... he..he...

Bela kucing sebab TIKUS... bukan tetikus yeng korang guna dekat laptop @ pc korang... Tikus nie memang menjadi makanan kegemaran si kucen2.. Jadi untuk menhalau tikus-tikus nie korang memerlukan tentera kucing untuk menghapuskan mereka... Ada juga kucing yang takut dengan tikus... Itu namanya kucing Pengecut!!!

Bela kucing juga untuk melatih tahap kesabaran korang.. Emm kenapa pulak? Sebab nya melatih korang bersabar tatkala pasu-pasu bunga, lansir, tayar kereta @ motor korang @ baju korang @ dinding.. disembur dengan minyak wangi yang paling harum... Dinamakan "Cat Perfume".

Selain itu... mengajar korang bersenam juga... Tatkala korang membuat excercise mencuci segala kotoran yang dibuat…

Kenapa Tak Suka Membaca

Image
Membaca buku ni memanglah boleh manambah ilmu kita dan mencerdaskan minda... Tak kisahlah nak baca apa saja jenis buku ilmiah ker, buku agama ker, buku Novel ker, Komik ker..@ pun...  nak jugak baca buku lima ker... hik..hik... .. Emmm... Tapi kenapa malas juga nak baca buku...ek?


Emm... Sebabnya... Mengantuk..... Asal baca buku jer automatik mata pun menjadi ngantuk... Sebab tengok banyak sangat huruf... Terutama orang skang baca buku sambil baring... lebih2 lagi atas tilam empuk... bantal empuk.. Senanglah nak tido...


Selain tu... Kita suke tengok gambar.... Terutama gambar bukan-bukan.. hik..hik.... Sebab tu banyak orang tengok wayang... sebab suka tengok gambar... dan ramai juga yang suka ambil gambar... Hik..Hik...


Confirm and sah yang amat... takde masa nak belek buku... Kalau dulu dari kecik sampai besar kat skolah asyik belek buku jer... Jadi dah jemu.. So taknak belek buku dah...Masa nak duduk baca buklun tu takder sebab sibuk dengan aktiviti harian..


Buku skang Mahal.. Banya…

Kata Yang Terucap.... Tak Dapat Ditarik Kembali

Seringkali kita berkata-kata tidak kira masa dan waktu... tidak mengira tempat dan tidak mengira dengan siapa kita berbicara... Biarpun kawan-kawan.. pada ibu bapa.. pada guru-guru.. atau juga pada penulisan kita..

Sebelum kita berkata-kata.. pernahkah kita berfikir dahulu sebelum melontarkannya? Ramai antara kita berkata mengikut suka.. mengikut hati dan perasaan... mengikut kepala dan kehendak mereka sendiri... Tidak mereka fikir akan kata-kata yang mereka lontarkan boleh memberikan makna yang berbeza..

Mungkin.,. kata-kata itu boleh mendatangkan kemarahan @ mendatangkan penyiksaan @ mendatangkan dendam @ menyinggung perasaan orang lain.

Setiap kata yang terucap itu tidak dapat ditarik balik... ibarat kata pepatah...

Terlajak perahu itu bisa boleh diundur... Andai terlajak akan kata itu.. buruk padahnya
 Sememangnya lidah itu lebih tajam dari pedang... Lisan bicara itu meninggalkan kesan yang amat mendalam.. Lukanya tidak bisa dilihat dengan mata yang kasar.. kerna ia ber…

Aku Pulak Yang Kene

Apa kes.... Salah aku ker Cik Abang Yang tak dikenali....

Ada ke patut... dia yang call aku, tanya aku nak sewa rumah ke tidak.. Dia ada rumah ok... Sewa pun ok.. Ingat nak bagi kat kawan satu opis... Bajet paling murah mamat tu bagi kat aku 1 + 1 + api air sume RM900.. So bulan2 RM350... Oklah tu kalau kat town...

So aku macam tak jadi ambil... Dia pun oklah..

Pastu hari nie duk call..

"U... ada tak kawan U nak sewa bilik... Emm... i nak sangat nie.. kalau boleh dalam masa terdekat nie.."

"emmm saya tak tau... xper nanti saya tolong tanyakan kawan2 saya ye"
"U... Tolong ye... saya sian dekat orang rumah saya" (emmm orang rumah?)
"Kalau boleh saya nak yang perempuanlah lagi bagus.. ada dua bilik kosong... 1 bilik rm150 jer sebulan termasuk api air"
"ok.. takper nanti saya tanyakan yer"
"U... napa suara u macam manja... jangan macam nie.. nanti i tergoda" (ko pehal...)
"emmm biasa jer... takperlah.. saya cakap biasa jer..…

Korang Balas Tak Komen Yang Pembaca Letak Dekat Entry Korang?

Panjangnya tajuk... Emm.. Takper... Tetiba tadi menjengah blog-blog terpilih yang menjadi pilihan hatiku... Eh..Eh... Pilihan hari nie...

Nak tanyalah... Kalau you all buat entry, tak kisahlah apapun jenis entry yang korang letak.. Tak kisah bab cinta ker, personal ker, kereta ker, nak ngutuk orang ker, segmen @ kontest @ apa saja yang sewaktu dengannya...


Apabila ada saja komen yang ditinggalkan dalam entry tersebut... Adakah you all balas kesemua komen tersebut? (Maksudnya korang sebagai pemilik blog balas tak komen tu? @ korang just baca and publish saja kesemua komen tersebut tanpa menbalas komen tersebut?)


Tapi aku suka blog nie... emmm bukan nak bodek... tapi suka tengok cara dia... Setakat nie yang aku jumpalah... aku suka cara Abang Zam @ Aried... Mereka akan balas setiap komen yang blogger lain tepek kat bawah entry mereka...  (Walaupun aku blogger gurl.. & depa 2 man...aku tak kisah.. tapi bagi aku.. aku suka cara dia... gud... Harap blogger lain cam dia gak.. termasuk a…

Abang Mazidul Kata...

Tadi saya melewati Blog Abang Mazidul... Ala yang Popular tu... Saya membaca karangan beliau berkenaan Gambar Seekor Cicak Yang Ganjil untuk tujuan perubatan... Anda yang berminat untuk membaca boleh ke Blog Beliau.

Kemudian saya terbaca cadangan beliau iaitu "SMTI" emmm boleh klik kat word SMTI untuk tau lebih lanjut. SMTI bermaksud Saya Membaca Tampalan Ini...

Sokong-sokong... kadang-kadang kita malas nak tinggal komen dekat blog yang kita datang dan baca karangan mereka.. Amat susah untuk pemilik blog untuk menjejaki semula pembaca-pembaca mereka. Saya pun kadang-kadang tidak meninggalkan jejak pada blog yang saya singgah...

Satu perkataan yang simple dan mudah untuk diletakkan. Kalau malas nak tinggalkan di Komen... Mungkin boleh letak di Shoutbox senang dan mudah...

ps: nak praktikkan lah.. he..he.. terima kasih abang mazidul..

Credit!!!

Says CREDIT!!!! CREDIT!!! CREDIT!!!
Credits Are Everywhere......(*blink...blink.... eye)

When i can settle all my credit? (*start counting with my finger... bla...bla...bla...)

Education Loan!!!! Car Loan!!! Loan are everywhere....

Saving????? Not enough already...... (*** not every month... huk..huk..huk..)

Expenses????? Don't talk about expenses ma..... Know already... must be highest...

So... CUT!!! CUT!!! CUT!!!   Top Up... and other miscellaneous...

(spend a lots on top up... call there.. call here... sms there .. sms here.....Why! Why!... works ma... i do my work.... mybe i should change to bill.. postpaid... emmm... not really.... think twice...)

Sorry if this entry too bored for you all guys... It just a simple entry what i'm really think it now... erhhhhh...

ANDAI KEKASIHKU DIKEBAS ORANG ! BEN ASHAARI KATA LA

Image
Segmen Abang Ben Hari ni ada best jugak..."ANDAI KEKASIHKU DIKEBAS ORANG ! BEN ASHAARI KATA LA "

Secara jujur setakat ni memang tak ada lagi kekasih dirampas @ dikebas orang.. Belum lagi pernah berlaku dalam sejarah atau kamus hidup Anne.. Tapi bagi pendapat insyaallah boleh...

Andai kekasih Anne dikebas orang.. jujur.. sedih yang amat.. Mana tak nya kekasih hati dirampas orang.. semua orang confirm... nangis... meraung.,.. rasa bagai nak gila.. marah... semua perasaan ada... Tapi kenelah control juga.. Walaupun dalam keadaan emosi.. So.. Anne akan minta penjelasan pada si kekasih hati...
Apa kurangnya saya? Apa kesalahan anne pada dia? Sampai dia boleh pergi kepada orang lain. Anne akan minta dia bagi penjelasan juga... Adakah dia tak bahagia bersama dengan Anne? Ada ke anne nie berbuat sesuatu yang membuatkan dia berpaling? ataupun anne ada berlaku curang @ tak setia pada dia? Kalau alasan yang dia beri munasabah dan Anne rasa anne boleh terima... Anne mungkin merelakan da…

Al-Fatihah Untuk Abdul Hakim Bin Mohd Kamal (Telor Dibasuh)

Al-Fatihah Buat Arwahyarham Abdul Hakim Bin Mohd Kamal atau lebih dikenali sebagai pemilik Blog Telor Dibasuh. Walaupun tidak pernah bersua atau tidak pernah berbicara dan mengenal hanya dari alam maya.. Tapi cukup untuk mengetahui Arwah memang seorang yang rajin untuk menziarah pemilik blogger yang lain..

Hari ini mungkin arwah yang pergi... esok lusa tidak kita ketahui.. atau sebentar lagi... kita tak tahu siapa pula yang bakal pergi.. mungkin kita.... mungkin rakan kita.., mungkin ibu bapa kita... saudara mara kita... adik beradik kita.. atau sesiapa sahaja...

DIA menjemput tak kira masa.. Jadi kita yang tinggal perlu teruskan juga... Yang pergi tetap pergi... Yang tinggal perlu ingat bahawa suatu masa kita akan pergi jua... Segeralah kembali kepadaNYA... Selagi waktu masih ada... Selagi itu pintu masih terbuka...

AL-FATIHAH...

Sakit Pala ouihhh..

Ayarkk....... Sakit kepala ma.... Pening kepala pun ada... Napa tak gi bekpes pagi tadi... kan dah pening.. perut duk bunyii.... Aku nak makan! Aku nak makan! Aku nak makan!

Nak muntah pun ader.. Bluek.....

Jap iklan.... ( uittt.... mengancam wo... body awek lalua depan showroom nie... meletop... letop... tertonjol-tonjol... emmm pakai baju putih lak tu... emm... ish..ish... pepagi lagi tengok..)

ok sambung balik....lapar nyer.... emmm.. nak makan katner nie... nak gi hantar barang dulu ker... nak makan dulu.. emm... perut lapar nie... nanti takley wat keje . nak kene pergi dua tempat nie.... Semabuk dulu ker bukit rambai... emmm... pikir jap...

lapar... jom gi makan.,...

ps: saja tulis ne nie untuk isi masa yang dah terbuang gila nie...grrrrrrr

Banyak Follower Tak Update!!!!

Barusan sebentar tadi melihat senarai blog yang anne telah follow... Emm.... Ada banyak juga senarai blog yang lama juga tidak ber update.. Emmm sampai sebulan.. 2 bulan.. 3 bulan.. emm... setahun 2 pun ada jugak...


emmm... mereka sibuk atau tak aktif lagi kut..... ataupun mereka sedang merehatkan diri sementara waktu kut....

emmm... kalau rajin updatelah blog... emm.....nak re update senarai follower nie nanti.. tapi tunggu masa banyak...


kenelah slalu update blog... memang pembaca akan datang.. terutama mereka yang follow blog kita... seminggu 2 kali pun jadilah... jadi hubungan kita dengan pembaca tidak terputus begitu sahaja... caiyok!!!!

Confirm Blogspot Tutup?

Kerisauan mula melanda kepada sesiapa yang menggunakan Blogspot sebagai medan berperang ideanya yang tak penah kering... Memang Blogspot jadi pilihan ramai.. Sebab.....

Kenapa Blogspot Jadi Pilihan?

Free jer!!! Semua boleh guna tanpa sebarang kerisauan... Itu memang saya suka..suka sangat2
Lebih Frendly dengan semua pengguna... Mesra Alam... gitu.. Semua Masyuk.. Memang frendly pun.. macam2 boleh ubah ikut kreativiti sendiri... Layout, design, warna... gadjet emm.. pendek kata mantop!!!
Ada pelbagai fungsi.. Yang semua orang suka...
Emm... Tapi Confirm ker nak tutup? Emmm... mesti kecewa gila kepada semua blogger yang dah menjadikan Blogspot sebagai sahabat karib mereka yang mereka sanggup habiskan masa lebih banyak dengan Blogspot... Emmm... Termasuk saya..... Berjuta tu yang guna blogspot.... Dan saya salah seorang daripada mereka..

Tapi sebagai langkah berjaga2... sempat gak buat backup post @ entry yang dibuat dari dulu sampai sekarang.. Mana tau tetiba hilang entah kemana... Emmm.…

Air Dah Tak Selamat...

emmm air mana yang selamat lagi? Tengok jer berita dekat Metro tu.. Minum air mayat tu... Blek..Bluek.... Tak sanggup i u... emmm.... tak bau ker air yang mereka minum tu...

sedangkan kita minum air ada kotor skit pun... kita tak mau minum dah.. inikan ader ulat, ader semut ker.. hu..hu.. muntah tak sudah kalau minum air mayat.. emm.. rasa loya pulak tekak nie...

minumlah air yang bersih... even air paip yang kita guna pun.. tak pasti kebersihannya.. nak air bersih boleh guna yang nie.. KLIK SINI

bahaya minum air tak bersih... batuk-batuk. boleh dapat kanser... toksik...

emmm... macam-macam.... so carilah air yang bersih.. baik untuk kesihatan

Pedih Mataku Ini...

Hari nie cuti Umum,,... Wesak Day... Selamat Menyambut Wesak Day kepada sesiapa yang menyambutnya,.. Saya tak sambut.. sebab saya tak cuti... Ha..ha.... Kerja beb!!!

Pedih mata nie tengok notebook jer... tengok blog itu... blog ini... web itu.. web ini... Kepala berdenyut jer...Teringat malam semalam... Balik kerja sampai rumah pukul 9 malam... Lepastu landing atas katil dengan tak bukan baju lagi terus tertidur... sedar2... dah nak pukul 12 tengah malam...

wa..wa... tak mandi lagik nie... tak tukar maju lagi nie... mak kata jangan mandi tengah malam,.. nanti kene paru2 berair.. tak elok mandi tengah malam... He..he... Cuci muka , kaki tangan dan mana2 yang patut jer lah...

wa...wa... ramainyer lalu depan showroom nie... aik... lalu jer ker.. meh ler singgah....aya.. amoi... singgah dulu ma... bikin terapi... free saja ma....  (badi 15 hari dah habis.... so.. keuntungan kian mendatang... yes1 yes! yes!)

apa aku duk merepek nie... bosan orang baca tau!!!!  dah lah.... jap gi pekena vol…

Sebut Tentang CINTA... Perempuan Tampil Dulu

emmm bila ada sahaja segmen atau contest atau apa sahaja yang berkaitan tentang cinta atau tentang kisah percintaan ataupun pendapat tentang dunia percintaan.. Kita boleh tengok... rata-rata yang mendominasi adalah kaum Hawa...

emm kenapa yer.. Termasuklah aku.. he.. baru je tadi join segment Ben Ashari BICARA CINTA SEKALI LAGI

Mungkin... para wanita nie lebih suka meluahkan berbanding kaum lelaki yang suka memendam cerita mereka.. Rata-rata perempuan akan cepat menunjukkan emosinya berbanding lelaki... Sebab tu perempuan nie suka masuk segmen macam tu.,. termasuk aku juga.. he..he.. Perempuan pun suka kepada yang personal..

emm betul ker? nie la yang aku rasa ... sebab aku perempuan,,.. he..he...

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

Image
Dunia Percintaan?  Emm... Pastinya dunia percintaan segala-galanya indah. Semuanya Manis-manis belaka bila bercinta.. Tapi pahit bila berpisah. Pengalaman dalam dunia percintaan memang ada... Tapi keindahan percintaan itu hanya seketika. Rasanya malas nak ulang tentang pengalaman bercinta.. Boleh baca disini tentang kisah cinta saya KISAH SAYA. Tapi... apa yang kita harapkan dalam percintaan akan menjadi seindahnya.. Tapi tuhan Maha Mengetahui. Jadi dalam percintaan itu, harus ada persefahaman, harus ada sikap toleransi, harus ada sifat kejujuran, kesetiaan dan harus ada sifat hormat menghormati hak masing-masing. Cinta yang hakiki adalah cinta Ilahi. Dan apabila kita bercinta biarlah kita bercinta keranaNya. Harus tahu apa itu erti cinta. Jangan kerana cinta, kita menjadi BUTA, jangan kerana cinta, kita menjadi ALPA, jangan kerana cinta KITA HILANG SEGALANYA... Jangan kerana cinta KITA LUPA KEPADANYA... Permulaan Percintaan Biarlah dimulakan dengan jalan yang benar dengan cara yang be…

Segmen Khas ar-rifke | 100 Ucapan Menarik dan SMS Istimewa Hari Guru!

Ucapan Khas Buat Semua
GURU-GURU SEK. REN.KEB ROKAN & SEK. MEN. KEB. DATO' MOHD TAHA dari saya NOR'AIN BTE MOHAMAD Cikgu, tiap ilmumu memberi petunjuk padaku, tiap titik peluhmu mengajarku, amat ternilai bagiku, tiap jerih jeritanmu, memberi peringatan padaku, tiap baris tulisanmu memberi gambaran padaku, tiap titisan air matamu keranaku, membuat aku terasa pilu, tiap kata semangatmu, membakar inspirasi. Aku tahu, keranamu CIKGU, aku kini berjaya dalam Hidupku dan Keranamu CIKGU, akau menjadi generasi berguna, dan keranamu jua CIKGU, aku bisa berdiri megah bersama orang-orang yang berjaya.. yang terlahir.. dari hasil didikan mu CIKGU...Terima Kasih CIKGU... Selamat Hari Guru...
Jom Sertai Segmen Khas ar-rifke.com | 100 Ucapan Menarik dan SMS Istimewa Hari Guru!

Buat 1 entri khas bertajuk “100 Ucapan Menarik dan SMS Istimewa Hari Guru!!“. Selitkan

1) 1 ucapan menarik atau 1 sms menarik anda untuk guru-guru anda.

2) Nama guru-guru anda dan sekolah anda.

3) Nama sebenar anda (o…

Segmen Khas ar-rifke | Jom Review Blog Bersama Aried!

Image
Hai semua.. Jom sertai Segmen Khas yang Ar-Rifke buat... Aried nak buat Review Blog secara habis-habisan tau! Sekurang-kurangnya 3,4 perkara penting yang akan aried kupas, jom kita rebut peluang keemasan ini!!

Caranya mudah sahaja iaitu hanya copy dan paste ayat dibawah dan pastikan entri anda bertajuk Segmen Khas ar-rifke | Jom Review Blog Bersama Aried!

Jom review blog bersama aried dengan hanya copy paste sahaja ayat ini! Sama-sama kita lihat siapa yang bertuah dan mereka yang dipilih akan direview habis-habisan! Cepat sebelum terlambat! Copy ayat pendek ini dan paste segera di blog anda! Pastikan anda tidak termasuk dalam 20 top blogger melayu ini agar peluang berharga ini dapat dirasai oleh blogger-blogger lain juga.
Jom join ramai-ramai...

p/s: traffic blog saya banyak datang dari blog Aried.... Emmm.. Thanks Aried...

Selamat Hari Guru 2011

Image
Hari ni adalah Sambutan Hari Guru... Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru di Malaysia. Terima kasih juga kepada guru-guru yang pernah mendidik saya sehingga menjadi seorang yang berpendidikan tinggi dan menjadi generasi yang berguna.. Teringat dekat semua guru-guru masa dekat sekolah lama dulu..

 Nie Cikgu Zila.. Dia ajar BM masa tingkatan 5 dan merangkap juga warden asrama masa form6.. teringat dekat perkataan yang dia selalu ucap... "Tu...La... Awak..." He..he... Apapun... terima kasih kerana mendidik saya... Setiap teguran dari cikgu tetap saya ingat... Cikgu dah kahwin belum? .. He..he...
 Nie pula cikgu Khoo.. Dia ajar Add Math... emmm sentiasa bagi pelbagai cara untuk selesaikan masalah add math.. walaupun susah sangat nak faham time tu... Apapun best la ngan cikgu... he..he.. Cikgu nie suka betul-betulkan spec mata dia yang asyik nak jatuh.. kalau cakap.. nampak gigi arnab dia.. he..he..

 Yang nie cikgu low... Dia ajar geografi dulu tak silap ar... Dia juga merangkap…

Jadi Pengasuh Sekejap.. He..He...

Image
Tukar profession sekejap... He..he... Saja main-main dengan dak comel nie... Ajar dia mewarna sekejap... Mak dia tengah buat terapi... Lightwave ... yang nie bagus untuk slimming... Emmm... Bagus bagi wanita-wanita yang nak menurunkan berat badan... Tanpa melakukan senaman...

Emmm bagus juga tu.... Semntara mak dia wat terapi... he..he.. meh aku terapikan anak dia jap.. he..he..

tomey senyum dia...
dia duk warna.. he..he..
blajar rerajin yer dik...

Cheap Car They Never Stole

Don't say cheap car they never stole... Always same ma..... Hu.,.,Hu...

Sorry to say to that Singaporean Guy... (that we seen at Car wash)... Cheap or Expensive or Exclusive Car.. if they want to stole or broke... the do ma..... (Opps... Grammar agak berterabur.. Dah lama tak menggunakan ayat english ni)

Alkisah dia bercerita kereta Honda entah apa namanya, kena pecah oleh orang untuk dibawa lari dekat Holiday Inn Melaka.. So.. Dah siap tanggal no plat kenderaan lagi.. Nasib baik security lock kereta tu ok, so tak mampu dicuri walaupun dipecahkan kereta... Tu yang dia tengok kereta akak housemate terus kata kereta murah orang taknak curi.. Siut jer... ayat dia...


Hu.,.hu... mentang-mentang dia pakai kereta swiss... Suka-suka kata kereta Cheap!!! Terasa gila kak housemate orang singapore tu kata kereta akak tu "cheap"... Tak patut... Atleast ada juga kenderaan...

Hu..Hu....  Pastu dia tanya Jalan mana paling dekat nak ke Dataran Pahlawan..Terus akak tu buat-buat jawab ca…

Tragedi Bilik Berkunci

Image
Tempat: Apartment G***** C***
Time: 9.00 pm
Date: 14 Mei 2011

Kenapa sentiasa menjadi mangsa tragedi bilik berkunci... Malang sungguh.... Kat rumah lama pun macam nie juga... Rumah dekat sini pun kene lagi...  Kepala dah pening.. berdenyut-denyut gila... masuk jer bilik... Terus terkunci...

Wa..wa..... Puas akak housemate tolak tak boleh jugak... Kudrat kami sebagai kaum Hawa.,. tak mencukupi... Siap panggil tunang dia tolong.. Masih tidak berjaya..

Akhirnya terpaksa panggil orang maintenance untuk bukakan.. kopak juga pintu bilik ku... hu..hu...
Bila nak ganti ek? Nanti ader orang skodeng


Ps: Emm.... hope ini yang terakhir...

Ayat Nie Korang Pun Guna

Image
Teringat zaman bercinta dulu-dulu… Masa zaman-zaman mude bercinta-cintun… hak..hak..hak… Cinta Monyet.. Cinta kelakar.. Cinta yang entah apa-apa.. Dan Ayat-Ayat manis dibibir.. Huk..Huk..Huk…


"Awak.. saya makan tak lalu, tidur tak lena, mandi tak basah.. Asyik teringat dekat awak saja." (Ayat-ayat bunga gila.. Padahal 2 3 pinggan dah makan… tidur dah terlebih lena, mandi dah terover2 air diguna… hu..hu..)
Awak.. kalau saya jadi bunga, awak jadi apa? Awak kalau saya jadi lampu, awak jadi suisnya…  (Ha..ha.. Bermadah-madah camni… Ala-ala romantic la nie….)
"Awak.. hujung minggu nie awak ada pergi mana-mana tak? Kita keluar nak tak?  Tapi nanti kita pakai baju sama ek…" (He..he… Kluar nak pakai baju sama warna.. Kalau merah.. sume merah… Kira sehati sejiwa lah nie… Alahai…. Tu yang Nampak sedondon tu…)
Ayat Yang Suka ditanya…
"Awak sayang saya tak? Sejauh mana awak sayang saya?" (Dalam hati tu berbunga-bunga kalau awek @ balak kata sayang dekat dia dan sedalam lautan …

Jap! Tahan Kencing!

Image
Jap.... Tahan kencing jap.... Sampai Habis entry nie... Uih....Sambil terkinja-kinja.. Ha..ha...

Ala.. Sume orang penah tahan kencing.. Sampai ader yang terkucil sikit.. He..he... Zam dolu-dolu... Kalau kat kampung, toilet aka tandas atau bahasa kampung Jamban lah katakan.. kat luar rumah... nun... kat luar... Kalau pepagi tu.. berebut nak gi tandas.. Mule lah adengan terkinja-kinja tahan kencing atau.. tut ! tut! ek kerana nak tunggu turn punye pasal.. Kaki duk kepit jer... ha.ha...


Sampai dah tak tahan.. terkinja-kinja sambil ketuk pintu... Tuk! Tuk! Cepatlah dah tak tahan nie... B**** Batu ker? Hik..hik.... Orang dalam duk sahut... "Kejap la.. Belum lagi"... Padahal dia kat dalam tengah terkekik-kekik gelak...nak kenekan orang luar.. padahal dah lama siap...

Macam-mcam ragam...Tapi tak elok tahan kencing tau... nanti kene batu karang..

tapi kalu time hujan and sejuk... confirm asyik gi tandas jer... nak terkucil.. Pastu kalau banyak minum air....lagilah pulak....

oklah..…

Tak Pernah Mencuri? Tipulah!!!!

Siapa mengaku tak pernah mencuri?  Angkat kaki!!!! Cepat... Baik Ngaku.... Hu..Hu...
Kalau kata tak pernah mencuri, sah memang penipu besar nye lah... Jangan kata korang tak pernah menjadi seorang pencuri @ mencuri....

Setakat kes-kes mencuri barang orang.. Curi barang orang kat tepi-tepi jalan.. Meragut beg tangan orang yang tengah jalan-jalan.. Mencuri duit orang, rakan, kawan-kawan, curi duit mak bapa korang @ curi duit adik korang ker, atuk nenek korang ker, curi segala macam curi barang nie.. Confirm nie kes berat. Setakat nie memang tak buat... Tul tak???? (angguk-angguk.. geleng-geleng... tunduk-tunduk xmain.. tu ngaku namanyer)

Kalau korang tak dikatergerikan kes curi kat atas.. mesti pernah mencuri hak orang lain.. Ha..ha.. Curi kekasih@balak@ awek@ pakwe@suami@ isteri orang... He..he... Yang nie ader gak orang mencuri tau.. Tak caya.. Cube tanya... xpun korang mesti penah dengan gak... Nie kira mencuri gak lah...ish..ish.. ish.. parah.. tak baik tau... Nanti orang curi balik…

1 Tahun Sudah

Cebisan Kata Untuk Seseorang
"Setahun sudah tibanya... Terima kasih atas segalanya... Biar jauh tidak berjumpa.. Biar hanya suara terdengar bicara.. Biar badai datang gelora... Biar rintangan mendatang tiba Biar hati bersulam duka.. Biar madah tercalit bisa Namun... masih utuh disepanjang masa Adakah ini tandanya... Berkekalan talian diikat Berpanjangan kasih terungkap Terima kasih... Kerana menjadi penghuni setia.. Penghuni segala rasa tercipta Penghibur segala duka dan lara Pengubat hati nan terluka Penawar racun berbisa Peneman kala sunyi dan sepi
Terima kasih atas segalanya... Maaf dipohon... tangan dihulur.. Terkasar bahasa... Terlajak bicara Dan... Andai hari esok.. Tiba... Semoga.. Ukhwah ini kekal selamanya.. Insyaallah..."
"My dearest Lovely Person, Lovely Friends, Love's Ones"
ps: naper jiwang bagai nie... hu..hu...

Park Your Car Carefully

Image
Al-kisah satu malam... Balik dari kerja.. dah lah letih yang amat.. Lepas jer guard nyer pondok.. Terus nak park kereta... Nak park betul2 depan rumah.. Kira nampak depan mata lah..

Penuh la pulak.. Drive depan sikit jer... Yes!!! Ada kosong..

Nak turn left...@#$% Ader penghalang pulak......
Nie geram nie....


nie mesti kereta mamat yang suka park merata tu... Dah tu park dekat2 dengan kereta orang.. Bila buka pintu kereta.. Dia main buka jer.. ada satu hari kene kereta orang sebelah... Hu,..Hu..

Kes yang nie pula.. park.. betu-betul tengah 2 kotak parking... Iangat dia bayar sampai dua skali ker...
Geram jer.... Terpaksa park jauh sikit...

Sampai rumah terus... celoteh kat akak housemate... Siap tunjuk kete tu lagi dekat akak tu.. Last2..

"Anne... tu bukan kete mamat tu.... Tu kete polis kat sebelah nie..." Oppssssss!!!!
Alamak.... salah orang ker?????

Tapi polis pun takley ka park elok2..
Hu..Hu...

Aku Sesat Lagi

Wa.... tension betul hari ni. Kenapa Boleh sesat lagi ni.... Pagi-pagi lagi dah mendatangkan ketensionan... Pagi tadi lepas sarapan dengan Akak Housemate.. "Kak Izah" ... Dekat Restoren apa entah namanya.. Dekat area Apartment tempat kita orang tinggallah.. Pergi naik kereta masing-masing.. Lepas makan... gerak pergi ofice.. Anne gerak lambat skit jer.. terus salah masuk lorong kekanan... sepatutnya lorong kiri... Aisehhhhh...

Nak U-Turn ada tempat.. Melaka ni banyak jalan sehala.. So agak susah.. Anne terus jer lah ikut jalan... Yes... Yes nampak signbord menghala ke bandaraya... Zuppp... Alamak.... Salah lagi.... Termasuk ke lorong kanan... Trafic light pulak dah hijau... Terus ke kanan lalu depan Hospital Melaka... Hu..Hu... Wa...wa.... Salah lagi....

Emmm Teruskan jugak perjalanan... menghala ke batu berendam... Hu..hu.. Nasib baik ingat jalan tu... Sebab dulu masa praktikal selalu ikut jalan tu... So terus menghala ke Giant..dan melaka Sentral.. Jauh gila Pusing tu... T…

Women Abuse... Adakah Akan Berterusan?

Semakin banyak cerita mengenai penderaan terhadap kaum Hawa..
Mengapa semua ini masih tiada berkesudahan dan semakin bertambah teruk?
Adakah kami ini golongan Hawa adalah tempat untuk didera @ diseksa @ dilepaskan kemarahan @ melepaskan dendam @ tempat melampiaskan nafsu binatang yang tiada berkesudahan?

Mengapa semua ini harus lagi terjadi? Haruskah semua ini didiamkan diri?
Penderaan suami terhadap isteri-isteri mereka... Adakah wanita yang dahulu dikahwini, dibelai, dipuja, ditabur janji-janji manis akhirnya menjadi tempat diletakkan tangan dan kaki? Menjadi tempat melampiaskan kemarahan yang tak terbendung?

Pembunuhan kejam lelaki terhadap kekasihnya sendiri? Adakah ini harus terjadi? Hanya kerana menolak lamaran cinta? Hanya ingin memutuskan perhubungan? Hanya mahu menegakkan keadilan diri? Haruskah wanita itu dibunuh kejam.. Bukankah dia dahulu menjadi tempat bermanja? Bukankah dia menjadi tempat bersukaria? Tempat itu dan tempat ini.. Mengapa tidak boleh menerima hakikat akan &…

Real Asian Girl Sexy!!!!

Image
Mesti tertanya-tanya kenapa Tajuk Lucah Gila....  Memang Agak Lucah Pun.. But That real!!! Tak Caya? Tengok ni...
Buka Blog Sekali ada Orang Follow Blog Anne.. So terlihat gerangan si follower ini...

Inilah Profile nya Real Asian Girl Sexy..
Ish..Ish..Ish... Terkejut dibuatnyer

Sekarang rasa nak remove ke taknak ek si pemilik blogger nie? Tak remove mengundang bahaya..
Apa yang Real sangat? Tengoklah site yang dia join... Semua yang xxxxxxxxx...
Grrrrrrr