Thursday, March 31, 2011

Earned Income From ChurpChurp!!!

Nak Dapat Duit Dengan Senang?

Jom Ikut Anne... Jom Join CHURPCHURP...
Siapa yang Join NUFFNANG... akan Join CHURPCHURP juga....

Dengan hanya TWEET @ SHARE @ SPREAD LATEST REWARDS kepada semua kawan-kawan, orang tercinta, keluarga, Follower atau sesiapa sahaja. Setiap TOTAL CLICKS dari apa anda Share akan dikira... Dan.. $$$$$$ akan dimasukkan ke akaun CHURPCHURP anda.

Anda boleh Share melalui TWITTER, FACEBOOK, @ Status YM/IM. 
Sekiranya Rajin.. Bolehlah... Buat Entry pada Blog Anda...

Emmm.. Senang tak... Share Sahaja... Tak pakai modal $$$ pun...


Klik Saja Gambar di atas...

KLIK UNTUK JOIN....

Saturday, March 26, 2011

GiveAway: Anggun Bertudung Giveaway

Kakak Terchenta invite Anne join Giveaway pertama dia...
Jadi sebagai adik terchenta.... Anne kene support and join kakak..

Anggun Bertudung Giveaway



Emm.... Anne nak tudung warna biru cair,... Ley tak.. kalau terpilih ar.... Sebab... senang leh pakai g kerja... Hu..hu... Gambar kat atas nie posing masa nak g kerja.. sebenarnye takleh pakai tudung hitam.. Tapi pakai gak.. Biar match dengan baju ma....

Jom Join GA kakak Anne... Tarikh tutup 31 march 2011 tau...
Klik jer banner kat atas nie... bukan gambar anne tau..

Lamaran.... Eh Cepat Betul....

Emm.. Alkisahnye... Dalam Bas.. Tengah Syok layan Radio Melaka Fm.. Tiba-Tiba...
Tut..Tut... Handphone bunyi..... Mesej jer....

Opps... Pagi lagi dah Msg... Rajinnyer Incik nie...

"Selamat pagi... Anne dah sarapan...."

emmm.... Jawab jer lah nak jaga hati Incik Pelanggan...
" Selamat Pagi... Terima kasih... Saya dah sarapan di rumah" 

Msg dihantar lagi......
" Kalau diizinkan dan boleh sekiranya nak lamar jadi teman hidup saya jika sudi" 
Perrrhhhhhh Ayat...... Lemah jantungku....
Berhenti jantung berdenyut....

Lantas mesej ditaip lagi..

"Errrr.... Maafkan saya... Incik pun tak kenal sapa saya... Lagipun.. saya dah berpunya.. Ramai lagi yang lebih sesuai diluar sana..." Mesti pasrah giler...

"K... Maafkan saya" Terus senyap.... 

Test market jer tuh...... Mudah sungguh mereka nie...
Hu.hu.... Cepat sangat nak menunjukkan perasaan tanpa fikir...
Aperpun... Moga Incik Pelanggan bertemu jodoh yang sesuai..
Aminnnn.....

Ps:.. Confirm hilang satu client aku..... huh..huh....

Friday, March 25, 2011

Contest: Adik-Beradikku Yang Comel

PENGUMUMAN...
Sekarang Sesi Ruangan Contest.. Dan Anne lama tak melibatkan diri dalam dunia Contest nie..
Tertarik dengan contest yang Anne tengok dekat Blog Seorang Jejaka Tampan...
Opps... Puji Skit...Tapi Ikhlas
Nie Contest pertama dia buat tau... Emm Nama Jejaka Nie ialah .... Fadhirul Ahmad... Atau Budak Kampung..
Saya pun orang kampung tau... He..he...
Nie Tajuk Contest Dia..

Adik-Beradikku Yang Comel

Contest"Adik Beradikku Yang Cute"

Ok.. Kat bawah nie adalah Pic Adik Anne .. Adik Bongsu Anne

Emm.. Nama Dia Nor Faisla... Adik bongsu aka.. yang no 12..
He..he... Gambar nie amik masa dia nak gi kenduri kahwin jiran.,
Sibuk Suh Anne mekapkan.. He..He.. Ala kadar jer..
Dak kecik takleh mekap banyak2 nanti terbiasa...
Comey tak Adik Anne???

Jom Join Cepat ...
Contest Nie tamat 10 April 2011 sebelum pukul 12.00 tengah malam tau..
Nak Join Senang jer...
Klik jer banner Contest kat atas nie...
Klik Jangan tak klik tau..

Nak tag saper ek?

Miss Annaz (Annaz Space)
Mama Redzuan (Kisah Seorang Ogy)

Ps: Dak kampung... saya dah join tau... he..he...

Saya Asyik Nak Makan


Entah kenapa perut saya sentiasa lapar... Sentiasa berbunyi minta di isi. Padahal baru sahaja makan..
Kemudian perut rasa pedih jer... Apa yang melanda saya nie...

Makan jer... Nanti gemuk.. Nie pun rasa badan dah berisi...

Nape nie? 
Takut juga badan saya naik mendadak akibat selera makan yang tidak terkawal..
Nak kata makan ubat... takda pula..
Emm.....

Thursday, March 24, 2011

Makan Sorang Pun Salah Ker?

Tiap-Tiap hari Anne Kesorangan...

pergi makan sorang jer... 

Pergi Kedai seorang..... 

Jalan Kaki seorang... 

Pergi beli barang seorang...

****

SALAH KER????

Sampai mengundang pertanyaan pada Individu sekeliling...


***

Hari-hari makan Sorang.... Takder kawan ker?

Hai... Sorang jer? Takder ehem..ehem.. ker?

Hai.. pergi mana sorang-sorang nie?

***

Emm.... Sorang pun salah ker???

Jawapan: 
Emmm... Sorang jer takkan berdua.... Nak temankan ker? Silalah.. Jangan kacau sudah..

Hu..Hu.... Prihatinnyer mereka pada saye.. Terujer.... 
Perasan tull.... Anne nie...
Kik..kik...kik...

Bila Pemilik Kedai Makan Mengeluh

Masa Anne singgah di kedai makan yang Anne selalu pergi kalau waktu rehat...
Kelihatan makcik atau pemilik kedai makan tu termenung jauh.. Matanya seakan berair..

Dalam hati Anne terdetik... "Kenapa makcik nie macam sedih? Dia ada masalah ker?"

Anne melihat sekeliling kedai dia... Memang takder pelanggan... Kebetulan Anne seorang jer yang berada dalam kedai makan dia. Masa tu baru pukul 1.15pm lah. Time rehat..

Selepas makan.. Masa nak bayar di kaunter.. Anne beranikan diri menegur makcik tu..

" Kenapa nie cik? Macam ada masalah jer? Makcik tak sihat ker? "
" Biasalah nak... kenangkan takder orang datang dekat kedai.. Pelanggan takder.. duit kedai pun nak kene bayar juga.... Tengah hari.. takder orang datang makan..," Kata mak cik tu dengan nada sedih... Terlihat dimatanya bergenang air mata... Cuma ditahan supaya tidak mengalir..
" Lauk masak akhirnya buang... Tak pulang modal.." tambah makcik tu lagi... 

Aku jadi kasihan.. Begini susah nak mencari rezeki...

Akhirnya anne bicara pada makcik tu.. " Insyaallah.. nanti ada orang datang.. Sabar ye makcik.."

Kemudian Anne beredar dari kedai tu.,. dengan penuh rasa simpati..

Wednesday, March 23, 2011

Perkara Yang Sering Kami Cakap Dekat Emak

Selamat pagi semua..... Pertama sekali.. Anne nak ucapkan terima kasih kat semua yang wish birthday dekat Anne... Terasa umur dah semakin meningkat.. Rasa semakin matang dan Hati mula untuk memberi dan mendapatkan sesuatu... Alhamdulillah... Anne sambut sederhana sahaja dengan keluarga pada 20 march lalu dengan kehadiran seseorang... Tapi tak mau cerita siapa.... Apapun... Biar Allah tentukan segalanya...

Setiap apa yang diberikan oleh Allah pasti ada hikmah yang tersembunyi... Sama ada baik atau buruk..Semuanya sudah tertulis.. Dan kita akan sentiasa meredhakan apa yang akan berlaku..

Balik semula dekat tajuk asal... He..He...

Kami nie adik beradik suka tanya soalan dekat emak... Terutama bila Mak pakai baju cantik... aka.. Baju yang kiranya orang nak gi jalan lah.. kami akan tanya

"Mak nak pergi mana pakai cantik-cantik nie? " (emmm... baru pagi tadi Anne tanya emak..he..he...)
Mak akan kata... "Aduhai.... dari dulu sampai sekarang... Asal mak pakai baju lain sikit jer,... asyik tanya nak gi mana... sambil ketawa... mak akan cakap.. Agak-agaknya emak tak boleh pakai cantik kut.. Pakai baju motong kut"  Kata mak sambil ketawa terkekek..kekek....

He..he... Biasalah... kami akan tanya macam tu.. dari kecik sampai besar.. kalau mak pakai baju cantik sikit jer.. kami akan tanya mak nak g mana.... he..he... walaupun.. baju yang mak pakai tu taklah cantik... cuma dia jarang pakai dekat rumah.... He..he....

Apapun... dia mak anne... sayang sangat dekat dia...

Friday, March 18, 2011

Couple Kata Single?

Wujud ker orang-orang yang sedang Bercouple @ Dah ader Gf Or Bf @ ada Balak @ ada Awek..
Tapi dia declare SINGLE!!!!!

Tak taulah aku kalau masih wujud dan masih bertapak lagi kat dunia nie!!!!
Tu namenyer TAK JUJUR!!!! TAKDER KEPERCAYAAN!!! PENIPU!!!

Kalu SINGLE cakap jer lah SINGLE... Kalu dah berpunya... Cakap jer.. DAH ADER PAKWE @ GIRLFRIEND... Susah ker????

Lainlah... Kalau... Memang TAKDER LANGSUNG... Takat BERKAWAN... and tak DECLARE APER-APER.... dan tak tertulispun atau tercatat dekat mana2 hati yang anda tu.... GIRLFRIEND @ BOYFRIEND orang....

Jadi Sesiapa yang berminat.... Masih boleh mencuba.... Dan Mengenali hati budi.. So 
Di pendekkan Cerita.....

KALAU BETUL_BETUL DAH SAH ANDA TU ADALAH 
GIRLFRIEND @ BOYFRIEND ORANG..
SILALAH BERLAKU JUJUR.....
TAKAT SUKA SAMA SUKA BOLEH...
TAPI KALAU ATAS ANGIN SAJA BUAT APA...
KALAU SUKA KATA SUKA.... TERUS AMBIL JADI GF @ BF ANDA
SUPAYA... KADAR KECURANGAN @ KEKECEWAAN DAPAT DIKURANGKAN
DI DUNIA INI

Jangan menuding Jari atau saling menyalahkan seandainya salah seorang beralih arah... 
Fikir dan renung kenapa ia bisa terjadi....

TAMMAT.....

Monday, March 7, 2011

Kenapa Jadi Camnie?

 Tak tahu kenapa... Bila buka blog jer... Of coz lah nak tengok blog... Ha..haa.,....

Buka dashboard.. and click New Post.. Tetiba hilang ingatan... Blurr.... Tak tau nak tulis aper..
Apa kes nie, Hah? Tu yang duk pikir.. apsal tadi beriye nak post entry lepas tu lupa apa yang nak dipost kan..

Waa.... parah... Makan semut ker? Atau terlebih minum air ader semut..
Napalah idea nie datang and pergi... Padahal dah lama main blog nie...

Rasa macam duk dalam cawan yang jernih.... Hu..hu.. Dah terang tapi tak nampak lagi...
Hu..hu...

Idea.. Idea.. Please come in...

Friday, March 4, 2011

Tukar Template & Background Blogspot



Emm... Setelah berkali-kali menukar template yang dikirakan ok...
Akhirnya... Kepuasan itu tetap berada pada template yang lama juga...

Dan akhirnya aku membuat keputusan yang sahih,... Tepat.. dan Wajar..
Untuk mengekalkan design sedia ada...
Ternyata lebih serasi dengan yang telah ada...

 Ending...

Wednesday, March 2, 2011

Gengblogger .. Kenapa Saya Tak Boleh Masuk?

Dah berhari.. malah berbulan saya hadapi masalah ini... Nak wat camner ek?

Nak login Gengblogger jer tak boleh selalu keluar benda alah nie

Nie benda alah kat atas nie....

Grrrrr... Camner nak selesaikan?

HELP ME!!!

Saya Dan Awak


Awak.... 
Awak saya ada perkara nak bagitau awak...
Awak nak tau tak?
Mesti hati awak berdebar-debar nak tau kan?
Saya pun.... He..he...

Dah lama kita kenal... Awak perasan tak?
Banyak perkara yang kita tak cakap ... Kita pendam jer...
Malu.... Emmm... Biasa lah...
Malu sangat nak cakap... Sebab saya nie pemalu orangnya..

Awak....
Bila dekat kita tak rasa apa-apa...
Tapi bila kita jauh... Baru rasa rindu tu wujud...
Betul Tak?
Emmm... Awak rasa tak apa saya rasa?

Awak....
Saya nak bagitau awak...
Saya sayang sangat dekat awak...
Masa saya susah.. Awak selalu tolong saya
Masa saya sedih... Awak selalu ada untuk hiburkan saya
Masa saya kesorangan... Awak selalu ada untuk teman saya
Saat saya keliru... Awak selalu ada untuk uraikan keliru saya

Awak...
Terima kasih sangat-sangat atas pengorbanan dan jasa awak...
Sebab itu buat saya sayang sangat dekat awak...

Sekarang... Kita jauh... Rasa jauh sangat-sangat..
Bilalah kita nak dekat semula
Awak.... 
Saya rindu sangat-sangat dekat awak...

Awak Tau tak????
Awak Rasa tak apa saya rasa...

Awak.....
Awaklah orang yang beri saya bahgia..
Adanya awak... saya rasa gembira dan tidak keseorangan

Awak...
Saya sayang awak sampai bila-bila..
Muah...

Dedikasi untuk semua rakan-rakan saya...
I love you all....

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...