Saturday, November 20, 2010

Lelaki Yang Dibenci? emmm....

Ciri-Ciri Lelaki Dibenci Oleh Gadis.. 
Betul ker ni????


Suka Kongkong
Emm... Da gak lelaki yang suka kongkong teman wanita dia dalam semua aspek. Suka sangat kawal gerak-geri kekasih dia. Itu tak boleh, ini tak boleh.. Aiseh... belum ada ikatan lagi dah pandai kongkong, tak taulah bila dah jadi pasangan sah nanti. Semua nak kene report. Kalau boleh setiap saat kene wat report. Macam polis pun ader gak... Tapi ada gak dikalangan gadis pun macam tu gak... Nak juga teman lelaki dia report... Nie namanyer terover caring... Hati-hati jangan sampai melemaskan pasangan kita...

Ego
Lelaki memang terkenal dengan sifat egonya. Emmm nie yang buat gadis tak suker nie... Sumer nak ego.. Tak boleh ker rendahkan ego tu mengikut kesesuaian keadaan. Nie sepanjang masa nak ego dan tak mahu mengaku kalah. Emmm..... Jangan tinggi sangat ego tu.. tak kemana pun... Ada juga gadis yang ego selain lelaki... tapi jarang dengarlah...

Meninggikan Suara
Kadang-kadang lelaki nie suka tinggikan suara.. Mentang-mentang dia lelaki.. Hu..hu... Hati-hati dengan suara anda, jangan sampai mengguris hati teman wanita anda. Dah tau gadis nie terkenal dengan sensitifnya dan halus perasaannya. Jangan tiba-tiba nak tinggikan suara tak semena. Selidik dahulu jangan terus nak marah si gadis..

Main Kayu 3
Yang nie perkara biasa yang kita selalu dengar. Bukan lelaki jer.. Si gadis pun sama juga.. Dah ader kekasih tapi masih lagi berpacaran dengan orang lain... Emmm kenapa nie? tak boleh ker setia pada yang satu... Alasan... Sunyi... Bosan... Nak Berkawan... Emmm... Tapi berpada-pada juga... ingatlah yang anda sudah punya pasangan..

Cemburu Buta
Cemburu memang adat dalam bercinta. Tapi cemburu buta memang takleh pakai.. bahaya.. Semua kerna nafsu.. cemburu yang teramat sangat tak baik... Nanti memakan diri.. Walaupun cemburu itu tanda sayang, tetapi kalau dah cemburu tak tentu pasal.. emmm nie ker dinamakan sayang? Jangan buat pasangan kita rasa tak selesa. Tapi ingat juga tak semua perempuan suka lelaki yang cemburu.. dan tak semua lelaki kuat cemburu.. Ada gak yang ok..

Kurang memberikan Perhatian
Kadang-kadang lelaki nie kurang beri perhatian kepada pasangan dia dan membuatkan pasangan mereka menjadi sunyi dan bosan. Mungkin terlalu sibuk dengan hal sendiri sampai teman wanita terabai.. Nie yang membuatkan kebarangkalian wanita curang akan meningkat.. Gadis perlukan perhatian.. bukan nak 24 jam.. tapi kene luangkan masa tatkala si gadis perlukan lelaki. Kalau betul-betul sibuk, terangkan pada si gadis agar si gadis tidak merasa dipinggirkan.

Panas Baran
Mendapat kekasih yang panas baran adalah menjadi ketakutan para gadis... Kalau boleh elakkan mendampingi lelaki yang panas baran agar tidak memudaratkan,. Lelaki nie kadang kala cepat marah dan panas baran. Kadang-kadang hal kecil saja dah menjadi punca pergaduhan.. Emm bahaya... Si gadis perhatian yer.. dah banyak kes dilaporkan dalam akbar mengenai lelaki panas baran... Jadi selidik dulu pasangan anda...

Nie jer yang nak kongsi... Banyak lagi sebenarnya... Tapi tak semua lelaki nie tak baik.. Kadang kala mereka jadi begitu kerana pelbagai sebab dan tak boleh salahkan mereka 100%.. Kadang2 si ggadis pun begitu juga,.
Tengok pada diri kita dahulu.. dalam berpasangan perlu saling memahami dan bertolak ansur.. baru bahgia...

Awards: You're Sweet Blogger Like A Candy

Hai Kawan2... Nak update entry lagi hari nie..
Tadi masa blogwalking.. Aderlah cik adik manis nie bagi awards... Dia tengah happy giler2... Tahniah... Moga Cik Nanie happy-happy slalu...

Nie awards dia wat sendiri.. Yummy lolipop tu....


Cik Nanie nie specky.. samer ar.... leh kawan nie...

Anyway.. Anne ucap terima kasih coz bagi awards nie..
Mekaceh banyak-banyak...

emm.... Nak tag sapa ek.... Nanti anne taglah...

Dapat 4 Skali!!!!

Emmm... Apa yang empat skali tu?
He..he... He...
Dapat baby ar...

Anne dapat baby kitten 4 ekor...
Hu..hu... Balik jer dari kampung tengok2..
Mummy cat dah lahirkan baby...
Mula2 nak marah sebab mummy cat dah wat sepah dalam bilik
dan dah menjadikan almari sebagai sasaran tempat lahirkan baby..
Tapi bila tengok baby comel.. marah pun reda skit..

Emmm Sikit jer.


nie mummy cat... aka IBU

Nie baby kitten... Tomey...

Pasnie bertambah expenses tuk mereka nie sumer.
Hu..hu..

Thursday, November 11, 2010

My Friend Wedding

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Salam 1 Malaysia semua....

Lama dah tak jengok blog nie dan mencoretkan sesuatu... Takda kelapangan..
Anne nak update sedikit dekat sini ...
Hari tu sempat hadirkan diri ke Majlis perkahwinan Rakan baik Anne masa sekolah menengah dulu..
Kali nie bukan hadir sebagai tetamu.. Tapi diundang sebagai pengapit..
Pengapitpun pengapitlah...

Sekadar membantu teman...


merahnyer aku.... Kawan kata pakai jer baju yang sesuai... asalkan tak sama ngan pengantin cukuplah


emmmm.. tak kenyang makan.. sebab makan cikit jer.. segan...hu..hu..


Majlis yang sederhana... Tak kisahlah.. Janji dua hati dapat disatukan dan menjalani kehidupan sebagai pasangan suami isteri yang sah...

Ehem..ehem... aku bila lagi ek????
emm.... dulu ada... tapi.. old story.. hajat tak kesampaian.. tapi pasti ada yang lagi baik menanti disana..
Insyaallah....

Kepada Siti & Duan... selamat menjalani kehidupan sebagai sepasang suami isteri yang sah.. harap selepas ini kehidupan akan lebih baik dari hiduyp single... semoga kekal keakhir hayat...

Lisan Lidah dan Lisan berjari

Assalamualaikum wbt salam jumaat penuh barakah.. kita diminta menjaga lisan kita... bahya lidah nie ibarat pedang yang tajam.. walau ha...